[quote author=horse_art link=topic=36.msg1555132#msg1555132 date=1350382684] ash, - to dlaczego tak się goli? jaki to ma cel w takim razie? tylko mu zimno, w ogolone miejsca a i tak się poci ;/
[/quote]
Rok temu mój był ogolony w wersji minimum, ale z szyją. Ofutrzona powierzchnia przez całą zimę spociła się może ze dwa razy. Natomiast wcześniej całość jak mokra ściera. Do tego paskudnie, bo sierść jak u niedźwiedzia 😉
Ostatnio wyciągnęłam futrzaka mokrego z karuzeli, tylko po stępowaniu. Zresztą po terenie we wtorek nie dosuszył się nawet po półgodzinnej karuzeli. Więc mocno przymierzam się do golenia 🙂.
A z poceniem się nieogolonych części chyba jest różnie z różnymi egzemplarzami.
Ja widziałam w sklepie (niestety nie pamiętam jakim) takie malutkie maszynki do robienia wzorków. Ostrze było szerokie na ok 2cm. Takim czymś byłoby chyba całkiem wygodnie, a w necie powinnaś bez problemu znaleźć 🙂
UP! Bo potrzebuje szybkiej rady i pomocy. Wlasnie jestem w trakcie golenia psa. Maszynka popracowala moze z 10 minut i potwornie sie nagrzala :/ Wylaczylam, stygnie juz tez z 10 min i dalej strasznie rozgrzana. Co to moze byc? I co z tym zrobic?? 🙇 🤔
Wojenka - czy gdzies w polskim sklepie mozna dostac ten srodek? Problem w tym, ze ona sie grzeje bardzo szybko, bardzo mocno. Ostrza juz zdazyly dawno wystygnac, a cala maszynka dalej goraca ;/
no to dobrze 🙂 jestem zielona dlatego pytam to byłaby ok? mówie- ja bede goliła tylko mojego konia to pewnie 2 razy w roku by było więc powinna tyle wytrzymać .jak myslicie? 😁
Ja właśnie też jestem na etapie poszukiwań i postawie chyba właśnie na Heinigera Handy przewertowałam mnóstwo stron z maszynkami i myślę że jest najlepsza w tym przedziale cenowym. Marzy mi się cordless bezprzewodowy ale tu już cena bliska 2 tys i chyba jednak aż tyle nie wydam
somebody - wlasnie ta Brofa, ktora mam jest praktycznie identyczna parametrami do Heinigera Handy. Myslalam, ze bedzie na tyle dobra, ze wytrzyma golenie jednego konia 2-3 razy w roku (i ewentualnie psa). A tu jednak doopa 🙁
ten środek z linka jest do chłodzenia przegrzanych ostrzy a nie przegrzanej maszynki 😉 moja maszynka dzielnie goli trzy lata konie psy i inne dzien w dzien i nie do zajechania, waży jakiś niecały kilogram i kosztuje niecałe 700 😉
to jaką polecacie do 1000zł? niestety na droższą nie mam pieniążków ani w okolicy nikt nie ma duo pożyczenia ani nikt nie goli 🙁 najbliżej 80km ode mnie golą konie - a tu już dość spory wydatek na transport więc wolę kupić jakąś golarkę dla mojego jednego potworka 👀