Mi też nic nie wyskoczyło, ale myślałam że moze ktoś bardziej siedzący w ujeżdżeniu cos więcej o niej wie. Bo z tego co widzę kobyłka jest z 2001 r więc już powinna chodzić wysokie konkursy jak ma coś z niej być.
Z wywiadu poczynionego z pomocą wujka G. wynika, że kobyła pracuje od ponad roku na poziomie GP, a Gal nazywa ją swoją tajną bronią 😉 Może teraz będzie miał motywację, żeby ją wyciągnąć na świat 😉
Na sport.pl napisali: "Niemiec Paul Schockemoehle kupił ogiera Totilasa, prawdziwą gwiazdę niedawnych jeździeckich mistrzostw świata w amerykańskim Lexington. Suma, którą musiał wyłożyć, wyniosła między 10 a 15 mln euro - czyli tyle, ile płaci się teraz za bardzo dobrych piłkarzy. Schockemoehle należy do czołówki niemieckich jeźdźców. Kupno konia tej klasy ma mu pomóc w zdobyciu medalu olimpijskiego w Londynie."
Ciekawe czy będą robić jakąś selekcję klaczy, czy każdy będzie mógł kupić nasienie
Podobno ma być ostra selekcja klaczy, które będą mogły być zainseminowane Totilasem. Słyszałem nawet plotki, że właściciel klaczy ma pisać uzasadnienie (?) dlaczego to właśnie ta klacz i Totilas byli by najlepszym połączeniem hodowlanym. Nie wiem ile w tym prawdy.
Spekulacje zakończone, Gal nie będzie więcej jeździł Totilasa 🙁
Paul Schockemöhle has today ruled out any possibility of the Edward Gal/Totilas partnership continuing. (...) Today, he announced that the World Equestrian Games triple medal-winning horse will be "taking a break".
wreszcie bedzie mozna wykorzystac konia do hodowli ile to juz razy bylo, ze super kon nie zdarzyl zaistniec w hodowli, bo sie polamal, zakolkowal na zawodach i trzeba bylo uspic... ja tam sie mega ciesze z tej przerwy🙂 a jego nowy wlasciciel ma chyba jednak inne priorytety niz wypasc nie gorzej niz Gal
też mi się wydaje, że to jest całkiem niegłupia koncepcja 😉 Totilas zdobył wszystko co można, zawojował czworoboki - teraz trzeba nam więcej takich Totilasów :]