jujkasek, nie tylko przeżywamy, ale jakoś... nie potrafimy. Osobiście uważam że "wolno wszystko" szkodzi nowoczesnemu światu. Bo tak naprawdę wolno to, co wpływa na poczucie wolności innych - ale nadal nie wolno tego co wpływa na własne poczucie wolności. Z jednej strony im kontrowersyjniej tym lepiej, a z drugiej... już wiele osób pisało jak bardzo szkodzi ich zdrowiu gdy sąsiad na balkonie zapali papierosa. Można obnosić się z homoseksualizmem, ale nie można wyciąć drzewa które człowiek sam sobie posadził i mu krzywo urosło albo zaczęło sypać do okien robalami. Można obnosić się z transparentami z zakrwawioną krówką, ale nie można wjechać konno do lasu. Także to "wszystko wolno" to jakaś paranoja, złudzenie wolności. Wolno sobie stworzyć stronę przeciw ateistom, ale strony ośmieszającej polityka nie. Więc nic dziwnego że ludzie nadal nie wiedzą czy żyją w wolności czy w reżimie.
Luna, ja nie uważam, żeby ktokolwiek obnosił się z homoseksualizmem. Znaczy znam kilku gejów i żaden z nich nie lata z transpartentami, natomiast każdy chciałby żyć normalnie, podczas kiedy nasze społeczeństwo nie daje na to szansy. Albo jesteś fajterem, albo siedzisz pod dywanem. Długi temat.
Oczywiście, zgadzam się z Tobą w 100% z granicą wolności. Też zawsze mówię, że moja kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Przy czym to też nie jest granica jasno określona, bo każdy z nas ma inne postrzeganie i... inne granice.
Luna_s20-,,Można obnosić się z homoseksualizmem, ale nie można wyciąć drzewa które człowiek sam sobie posadził" obnosić w sensie raz w roku wyjść na ulice jako paradą równości 😉 ?
Mnie tylko zastanawia co znaczy "normalnie karmić piersią" 😀 Określenie które tak często tu pada 🙂 Bo tak jak ładnie napisała to bobek, musi zaistnieć moment między ustami a brzegiem "pucharu" 😉
Ciekawi mnie też ten wywalony cyc... bo i ja należę do tych szczęśliwców co nigdy takiego nie widzieli. Bo jak to ktoś wspomniał, zwykle głowa dziecka zasłania całą pierś 🙂 Koleżanka karmi, raz widzIałam jej sutka, jej synek wypuścił piers i wzrok mi poleciał 😉 A ona w sekunde, zrecznym ruchem zasłonila pierś. Wywalony cyc też mi się kojarzy poprostu z wystawioną piersią na wierzchu, przez dłuższy czas, nie zasłonięta nawet dzieckiem.
A i mnie dzieci potrafią wkurzać 😀 Np. syn koleżanki (inna niż wyżej opisana), rzucający miękką piłką w mojego kota, który miał wywalone, bezpiecznie siedząc na drapaku 😉 Ale teraz jak o tym piszę to w sumie zdenerwowała mnie koleżanka mówiąca caly czas "jeszcze raz w niego rzucisz to..". Po którymś razie już jej powiedziałam aby spełniła swoją groźbę bo ja to zrobię 😉
Rul, byłam przekonana, że pojęcie "Obnosić się" jest dość oczywiste. Obnosić się to robić cyrk, widowisko. A parada równości jest rodzajem takiego cyrku. Nie znam wielu gejów. Może 3? Nie mam potrzeby zaglądać im do łózka - ale i wolę by to łóżko pozostało w sypialni a nie wychodziło na ulicę 🙂 Wg mnie normalny człowiek nie czuje potrzeby krzyczenia - czy to za pomocą słów, stroju czy transparentu, na środku ulicy o tym, z kim sypia i dlaczego 🙂 seven, jak wyżej 🙂 Nie robić widowiska, angażującego całe otoczenie.
Dalej nie rozumiem, albo z powodu że różnie postrzegamy widowiska... albo po prostu nigdy nie widzIałam ostentacyjnie wywalonego cyca. Co mnie naprawdę strasznie dziwi. Bo czytając ten wątek mam wrażenie że nie jest to rzadkie zjawisko 😀 A nie mieszkam pod lasem, a w okolicy gdzie powstało kilka nowych osiedli pełnych młodych małżeństw z dziećmi 🙂 A wcześniej w samym centrum Krakowa, codziennie spacerując z psami po plantach widzIałam nie raz karmiące w lecie matki, ale nigdy wywalonego cyca 😉
Więc raczej w tym temacie zgadzam się z dziewczynami które piszą że przykre jest to jak kobieta jest przeciwko kobiecie. Jeszcze w tak naturalnej i delikatnej kwestii.
Wiecie, wydaje mi się że jednak chodzi o sam fakt karmienia, i tak jak pisała chyba bobek. Dzisiaj cyc jest do seksu a nie do karmienia. Gdy oglądacie filmy w których jest scena erotyczna i uwaga!!! Widać np. DWA WYWALONE CYCE, to co robicie? Wybiegacie z pokoju? Wylaczacie telewizor? Czy nie robi to na Was wrażenia? Czym się różni cyc w telewizji od cyca na ulicy? Pierś jak pierś... Więc czemu tak bulwersuje gdy jest przy niej dziecko?
Uwierz mi, ale ów cyc, o którym ja piszę, był wiszącym wydojonym workiem, do tego świecącym się od wylewającego się mleka. Wywalonym jakieś może 5 metrów od mojej twarzy.
Może dlatego że jako osoba mająca w śród znajomych matki karmiące piersią i sama karmiaca najzwyklej swiecie uważam że wydziwiasz. Choć byłam z tych jak to ładnie opisujesz siadajaca bokiem, dodatkowo ubierajaca dwie bluzki, aby jedna opadała mi na pierś, ponieważ nie czułam się komfortowo z faktem że ktoś obcy może się gapic mi w piersi. A zwykle najbardziej gapia się ci którym najbardziej to przeszkadza. Albo faceci z nadzieją że coś zobaczą.
I kobieta siedząca przodem jest nachalna, ale bokiem już nie? Kobieta której widac 3/4 piersi jest be, ale z filmu machajace cyce są ok?
W głowie mi się nie mieści. Dlatego kończę to wymianę zdań 🙂
Muchozol, skoro żeś z Lublina, to ja się z Tobą zgadam i razem ponarzekamy 😉 Pewnie zaraz poleci pozew, że się organizujemy i chcemy rozpocząć krucjatę przeciwko matkom, pampersom czy różowym rowerkom, bo na pewno chcemy, żeby były czarne! I tak w ogóle, to zapewne jesteśmy terrorystkami, bo to wynika z piątego słowa w czwartym zdaniu w szóstej wypowiedzi, zakończonego złośliwą i negatywnie nastawioną do macierzyństwa emotką 😉
Wiesz Luna, ja nie lubię parad. Mimo, że bardzo lubię gejów. Nie lubię, bo są swoistym waleniem ludzi po głowie młotkiem i przez nie przeciętny Kowalski kojarzy geja ze starszym panem w z brzuszkiem, upchnietego w lateks i z piórkiem w d... Ale rozumiem, że w naszym społeczeństwie jest o co walczyć. O tę NORMALNOŚĆ właśnie! Nie chcesz zaglądać ludziom do łóżka, ja też nie! Tyle że mam prawo żyć z człowiekiem, którego kocham. Mam prawo z nim mieszkać. I nikomu nic do tego. W przypadku gejów nie jest tak prosto. I to jest bardzo złe.
To ja tak ni przypiął ni wypiął popiję do tych różowych rowerków. Czy naprawdę, kurka wodna, nie ma dla dziewczynek rowerów w innych kolorach niż róż??? Do tego upstrzonych jakimiś różowymi farfoclami, różowa trąbka, etc...
Kiedyś stwierdziliśmy z mężem, że jeśli jednak uda mu się mnie namówić i mielibyśmy dziecko płci żeńskiej, to ono "biedne" będzie, to prędzej dorobi się żółtej koparki lub wozu strażackiego, niż ruuuszooffego roweru. 😁
Lenka są. Ale ja przestałam się dziwić czemu produkują głównie różowe odkąd moja córka(jeszcze rok temu wbijająca gwoździe z ojcem i uważająca to za przednią rozrywkę) zaczęła przedstawiać się jako "my name is Princess" i chodzić tylko w kieckach. Serio przestałam... 😵 A samochodzików do tej pory ma furę. Już jej nie rajcują...
Muchozol, kończę wymianę zdań bo jest to bez celowe. Mamy zbyt różne wyobrażenie na temat tego jak wygląda wywalony cyc, nachalne karmienie piersią czy widowisko. Kolejną rzeczą jest to że jedynie co napisałam do Ciebie personalnie to to ze uważam że przesadzasz w kwestii normalnego a nachalnego karmienia piersią 😉Ale to tylko i wyłącznie w mojej opinii. Po drugie nigdzie nie napisałam że Ty gdzieś coś napisałaś. A gdy pojawiają się takie zdania jest to idealny moment na zakończenie dyskusji. Po trzecie moje posty były ogolnymi komentarzami do tutejszych wypowiedzi na temat karmienia piersią 🙂
I powtórzę raz jeszcze. Po prostu to trochę przykre i tyle w tym temacie 😉
Natura generalnie jest nieco 'obrzydliwa' 😉 poród, karmienie piersią, miesiączka, seks, wydalanie. Ważne, żeby takie rzeczy potrafić wypośrodkować w społeczeństwie (bo w domu, prywatnie to szalej dusza 😀) i nie pokazywać zaślinionych sutków publiczności w restauracji, albo nie opowiadać prawie nieznajomym ludziom, że mam okres i leje się ze mnie jak z kranu 😉
Padlo pytanie czym roznia sie cyce w filmie ze scenami erotycznymi czy reklamie od tych karmiacych dziecko. Otoz w znakomitej wiekszosci- estetyka. Zadbane, jedrne i proporcjonalne nagie cialo moze cieszyc oczy i sie podobac. sflaczale, pomarszczone, otluszczone i jeszcze upaprane (chocby wlasnym mlekiem) ma prawo obrzydzac i byc ostatnia rzecza jaka ktokolwiek chcialby ogladac. 9/10 karmiacych kobiet robi to tak, ze tylko charakterystyczna pozycja z dzieckiem zdradza, ze wlasnie odbywa sie posilek. Pozostaje ta jedna.
Ja nie widzę w tym zdjęciu nic, co by mnie zniesmaczało. Fajne ma nogi ta pani ;P Nie wiem czy to lans czy nie, prędzej to nazwałabym lansem bo wygląda na specjalnie zapozowane w takich właśnie okolicznościach.
To, co wstawiłam (przypadkiem trafiłam teraz w sieci na nie) też robione specjalnie. Raczej w taką kieckę i buty na spacer do parku nikt się nie wybiera.
Lanka_Cathar, ale ona mogla byc na jakiejs gali, czy innej imprezie i ktos jej dzieciaka do nakarmienia tylko przywiozl. I jak to w Polsce bywa, nie da sie do tego celu znalezc innego miejsca, zeby nie epatowac wrazliwych tym strasznym widokiem, jak schody gdzies na tylach budynku.
Lanka_Cathar, właśnie, wygląda jakby była na bankiecie, weselu, imprezie, według mnie to fajnie, że znalazła czas na nakarmienie dziecka 😉 I nie robi tego przy stole pełnym jedzących ludzi, co niektórych mogłoby razić. Ja bym pewnie takie zdjęcie zostawiła sobie na pamiątkę i nie udostępniała na insta czy fb, ale ludzie pokazują różne zdjęcia, które ja uważam za intymne, więc co kto lubi 🙂
Ja bym pewnie takie zdjęcie zostawiła sobie na pamiątkę i nie udostępniała na insta czy fb, ale ludzie pokazują różne zdjęcia, które ja uważam za intymne, więc co kto lubi 🙂
Właśnie o to mi chodzi, że się lansuje, zamiast zostawić dla siebie.
Jestem też ciekawa ile z tych kobiet tak zaciekle broniących karmienia zawsze wszędzie i szczucia wywalonym sutem pomyślało by, "a fuuuuu" gdyby zobaczyło gruba kobietę size 50+ z cellulitem i żylakami wciśnięta w mini lub krótkie szorty? Z wylewajacym się tłuszczem i górą i dołem? Pewnie żadna nawet by nie zauważyła, nie?? Przecież to tylko nogi co z tego ze obrzydliwe?
No taka pani tez budzi niesmak w społeczeństwie, którego nie budzi chuda babeczka 34 w tych samych szortach. A przecież jak to może obrzydzac? Przecież tej grubej pani tez jest gorąco?
A zwykle najbardziej gapia się ci którym najbardziej to przeszkadza. Albo faceci z nadzieją że coś zobaczą.
Tak, każdy przeciętny mężczyzna chce zobaczyć cycka karmiącej matki 😵 uwierz ze dla nich to tez obrzydliwe, najwyżej neutralne, w żadnym wypadku erotyczne. A cieszyć ten widok może najwyżej ojca dziecka.
No i klasycznie - wszystko może wkurzać tylko nie dzieci, już wątek opanowany przez foty cyckow i przez kłótnie...
A dla mnie bardzo ciekaw jest, że śród wielu wątków jest jest jeden ogólny o wkurzaniu, jeden o wkurzaniu konkretnie na forum i jedno specjalne miejsce dla wkurzających dzieci i matek 😀
Szafirowa bardzo ważny głos rozsądku.
Jestem też ciekawa ile z tych kobiet tak zaciekle broniących karmienia zawsze wszędzie i szczucia wywalonym sutem pomyślało by, "a fuuuuu" gdyby zobaczyło gruba kobietę size 50+ z cellulitem i żylakami wciśnięta w mini lub krótkie szorty? Z wylewajacym się tłuszczem i górą i dołem? Pewnie żadna nawet by nie zauważyła, nie?? Przecież to tylko nogi co z tego ze obrzydliwe?
No taka pani tez budzi niesmak w społeczeństwie, którego nie budzi chuda babeczka 34 w tych samych szortach. A przecież jak to może obrzydzac? Przecież tej grubej pani tez jest gorąco?
No i to też jest jest ciekawe, że dyskusja o obleśnych wydojonych workach wystawionych na widok publiczny wraca jak bumerang, a takie kwiatki jakoś nikogo nie ruszają 😀 Nie ma osobnego wątku "Wkurzają mnie grubasy w bikini" chociaż to zdecydowanie bardziej popularne niż kobieta karmiąca piersią publicznie 😀
O i jeszcze przydał by się wątek "Wkurzają mnie biegacze i maratony w centrum miasta" 😀 Czemu nie kupią sobie bieżni i nie będą popylać w domku organizując sobie swoje zawody przez internet???? Zamiast tego regularnie blokują całe centrum miasta na kilka godzin utrudniając życie przechodniom i kierowcom 😀
O i jeszcze rowerzyści 😀 To dopiero plaga 😀 Rowerki stacjonarne w każdym domu 😀 I jeszcze te obleśne obcisłe gacie rowerowe. No jak widzę to mnie strzyka 😀 Bleee🙂 Może też osobny wąteczek 😀