Time- czym pstrykasz? Bo mają jakąś nietypową rozdzielczość te zdjęcia. Chyba że je kadrowałaś.
Jak na amatorskie zdjęcia to fajnie, że kombinujesz i starasz się widzieć "inaczej".
Szczególnie ostatnie jest ciekawe. Ale ja bym dała ostrość na głowę konia
Na trzecim też bym inaczej ostrzyła, bo przez skupienie sie na kwiatach nie widać kompletnie baniek mydlanych, a mogło by to byc bardzo ciekawe🙂
Na pierwszym ostrość jest na ogrodzeniu nie na koniu. I za duży bałagan. Drut nad drzewami, ogrodzenie. Za duzo tego. Oczyszczaj kadr
Basia- zobacz czym się różni nasze kadrowanie. Napisałam Ci, że ciekawiej (choć centralnie też jest prawidłowo) jest kadrować nie centralnie. Kieruj się tzw zasadą złotego podziału.
Mówi ona o istnieniu tzw mocnych punktów na których skupia się najbardziej wzrok gdy ogląda zdjęcie. I jeśli umieścisz w tych punktach obiekt najwazniejszy to zyska na tym zdjęcie
Tu masz złoty podział

Ja konia umieściłam na dolnej linii bo wg mojego uznania drzewa są tu ciekawsze niż śnieg (aczkolwiek można pójść pod prąd i skupić się na fakturze śniegu) i w lewym narożniku, aby koń patrzacy w prawo miał przed sobą przestrzeń
Edytuj posty!