Forum towarzyskie »

Nasza twórczość fotograficzna cz. II

armara - dzięki, mi się podoba pierwsze Twoje i jakie konisko piękne!  😍
Małe No - jak dla mnie zwykłe pstryki
Time ten czerwony płaszczyk idealny na taką pogodę  😀 Zgodzę się trochę z M.Indirą- dużo podobnych ujęć, tylko modele się zmieniają  🤣 nie wiem czy już nie pytałam kiedyś, ale czym focisz?
nikon d80 i sigma 70-200
no i kurde mam doła  😕
no ale nic trzeba się dokształcać
dzięki dziewczyny!
Time, umów się na zdjęcia z innym foto i zobacz jak ustawia modeli. To zawsze jest duża inspiracja i motywacja 🙂
abre - tyle, że tu w okolicy nie mam nikogo takiego  🙁
o jeszcze mam takie (jakosc pb)
Time i o wiele lepsze bo inne ustawienie choć też mega pozujące, ale sama okolica już robi ciekawsze tło, inną scenerię choć mogłaś modelkę deko w prawo i większym kadrem uciec w lewo wtedy ten skośny daszek nie byłby tak nijak obcięty...
takie tła dają bardzo duzo, mogą być ciekawym elementem układu model fotograf, nie zawsze trawy i krzaki, czy las, szukaj wiec niekonwencjonalnych rozwiązań by całość miała smak i styl tylko Tobie znany, a bedzie extra 😉
Małe No masz jakiś program do obróbki zdjęć? Jeśli nie, to może warto ściągnąć coś bezpłatnego i podratować takie zdjęcia?
Time
To ostatnie bardzo mi się podoba 🙂 Ładne. mega fajne tło !
flygirl, dzięki wielkie!🙂 z Twoich - oszalałam na punkcie drugiego! uwielbiam taką kolorystykę i porządek w kadrze🙂 MEGA!
to ja wrzucam kilka spacerkowych krzaczków. 😉
pitoszek, ładnie szukasz koloru i światła ale kadry nieciekawe kompozycyjnie. Poczytaj o komponowaniu obrazu, o mocnych punktach, statyce i dynamice w fotografii.
dzieki abre 😉 :kwiatek: to jeszcze jedno kunskie wrzucam. 🙂
a ja właśnie przeglądam sobie ceny kursów foto i  😲
Postanowiłam zacząć w końcu wykorzystywać możliwości mojej lustrzanki ale chyba póki co pozostanę na lekturze instrukcji i książki z serii "ABC fotografii" 😉
Epikea - wszyscy bardzo polecają serię ksiażek "bez tajemnic", sa części o ekspozycji, o czasie naświetlania i jeszcze kilka 🙂

Ostatnio dostałam Etapy rozwoju fotografa.
Ja bezsprzecznie jestem aktualnie na niebieskiej lini, na etapie "i suck" 😉

Time - oglądaj pracę innych fotografów, niekoniecznie końskich, można coś poodgapiać, podpatrzeć pomysły 🙂
Z reszta nie jesteś sama, wszyscy zachwycają się moimi sklejkami. No fajnie, tylko to chyba źle świadczy o mojej kreatywności skoro mam np. 4 identyczne zdjęcia 😁

dzięki dziewczyny bardzo pomogłyście! 🙂 :kwiatek:
nine- już nie czuję się wyobcowana  😁 😁
fakt, jak się nie ma autorytetu i z nikim się nie jeździ na zdjęcia, nie grzebie się w internacie za poszukiwaniem "natchnień" 😀 to i człowiek popada w rutynę, te same kadry, te same ustawienia modeli więc taki kopniak i krytyka się przydadzą  by zacząć coś zmieniać 😀

więc będę próbować i wrzucać prace, to jedno zdjęcie zrobiło mi nadzieje, że jeszcze nie jest aż tak źle  😁
a jeszcze pytanie o kadrowanie, czy jest w miarę prawidłowe?

tu jeszcze mam jakieś krajobrazowe, w sumie nie za bardzo się znam na fotografowaniu krajobrazów wiec mile widziane wskazówki 🙂
Time - zapisz się na forum nikona. Jak grupa aktywna, to często są plenery foto. Może nie końskie, ale i tak można z ludźmi, pojeździć, pofocić, podpatrywać...
Ja na szczęście mam Moon pod bokiem, więc często wyskakujemy razem na zdjęcia, albo focimy się nawzajem =)
Czy ktoś się bawił w fotografię otworkową? 🙂
Strzyga - dzięki  :kwiatek:
Jedno moje koncertowe. Technicznie nie do końca podołałam, ale je lubię...

i jedno lwowskie
Zu - ja kiedyś.
Robiłam zdjęcia na halówkach - ciemno jak nie powiem gdzie, więc wyszły jak robione kalkulatorem 😵 Dajcie mi zawody otwarte, ładnie proszę! 🙇
whitemoon071 i bawiłaś się w robienie z puszki itp? Czy kupiłaś gotowy? Jak efekty? 🙂
Robiłam sama puszkę. Od cukierków takich pudrowych w metalowych puszkach. O efektach tu mówić raczej nie można, bo robiłam to 2 razy na zajęciach w szkole, ale powiem Ci, że gdybym miała teraz czas to coś bym porobiła, bo naprawdę super 'zabawa'. Fajnie tak poznać od środka taką fotografię. 😉
whitemoon071, :kwiatek: a miałaś ciemnię do dyspozycji? Mój tata twierdzi ze wystarczy ciemny pokój i lampa na podczerwień? I jeszcze jedno bo się nie doszukałam- zabezpieczałaś potem te zdjęcia jakoś? Wybacz, że tak męczę ale się nakręciłam 😀
Miałam ciemnię, miałam. Ale rozumiem, że oprócz lampki i ciemnego pokoju chemię też Twój tata miał na myśli? 😉
Z tego co wiem to nie były zabezpieczone jakoś specjalnie, ale też nie były w ogóle wystawiane na słońce itp. Wiszą pewnie dalej w mojej szkole na ścianie ciemni  :kwiatek:
whitemoon071, tak, tak właśnie się zastanawialiśmy ile by trzeba było do tej zabawy załatwić 😉
Dziękuję :kwiatek: Poszperam jeszcze i przy chwilce wolnego czasu się pobawię 🙂
Taki zwykły pstryk
madmaddie  dzięki, właśnie stamtąd się dowiedziałam 🙂
U nas ostatnio szaro-buro, zero słońca, ale paradoksalnie, ja lubię taką pogodę. Może dlatego, że nie umiem bawić się ze światłem, wolę jak go nie ma.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się