Forum towarzyskie »

Nasza twórczość fotograficzna cz. II

Breva, CS5 ma, z tego, co widziałam, zintegrowany "przedpokój" dla plików RAW - przeciągasz zdjęcie do PSa i już...
juliadna, mnie się podoba, miękko i zimowo. klimat jest 😉
O wielkie dzięki  :kwiatek:
strzyga ale ja nie wiem o co Ci teraz chodzi ? 🤔 nikt nic nie powiedział, tylko Ty 🤔 dla MNIE to JEST twórczość i tyle 😉
Mysza, ale ja się grzecznie pytam  o co chodzi w tych twoich zdjęciach. Wytłumacz mi proszę, bo sama do tego dojść nie mogę.
Strzyga, ale czego Ty nie rozumiesz? Przeslania jakie niesie kawalek parapetu? :P Albo kwiatek na tle konia? Wstydz sie, zeby takiej tworczosci nie docenic 😉
natchniuza, przecież ja mało bystra jestem. Dlatego proszę o podpowiedź.
ewabe, no właśnie mój krzyczy że nie będzie współpracował!🙁
i się znowu zaczyna  🙄 albo to ja jestem tępa i nie rozumiem przesłania wątku, albo wy wymagacie zbyt wiele 🙄
Mysza, powiem Ci prosto z mostu cos, co Ci sie nie spodoba. Publikowanie gniotow nie ma sensu. Zdjecia tutaj przez Ciebie zaprezentowane to gnioty, nie ma w nich nic ciekawego, zadnej wartosci artystycznej, estetycznej, zadnego pomyslu, ot takie pstryki. Na pocieszenie powiem Ci, ze chyba kazdy, kto interesuje sie fotografia, musi przejsc taki czas publikowania gniotow i nierozumienia, czemu inni nie dostrzegaja w jego pracach niczego ciekawego. Fotografuj dalej, wroc do tych zdjec za rok, dwa, trzy, wtedy zrozumiesz, czemu te prace nie wzbudzaja zachwytu i sama bedziesz sie z tego smiac 🙂
Mysza, wybacz, pokazując zdjęcia sama oczekujesz jakiejś informacji zwrotnej. Toteż pytam się o czym są te zdjęcia? Bo dla mnie są zupełnie bez sensu. Przeszła Ci przesz głowę jakaś myśl jak je robiłaś, czy tylko wciskałaś migawkę nie patrząc co ani PO CO  fotografujesz?

Dlatego się pytam, co chciałaś mi powiedzieć przez zdjęcie okna?

Ja jestem staromodnym dziwakiem, ale  każde moje zdjęć ma w zamyśle coś przekazać. Uczucia, myśli, nastój, klimat. Czasem nie do końca uda mi się to zrobić, czasem jest trochę inny efekt niż oczekiwałam, ale jaka zabawa jest w pstrykaniu na oślep?

Na prawdę wydaje mi się, że powinno się pomyśleć przed zrobieniem zdjęcia. Chyba, że nad czymś pracujesz, coś ćwiczysz, ale wtedy wrzucasz fotke z adnotacją, że to ćwiczenia ostrości panoramowania czy czegokolwiek innego.
Zdjęciowa sesja człowiekowa 😉
Na potrzeby wątku przyciemniłam śnieg, ze mną coś jest poważnie nie tak skoro przepały mi się podobają  😜 ale specjalnie dla was troszkę je stonowałam. Natchnęło mnie coś na "składanki" w związku z czym przedstawiam wam 5 zdjęć w 2 jotpegach 😉

[img]http://i772.photobucket.com/albums/yy5/ninevet/Untitled-1.jpg?t=1292364831[/img]

[img]http://i772.photobucket.com/albums/yy5/ninevet/Untitled-2.jpg?t=1292364830[/img]

edit: FACE PALM. Patrzcie na ostatnią ramkę... jak zmieniałam zdanie z białej na szarą to chyba nie byłam pewna tego co robię, bo pół jest taka, a pół taka  🤦
strzyga nie wciskałam migawki tak o byleby były zdjęcia, lubię robić zdjęcia w trybie makro, a że okno mi się podobało, wrzuciłam. Jeśli nie pasuje do tego wątku mogę usunąć żaden problem.
Ninevet, na blogspocie jest cala biala 😉
ninevet,niezłe zdjęcia. trochę za bardzo ten śnieg po przyciemniałaś. Zrobił się szary.

Mysza, możesz robić każdy kamyczek jaki znajdziesz, ale czy uważasz, że to zdjęcie jest dla odbiorcy ciekawe? Czy zatrzyma go chociaż na ułamek sekundy? Czy to zdjęcie ma jakikolwiek sens? Nie piszę tego, żeby Ci dowalić albo coś. Tylko, żebyś sie trochę zastanowiła nad tym, że temat w fotografii jest ważny. To sedno całej zabawy.
Ninevet, na blogspocie jest cala biala 😉

Pewnie dlatego, że jak tam wszystko na chama rozjaśniałam to też się wybieliła 😉

ninevet,niezłe zdjęcia. trochę za bardzo ten śnieg po przyciemniałaś. Zrobił się szary.

To ja już nie wiem !  👿 Ja lubię białą lub niebieską zimę, więc oryginał prezentuje się oczoj**nie 😉
ninevet, po prawej stronie oczojebnie nie jest, po lewej bardzo delikatnie bym przyciemniła. A może nawet nie? Tylko do tego rozjaśniłabym dziewczynę.
ninevet boskie zdjęcia.  😍
nie chcesz zrobić mi prezentu na święta i zrobić mały kurs ps'a na PW?  🤣
No i respeckt dla modelki. Ja bym kurtki nie zdjęła.  👍
ninevet, po prawej stronie oczojebnie nie jest, po lewej bardzo delikatnie bym przyciemniła. A może nawet nie? Tylko do tego rozjaśniłabym dziewczynę.

Czyli mówisz, że mam użyć jednego z 2 przycisków jakie mam na monitorze i kliknąć "ciemniej" i wtedy zdjęcia dla mnie oczojebne będą już ok ? 😉  😁 Toż to ulga ! 😉

ninevet boskie zdjęcia.  😍
nie chcesz zrobić mi prezentu na święta i zrobić mały kurs ps'a na PW?  🤣
No i respeckt dla modelki. Ja bym kurtki nie zdjęła.  👍

Tak serio to w zdjęciach które widzisz powyżej nie użyłam większej ilości funkcji niż "auto kontrast", "wyostrz", "zmniejsz" a potem już  [niepotrzebnie jak widać 😉] "Jaśniej/ciemniej". To naprawdę nie jest filozofia.

Tu masz więcej PS'ucia.

Ale też niewiele, bo do powyższego opisu dodałam tylko nową warstwę z kolorem niebieskim [, dałam mieszanie na "łagodne światło", wygumowałam twarz i włosy by nie były niebieskie, i zostawiłam oczy. Tyle.
To są tak proste funkcje,że do nich nawet nie ma tutoriali na necie 😉
Ale dziękuję za komplement !  :kwiatek:
tia... tylko jak ja dochodzę do tych opcji, to różne rzeczy się dzieją.  😂
Cóż, jak wyzdrowieję, to może jakieś zdjęcia swoją cyfrówką wykonam. Wstawię, jeśli będą się nadawały.  😁
Mysza, po prostu ten wątek nie nazywa się "nasze pstryki" tylko "nasza twórczość fotograficzna"... Nie chodzi o to, żeby wstawić pierwsze lepsze zdjęcie tylko właśnie to, które może mieć w sobie to COŚ...
Proszę o wybaczenie, jeśli uważacie, że to zwykły pstryk, usunę:  :kwiatek:

Cztery odjąć.
wawrek, eee....?
ja bym powiedziała że trzy odjąć...
bardzo mi sie podoba wawrek Twoje ocenianie 😀 !! pamietasz moje zdj z palma? tez chce ocene 😀!
Ja tez chce wawrkowa ocenę ! 😀
tie, tie, tie, a ja mam  😂

edit: nie, to zdjęcie jest bee.  😡
edit2: macie inne.
Oceniam własną miarką. Moje oceny są bardzo subiektywne, więc proszę bez komentarzy w stylu "a ja bym dała 3"  😀

Nine - cztery. Gdyby laska nie bała się zimna i poszła krok dalej byłaby lepsza.

mery - nie wiem, o którym mówisz...?
wawrek, wybacz, ale komentować mogę do woli i jak chcę 😉 Nie mówiłam, że masz zmienić swój komentarz tylko że IMO zdjęcie jest marne.
Auć 🍴

Twój post dotyczył jednak mojego, stąd moja odpowiedź.

Już wiem jak zaczynają się na forum kłótnie 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się