fotki będą gdzieś koło czwartku dopiero, moje ogolone całe i na padok chodzą w tej samej derce co stoją w stajni i nie wygląda na to żeby było im zimno, na wybiegu praktycznie cały czas się przemieszczają. Co prawda chodzą ok 2 h dziennie.
no własnie... co tu ma miesiac do rzeczy? Ja oglaszam, ze moje malenstwo ogolone. Smiesznie wyglada. Nowa dereczka ( 300g) rozdziewiczona. W koncu moge normalnie przy nim porobic wszystko po treningu, a nie czekac ( badz zostawiac 🤔 ) mokrego i brudnego.
Mój golony cały oprócz nóg, w stajni derka około 150-200 nie wiem dokładnie bo to w spadku z rodzimej stadniny, a na pastwisko 400. W weekend fotki wstawie 😉
Chłopak przyjezdza w piatek do tego czasu maja opasc mrozy, a jak nadal tak bedzie to jeszcze polarowka pojdzie pod stajenna, a na pastwicho na godzine gora :P
mój golony "połówkowo", ale w derce... nie stoi. W stajni jest tak ciepło, że chodzimy w swetrach. Jest nawet za cieplo... Wieć na razie derek na konie nie zakładamy, na padok i owszem.
Kurczę to tak jak u nas, koń ogolony całkowicie, ale wypełnienie 230 wystarcza zupełnie. W 300 się grzał strasznie, więc po jednym dniu nowa derka wylądowała w pace i czeka na lepsze czasy/nowy dom 🤔wirek:
Moje stoja teraz w podkladach tatini plus na to 300 padowkowa z katpurem... Miss bardzo zadowolony 🙂 W stajni ok 0 stopni w dzien, w nocy podejrzerwam ze nie wiecej jak -3... bo zaczynaja zamarzac poidla.
Jeejku, przy tych mrozach które teraz były (-20 w nocy) mój koń stał w czterech derkach- zimowej 400gr, przejściówce 240gr, i dwóch polarach i i tak nie było mu specjalnie ciepło. Jakieś gorące konie/stajnie macie- zazdroszczę!
Jasne że golony i niestety w angielskim boksie. Ciasno raczej nie, może trochę nie wygodnie, ale bardzo nie narzeka, a wolę to niż zapalenie płuc. Jak ktoś się decyduje golić konia to powinien zadbać o to, żeby było mu ciepło- nawet jeśli nie stoi w ciepłej stajni.
Mój był golony w październiku, teraz obrósł taką okropną szczeciną ale przy tych mrozach i boksie angielskim raczej się wstrzymam z powtórnym goleniem. Stoi w derce 400gr z kapturem firmy Shires. Swietna derka polecam.