Forum konie »

pomocy.

eskapadowa, tylko jeśli zamierzasz jednak zostac w tej stajni, to ja jednak radzę nie pisac za wiele o koleżankach, bo re-volta ma dośc szeroki zasięg odbiorców😉
A koniowi byc moze potrzebny jest czas, przecież jest w nowym miejscu.
Odpowiedź na twoje problemy jest tylko jedna.
Potrzebujesz pomocy instruktora, trenera, lub kogoś bardziej doświadczonego osobiście.
Każdy koń próbuje wejść na głowę nowemu właścicielowi, który nie ma doświadczenia.
Musisz się jeszcze bardzo dużo nauczyć i to nie przez internet.
Julie dokładnie 🙂, tak jak napisałam, "moi kupcy" skożystali z pomocy kogoś bardziej doświadczonego, a teraz aż miło mi patrzeć na zdjęcia 🙂. Odnośnie "pustych lal" to mnie też zdarza się wpaść do stajni w "odzieniu pustej lali" 🙂, a za takową się nie uważam :P. Z resztą z tego co wiem (bo sama nigdy nie nosiłam) z tipsami też się da wszystko zrobić z koniem, kwestia przyzwyczajenia i wygody 🙂
Julie dokładnie 🙂, tak jak napisałam, "moi kupcy" skorzystali z pomocy kogoś bardziej doświadczonego, a teraz aż miło mi patrzeć na zdjęcia 🙂. Odnośnie "pustych lal" to mnie też zdarza się wpaść do stajni w "odzieniu pustej lali" 🙂, a za takową się nie uważam :P. Z resztą z tego co wiem (bo sama nigdy nie nosiłam) z tipsami też się da wszystko zrobić z koniem, kwestia przyzwyczajenia i wygody 🙂

jeżeli uraziłam-przepraszam. ale wiesz. gdybyś poznała je-uwierz mi zmieniłabyś zdanie. no niby tak.🙂 kwestia przyzwyczajenia i wygody jak to powiedziałaś.🙂
ale żeby krzyczeć na swojego konia bez powodu lub za to,że ją obślinił czy 'uciekać' przed nimi. przepraszam bardzo,ale ja mam problem z kobyłą,ale nie uciekam od niej. -.-'
nie uraziłaś mnie, ale z tego co wnioskuję jesteś jeszcze bardzo młodą osobą, a tego by nie oceniać ludzi po pozorach uczymy się z czasem 🙂

a ludzi, którzy mają konie "bo modne", wszędzie znajdziesz niestety...
tak. niestety. to przykre,ale prawdziwe..
ejj, ja mam tipsy, już od 5lat co najmniej, może nie jakieś mega długie, ale takie normalne i wszystko bez problemu przy koniach robie, nie raz też wyrzucałam gnój i da się, więc wypraszam sobie  👿

sory za 🚫 , ale nie mogłam się powstrzymać, bo już nie raz i nie dwa mi się ktoś dziwił, jak to tak ja z tipsami moge...  🤔wirek:
Też mi się już zdarzyło z tipsami. Ogólnie mam krótkie paznokcie, ale jak byłam na weselu to nie pokaze sie z takimi ogryzkami. Wesele sie skonczyło, a przy koniach trzeba było robić, więc stałam się stajenną pustą lalą?  🤔 Sorry za  🚫
jeej,ja nie powiedziałam,że z Was puste lale.
jak was uraziłam to przepraszam bardzo.
Jezu dziewczyny nie czepiajcie się tak bardzo eskapadowej, dziewczyna szuka pomocy, przy okazji napisała coś tam o laluniach stajennych. Tipsy były tylko przykładem i sądze, że nie miała na myśli tego, że jeśli ktoś ma tipsy to jest razpieszczoną dziewuchą. Sama nie raz spotkałam się z dziewczynami w tipsach wyrzucającymi gnój i zapewniam że nie były to rozpuszczone małolaty niewidzące nic poza czubkiem własnego nasa, tylko normalne dziewczyny, które poza stajnią też lubią dobrze wyglądać, a przecierz tipsów do stajni nie odkleją...
A jak długo stoi w nowym miejscu ? Jeśli nie długo to jest to normalne zachowanie.
Mój ogrek przez 2 tygodnie próbował ustawić stajennego i właściciela stajni.
Do mnie nie podchodził przez pierwsze dni i uciekał ode mnie.

A teraz jest w sumie wszystko ok. (Jest tu ok 4 tygodnie) więc jeszcze wszystko się ułożyć może.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się