Forum konie »

strzyżenie / golenie koni

colonell, Bo maszynki żyją bardzo długo,dają wielu osobom chleb i musza mieć wystarczająca moc by golic duże powierzchnie ;-)
Jaką macie moc w swoich maszynkach?
Zastanawiam się pomiędzy dwoma maszynkami, które mają moc odpowiednio, 110W i 350W
Ta 350 pewnie chodzi jak traktor  😁
delete
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogłoszenie w nieodpowiednim wątku
OGŁOSZENIA!!
Przepraszam  :kwiatek:
edytuj bo będziesz miała ostrzeżenie
colonell 200 euro to jeszcze nie tak drogo. HEINIGER DELTA 3 kosztuje 1400-1500 zł. Ja teraz kupiłam maszynkę za 500 zł i jestem zadowolona.

Rivena moja ma:
Silnik: 180 W,
Prędkość: potrójna,
50-60 Hz,
2500 posuwów obcinających na minutę.
Constantia jaka jaka jaka?
ooo i faktycznie jest w porzadku? ile koni golisz albo masz zamiar?czy to tylko dla Ciebie?

Edit:
i ktora lepsza:
http://www.sewing.pl/maszynki/strzyzenie-koni/101-ningbo-gm-03.html
http://www.sewing.pl/maszynki/strzyzenie-koni/100-ningbo-gts-3004.html

roznica cenowa niewielka. a w tej drugiej masz wyposazenie.
Znajomi mają taką od dwóch lat i golą około 9 koni kilka razy w roku. Kolejna koleżanka kupiła ponad rok temu i ogoliła nią ok 30 koni i nic się z nią nie dzieje, tylko wiadomo ostrza trzeba ostrzyć 🙂 Trzy osoby też kupiły w zeszłym roku i są zadowolone.
Aha rozumiem. czyli nie robi roznicy pomiedzy ta a ta druga? czy lepsza twoja bo 3-biegowa?
Czy te 500 zl to caly koszt czy musialas dokupic cos jeszcze? jesli tak to co, gdzie i za ile🙂
pytam bo ja laik totalny jesli chodzi o maszynki. ale chyba kupie jakas bo ciagle pozyczanie tez nie jest za fajne.
Tej drugiej maszynki nie widziałam. W sumie korzystniejsze jest to iż ma dwa komplety ostrzy. Proponuję Ci zadzwonić do nich i zapytać o różnicę. Ja w sumie i tak golę na największej prędkości, więc jak dla mnie to mogłaby mieć jedną prędkość.

Zapłaciłam 500 zł i dostałam walizeczkę a w niej maszynka z jednym kompletem ostrzy, olej, śrubokręt, pędzelek do czyszczenia, instrukcję obsługi i gwarancję. 🙂 no i jeszcze trzeba doliczyć 15 zł za przesyłkę.
aha. to musze tam przedzwonic. cenowo nie duza roznica. ale z drugiej strony tu mam juz opinie a o tej drugiej nie.
a te twoje ostrza na jaka dlugosc gola?
Na 3 mm. Mnie to na zimę akurat pasuje, ale może na lato dokupię krótsze.
Constantia dzięki  :kwiatek:
Właśnie zamówiłam HEINIGER DELTA 3 taka sama, którą dotychczas goliłam, więc będę zadowolona  😅
Mam maszynkę "z odzysku"...
Jest sto % sprawna, firma jakaś no name, nie wiem...
Jedyny problem to ostrza - da się gdzieś naostrzyć lub dokupić nowe?
Skąd mam wiedzieć jakie będą pasowały, skoro to "nie formowe"...  🙄

Czy lepiej dać sobie spokój?
Szkoda, bo to ponoć świetna maszynka, nie kosztowała mało kiedyś...  🙄
Może zadzwoń do sewinga, zapytaj czy możesz im wysłać ostrza by doradzili nowe, a o tym gdzie ostrzyć, o już było pisane parę razy 🙂
A ja swojemu dzisiaj coś takiego na zadzie wystrzygłam  😀

czy maszynki się jakoś rozgręca żeby wyczyścić?
my dzisiaj mamy tasmowy dzien fryzjerski, po kolei do golenia postawiamy futrzaki.  trzy beda mialy znaki rozpoznawcze na tylku... jesli sie uda.  najpiekniejszy... jest los, nie musze chyba mowic dla kogo... 😉
A ja jutro strzygę Ledzię. Wreszcie  😅 Bez żadnych wzorków, bo nie mogłam się zdecydować i jakoś tak wyszło, że będzie bez 😉

Lostak, liczę na zdjęcia  💃
korsik, rozkreca, rozkreca. Ja swoja zawsze po goleniu dokladnie czyszcze, bo siersci sie w niej zbiera mega duzo. Sam syf. Mam Heinigera Delte 3 i wystarczy odkrecic ostrza, zeby ja dokladnie wypucowac.
Gdzieś w tym wątku, kieeedyś przewinęło się zdjęcie takiego wzorka wygolonego na zadzie, co wyglądał jak ogroomny, rozrastający się kwiatek (jak tu ale do tego na liniach takie małe kwiatki.) O ile pamiętam koń na zdjęciu był w skoku. BARDZO BARDZO porzebuję tego zdjęcia, i błagam o kontakt autora lub kogokolwiek kto wie, jak to zdjęcie znaleść !!!
podejrzewam ze chodzi o wzorek, na Ancku Crazy, zaraz ja tu przysle ze zdjeciem
Dziękuję bardzo Sigma, czekam na fotki :kwiatek:
Dzięki dzięki :kwiatek:
dzięki asior  :kwiatek:
Papi, a masz zamiar golić Papirusa?
Ruda już ciachnięta  😅 Ale się śmiałam jak ją goliliśmy tak się nastawiała do maszynki. Sprawiało jej to ogromną przyjemność  😁
Ogoliliśmy trochę bardziej niż chciałam, ale jak już M. zaczął ciąć to się zagapiłam i ruda została niemal całkiem goła  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się