ja bylam tydzien chora i konikow nie widzialam. dzisiaj zajezdzam do stajni a tu mamuty 🤔 pierwsza partia idzie pod noz dopiero w przyszla sobote bo trzeba na te urocza okolicznosc srodki uspokajajace zorganizowac dla tej trojki przyjemniaczkow. najwazniejsze, ze kolejne juz z gorki bo przynajmniej rowno pod sufitem maja 🙄
apropos płochliwców, to zdarzało mi sie tak, że konie, które w ogóle nie są płochliwe robiły jakieś totalne cyrki, a te płochliwe bywało, że stały jak dzieci 🙂
jeden to pewny czubek do chodzenia po scianach- niestety z zeszlego roku doswiadczenia mam. pozostale dwa to dzieciaki wyploszone, wiec oby sie sprawdzilo, ze beda "na trzezwo" staly jak dzieci 😉
ja raz goliłam jednego, który na dzwiek maszynki (oster clip master, dość głośna) nic sobie nie robił, ale jak tylko ją zobaczył to była panika... i w zasadzie tylko przy goleniu szyi... dobrze, że wet i tak jechał do innego konia, więc dostał w żyłę i na spokojnie dokończyłam 🙂
Konie nieraz potrafia zaskoczyc 😉 moja typowa elektryczna kobyla na wszystko rok temu przy pierwszym goleniu stala jak aniol na trzezwo ba zasypiala nawet 🤔 zobaczymy w tym roku 🙂
Ja moich xx nie cierpie golic, nie dosc ze to kosciste.. i naprawde pelno zaglebien i nie ma takiej naturalnej warstwy tluszczyku zeby maszynka gladko szla, i przeciez je to boli... boli, wyginaja sie w kazdym miejscu , nawet na zadku,KOSZMAR
No mój koń jest już stary, a przy goleniu zachowuje się jak dziecko 😡 Łaskotki ma na łopatce, a to właściewie takie neutralne miejsce od którego się zaczyna 🤔 Będę go golić jakoś w październiku - czekam na dłuższe futerko, i chciałabym mu wygolić jakiś wzorek na zadku i nie potrafię nic wymyślić... Koń ma na imię Kwiryn (może niektórzy z Was go znają 🙂😉 i jest starszym koniem. Może Wy wpadniecie na jakiś wzorek pasujący do starszego, ale z ikrą konia 😉
Hehe. Dziękuję 😡 :kwiatek: Tylko własnie nie wiem na jaki wzorek się zdecydować... . Literki są już raczej oklepane, a serduszko dla niego to nie, bo potem wszyscy znajomi będą mieli ze mnie polewkę :P Myślałam nad błyskawicą... 😀iabeł:
Ja się zastanawiałam, czy nie zostawić Belfastowi na zadzie ładnego B, ale jakieś takie, zbyt 'normalne' mi się wydaje 😁 Albo 'DRP' 😎 Ale trochę wieś, jak na zawody pojadę i jeszcze mi uwierzą 😂 Jakiś pomysł? 🙂
mój wypłoch (potrafi się przestraszyć własnego cienia na hali), przy swoim pierwszym goleniu, stał bardzo grzecznie, dał sobie głowę i nogi bez problemu ogolić. Dostał tylko sianko, co by się nie nudził 🙂
może zamiast potworka, konika? Ewentualnie "B" lekko pod przodami konika? Koń może mieć koronę lub "B" może mieć koronę, lub całość może być w koronie/pod koroną?