Forum konie »

strzyżenie / golenie koni

chyba o coś takiego chodzi:

ja robiąc wzorek przykleiłam wzykły papier samoprzylepny z pamierniczego
korsik - ja mam taki jak do ksero ale nadal obawiam się, że może byś kiepsko jak się naklei na sierść - tzn nie miałam z tym styczności bo to nasze pierwsze golenie

pomyłka 😉
czy zna ktos moze sprawdzony serwis dla maszynek?😉 sprawa jest bardzo pilna.😉
Belfast golas 😍

jutro fotki całości 🙂
My dzisiaj ogołociliśmy chłopaka 😉 za pomocą forumowej baba jagi 😀 Chłopak wygląda cudnie !
Fotki oczywiście na dniach.
Medziiik, dlaczego kiepsko, nie rozumiem?
ja też używałam folii do okładek.
Ja foli do okładek nie użyłam bo nie mogłam nigdzie jej dostać :/ .. użyłam papieru samoprzylepnego do ksero 🙂 ale efekt bardzo mnie zadowala (choć miałam obawy bo papier ksero to nie folia, ale dało radę) Forumowa baba jaga jest niezastąpiona  :kwiatek:
Baba_jaga to już sprawdzona marka - szybko, sprawnie i bardzo profesjonalnie!!! Też korzystamy 🙂
Dokładnie o taką folię mi chodziło 🙂, a szczyt szczęścia to już taka grubsza kolorowa, tylko na nią ciężko wsór przenieść, ale za to super się goli jak sie ją naklei 🙂.

Odnośnie serwisu to zadzwon do sewing.pl skoro maja maszynki roznych firm to moze i serwis maja? bo jeszcze raz musze to powiedziec, ze bardzo jestem z ich usług zadowolona...

ja też ostatnio miałam problem, bo... "ułamał" mi się kabelek zasilacza przy samej wtyczce, więc w sumie nie szło tego przeciąć, skręcić i zaizolować... serwisu nie mogłam znaleźć, a dokupić nowego też nie da rady...

W takich wypadkach polecam kolegów z polibudy - są niezastąpieni :*, myk myk i zrobione 🙂
Rudziszonkos po golonkos  😁

duze:
fajne ferrari  😎
Sigma - dziękujemy :kwiatek: nam też się podoba 😉
Sigma kaze spytac czy wiadomo co to jest?

nasze i tak jest ladniejsze  😎
przy takich temp. jak dzisiaj też trzymacie golone w derkach? (padok)
tak  😵
ripstop bez wypelnienia (jezeli cieplo, ale pada;  albo drelich. (juz w drelichu na padok, bo padoki wyschły)
juz kupilam bawełniana cienka na cieplejsze dni  😵
jak teraz rozderkowac golasa -  nie mam pojęcia, jeden dzień + 20 , następny +9  🤔 i tak cały czas sie zmienia.
Mój chodzi na padok w ripstopie podszytym cieniutką bawełną (w takim podszytym polarem było mu za gorąco już), a w stajni cienka bawełniana.
Sigma - nasz miał mieć też na górze kreski i jeszcze parę dodatków, ale że to pierwsze golenie rudziszona nie chciałyśmy golącej tak długo trzymać i stwierdziłyśmy, że na pierwszy raz i tak jesteśmy zadowolone z efektów 🙂 (znaczek i tak był rzeczą drugorzędną 😉)
to jaka u Was temperatura? 😲
mój chodzi goły i wesoły... w stajni i na padok. Rano jak wychodzi jest słońce, temp 18-20 stopni.
Mój golas jest golasem-golasem. I w stajni i na jazdę i na padok wychodzi golutkim golasem będąc 😉  😀
Sierra 😁 W piątek u nas było bardzo zimno (ok.8 stopni), to na trening wyszliśmy zaderkowani.
Na boksie Belfast ma teraz napisane, że w deszcz wychodzi w swojej derce od Ivett 🙂

A tak BTW - nie wyobrażam sobie teraz mieć nieogolonego konia 😁 Czyści się fantastycznie, a koń po treningu nadal suchy a nie mokry jak prosie jak kiedyś 🙂
tak z ciekawości pytam, bo ja dzisiaj cały dzień w którtkim rękawku  🤣
Moje golasy jak golasy Sierry.
Gołe i wesołe - cały czas  😉
u mnie jeden juz goly 24/7
a dwa dzis dostaly bawelniane, do tej pory na noc mialy 100g, a w dzien zaleznie od temp albo polary, albo gole
moj tez goly juz caly czas, nie narzeka, czuje sie bdb, tylko ja mam wiecej czyszczenia 😉
ja dziś prawie rozebrałam z drelichu... ale jednak nie...
na razie się nie przegrzewa pod tą derą, zobaczymy w ciągu najbliższych dni jak tam będzie...
PIK KIER I KARO na zadku (wygolone tylko maszynką bez szablonu). Ciężko zrobić lepsze zdjęcie na siwku, więc i tak dobrze że cokolwiek widać  👀
ja dziś rozderkowałam... i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam  :/
Słuchajcie, myślicie że golenie teraz to duża przeginka? Mój nowy zarośnięty strasznie, do tego zerowa kondycja, jest mokry jak szmata po 5 minutach jakiejkolwiek "pracy"...
Lov, ja bym się nie cackała i goliła. Dla wygody konia i własnej.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się