Forum konie »

Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

ushia 🙂
Ależ ja doskonale to wiem 😉

A odnośnie koni i jak sie zmienia typ ujeżdżeniowca - to mi się bardziej podobają właśnie te filigranowe, bardzo szlachetne konie... których niestety coraz mniej na czworobokach. Ale gusta się zmieniają, u koni też można obserwować modę na to czy tamto. Są konie które zmieniają sposób myślenia... takie powiedzmy przełomowe. Jak Salinero, czy Totillas. Ja osobiście nie jestem fanką takiego machania nogami, inne rzeczy mi się podobają nie ujmując oczywiście klasy tym koniom. W ogóle estetyka ujeżdżenia baaardzo zmieniła się w ostatnich latach. Czy na lepsze? Ale to w ogóle rozmowa nie na ten wątek. Kończę offtopowanie.
Ushia, fakt. Kiedyś najczęściej na czworobokach widywano konie ok. 160 cm. Teraz tez jest ich sporo, ale te największe sławy to takie krowy. Sam Totilas ma 175 🙂
lostak jak to nie wiesz o co chodzi? Cała dyskusja zaczęła się od tego, że Remedioss śmiała skrytykować znaną zawodniczkę ot i co 😉 I jak zwykle znalazły się ososby, który stanęły po stronie zawodniczki usprawiedliwiając ją, jak i osoby które również śmiały skrytykować konkretny ruch nie zważając na to kto go wykonuje. Szczerze mówiąc to stęskniłam się już za takimi konstruktywnymi dyskusjami na forum, także fajnie było uczestniczyć w takiej wymiania zdań 🙂
A co do pokazów to nie zmienię zdania i już 😉
anja nie chodzilo o to ze ktos smial skrytykowac znana zawodniczke i nie chodzillo o to ze ktos stal w obronie. Chodzilo o to w jaki sposob  remedioss podpisala film bo napewno konstruktywnal krytyka to nie bylo!!! Nikt nie bronil i nie mowil ze tak pasaz jest swietny i cudowny jak mozecie powiedziec ze nie, bo tak nie bylo, wszyscy mamy oczy i wszyscy widzimy ze jest do kitu. Niewiem czy wy wogole czytacie co ludzie pisza czy tylko piszecie co wam do glowy przyjdzie?? Chodzi glownie o to jaka ignorancja panuje u nas w kraju, wszyscy odwazni zeby zjechac po calosci zawodnikow, a na jechaniu przed kompem na forum sie konczy bo jak trzeba pokazac co sie potrafi to cos nie ma chetnych. Dla mnie to jest frustracja, niespelnione ambicje czy kompleksy, moze zazdrosc. Brac sie do roboty i pokazac ze lepsza parodie pasazu potraficie wykonac, zycze powodzenia. Co do idei pokazow to z lostak sie zgadzam calkowicie, pewnie ze fajnie byloby ogladac super wykonanie elementow ale ludzie, takich koni w Polsce to mamy ze trzy i umowmy sie ze maja co robic, a ich glowna ambicja napewno nie sa pokazy.
Maagdzia dobrze, że Ty to tak odebrałaś.
Tylko po co od razu obrażasz osoby, które wypowiedziały się inaczej niż Ty oczekiwałabyś.

Niewiem czy wy wogole czytacie co ludzie pisza czy tylko piszecie co wam do glowy przyjdzie?? Chodzi glownie o to jaka ignorancja panuje u nas w kraju, wszyscy odwazni zeby zjechac po calosci zawodnikow, a na jechaniu przed kompem na forum sie konczy bo jak trzeba pokazac co sie potrafi to cos nie ma chetnych. Dla mnie to jest frustracja, niespelnione ambicje czy kompleksy, moze zazdrosc

Na przyszłość proszę Ci nie pisz tak ogólnikowo, tylko pomyśl, że urażasz tym co poniektórych  🙄
Skoro coponiektorzy moga obrazac ciezko pracujacych zawodnikow ktorzy ciezko trenuja zeby pozniej forumowicze mogli pisac ze uprawiaja parodie, to niewidze nic nieprzyzwoitego w tym co napisalam. Ot co.
Możesz wyjaśnić czym się różni ocena typu "parodia" od "do kitu"?  😀iabeł:
halo nie ja wstawilam film i nie ja go podpisalam ze to parodia pasazu, skoro rozwinela sie dyskusja i anja stwierdzila ze bronie zawodniczki, odpowiedzialam nie bronie bo w mojej ocenie ten pasaz tez nie jest dobry. Nie wyrywaj slow z konkekstu bo dobrze wiesz ze nie o to chodzilo, tlumaczylam juz kilka razy w czym ja widze problem ale mam wrazenie ze nikt tego nie czyta albo moze nie przyswaja niewiem.. pozdrawiam
To był oczywiście żart. Ale nadal nie rozumiem, dlaczego nie można by krytykować a nawet wyśmiewać kogoś, kto zawodowo wykonuje performance? No taka praca: jak do kitu to do kitu, a jak WOW to WOW  🙇
Krytyka na poziomie moim zdaniem jeslt zawsze mile widziana, ale prostacke podsumowanie czyjejs pracy jednym slowem nie jest ani na poziomie ani konstruktywne. Moze sie podobac, moze sie nie podobac ale szacunek trzeba miec i z szacunkiem sie wypowiadac.
Ale na jakiej podstawie ten szacunek? na podstawie tego występu? Ten pokaz był tak skopany, że boki zrywać - i faktów nie da się zmienić.
Mnie krew zalewa na wszelkie zjawiska klakierstwa i Ciiiicho... bo łun wieeelki jest, tylko się z lechka omskło. Jak ktoś zawala sprawę to zawala i nie zasługuje nawet na litość, nie tylko na szacunek.
napisze to po raz juz 10 dzis... szacunek do ciezkiej pracy. We wszystkim jestes dobra? Wszystko Ci wychodzi od razu? Moge sie zalozyc ze miliony osob patrzac  na Ciebie czy kogokolwiek innego z boku pewnie nie zalowaly by sobie takiej wlasnie krytyki jaka teraz tu sie prezentuje, napewno bylo by milo co?. Tylko ze jest cos takiego jak kultura osobista. Jesli ktos zapyta Cie o porade, mozesz mu wygarnac sluchaj to bylo do niczego bla bla. Ale tu nikt Cie nie prosi, i zdanie swoje pewnie mozesz miec i pewnie ze mozesz je wyrazic ale nie w taki sposob. Chyba wyroslam w jakims innym swiecie bo nikt tu nie jest w stanie mnie zrozumiec... Wsiadzcie i zrobcie skoro to takie do kitu moze wtedy ogarniecie ze to nie dziala tak ze wciskam guzik i jest cudnie, ze to jednak sie trzeba nastarac i napracowac mocno.
Dobra Baby szukamy nowych filmów, bo nam się offtop zrobił...Do roboty 🏇
co to za masakra? brrr
Fakt jest faktem ze pasaz jest dosc kiepski, ale Remedioss blagam, czy w zyciu robilas pasaz? Czy w zyciu jakiegos konia chociazby parodi tego chodu nauczylas? Taka krytyka i ignorancja wobec zawodnikow gp okrutnie mnie denerwuje. Niewiem czy zdajesz sobie sprawe z tego jak trudno jest doprowadzic konia do tego poziomu, jak trudno taki koknurs jest przejechac, to zupelnie inna bajka, zupelnie!!! A wypisywanie i opowiadanie takich bzdur na temat zawodnikow ktorzy wkladaja w to przeciez mnostwo pracy i wysilku jest kompletnym brakiem szacunku. Pozdraiwam.

Nie rozumiem co jest nie tak z jeździectwem. We wszystkich innych dyscyplinach sportu (i nie tylko, np. aktorów to też dotyczy) jak zawodnikowi coś nie wyjdzie, mówi się wprost, że dał ciała, spieprz..... itd. Nie trzeba być wielkim specjalistą i praktykiem w danej dziedzinie, żeby móc wystawić negatywny komentarz. Jak tenisista przegra mecz bo grał jak noga podsumowanie jest jednoznaczne, nikt nie mówi "nie krytykujmy go bo to wielki gracz, tylko rakietę ma nową od wczoraj". Natomiast w jeździectwie po skrytykowaniu kogoś, kto ma jakieś tam sukcesy od razu tysiąc osób zaczyna krzyczeć "a ty tak potrafisz?!", "nie osiągnęłaś/osiągnąłeś nic więc nie masz prawa krytykować" itd. Jeśli decydujemy się na wystąpienia publiczne to automatycznie poddajemy się ocenie i już. Mnie, zwykłego obserwatora, kibica, adresata pokazu, nie obchodzi czy ktoś miał zaciasne gacie, młodego konia, bąbel na palcu etc, obchodzi mnie TYLKO efekt końcowy, pokazany danego dnia, w danym przejeździe, na danych zawodach a nie miesiąc temu, rok temu, na olimpiadzie gdziekolwiek czy za trzy tygodnie. Nie trzeba być wybitnym specjalistą żeby zobaczyć błędy w startach innych, i nie ważne, czy zawodnik przybiegł ostatni, czy skoczył 20 metrów krócej od lidera czy tez zrobił beznadziejny pasaż.
Przeczytaj 2 albo 3 ostatnie moje posty bo juz nie mam sily tlumaczyc o co mi chodzi.
http://www.youtube.com/watch#v=8dIC1QKzT1c&feature=related     😂

http://www.youtube.com/watch#v=v-XkMTAs6rs&feature=related
Nie wiem czy to było ! jak tak to przepraszam
Przeczytałam i to nie raz i zrozumiałam jako całkowity zakaz krytyki. Ostatni Twój post do Remedioss utwierdził mnie w tym przekonaniu. Nie umiem się domyślić co autor miał na myśli, jeśli tego wyraźnie nie napisze. Zresztą to nie tylko Ciebie dotyczy, posłużyłaś jedynie za przykład pewnego światopoglądu.
anja  nie chodzilo o to ze ktos smial skrytykowac znana zawodniczke i nie chodzillo o to ze ktos stal w obronie. Chodzilo o to w jaki sposob  remedioss podpisala film bo napewno konstruktywnal krytyka to nie bylo!!! Nikt nie bronil i nie mowil ze tak pasaz jest swietny i cudowny jak mozecie powiedziec ze nie, bo tak nie bylo, wszyscy mamy oczy i wszyscy widzimy ze jest do kitu. Niewiem czy wy wogole czytacie co ludzie pisza czy tylko piszecie co wam do glowy przyjdzie?? Chodzi glownie o to jaka ignorancja panuje u nas w kraju

Krytyka na poziomie moim zdaniem jeslt zawsze mile widziana, ale prostacke podsumowanie czyjejs pracy jednym slowem nie jest ani na poziomie ani konstruktywne. Moze sie podobac, moze sie nie podobac ale szacunek trzeba miec i z szacunkiem sie wypowiadac.
napisze to po raz juz 10 dzis... szacunek do ciezkiej pracy. We wszystkim jestes dobra? Wszystko Ci wychodzi od razu? Moge sie zalozyc ze miliony osob patrzac  na Ciebie czy kogokolwiek innego z boku pewnie nie zalowaly by sobie takiej wlasnie krytyki jaka teraz tu sie prezentuje, napewno bylo by milo co?. Tylko ze jest cos takiego jak kultura osobista. Jesli ktos zapyta Cie o porade, mozesz mu wygarnac sluchaj to bylo do niczego bla bla. Ale tu nikt Cie nie prosi, i zdanie swoje pewnie mozesz miec i pewnie ze mozesz je wyrazic ale nie w taki sposob. Chyba wyroslam w jakims innym swiecie bo nikt tu nie jest w stanie mnie zrozumiec... Wsiadzcie i zrobcie skoro to takie do kitu moze wtedy ogarniecie ze to nie dziala tak ze wciskam guzik i jest cudnie, ze to jednak sie trzeba nastarac i napracowac mocno.

To był Twój ostatni post. Tym kończę OT.
Szacunek dla wysiłku... dobrze by było - ale NIE JEST! Nie zgodzę się na to, że szacunek ot tak się należy komuś kto jeździ konkursy klasy X, bo to dużo pracy  🤔wirek: Albo należy się wszystkim, którzy się trudzą, albo zależnie od tego co kto prezentuje.
akaamaa Upadek jest wstrząsający. Wręcz dosłownie.
Krecilem dzis w Kuźni naszego konia - Campari, ktora jest w treningu u Michala Lemańskiego, i jako komentator zaoferował się pewien doktorek, który swego czasu jeździł Citroenem C15 zaadoptowanym na ambulans. Jeżeli jesteście ciekawi co człowiek ten myśli o naszym koniu - polecam obejrzenie całości 🙂😉

Hahaha, ten "mały skurczybyk" to konik córki forumowej buni_fox 😀 Dobry komentarz 😀
Komentarz wymiata  😅
Nie jestem pewna czy to sie tutaj kwalifikuje. Ale ostatecznie to piosenka o koniu. Pretty addictive. I ten kon.
[url=http://www.weebls-stuff.com/songs/Amazing+Horse/]http://www.weebls-stuff.com/songs/Amazing+Horse/[/url].
W latach 70-tych, jako dziecko oglądałem film radziecki o walce "czerwonych z białymi". W pamięci utkwiła mi jedynie scena ( chyba ostatnia z filmu), gdy bohater - oficer armii carskiej ucieka na koniu przed czerwonymi. W porcie zostawia konia i wskakuje na odpływający statek. Koń szaleje, rozpędzając tłum wskakuje do morza i płynie za statkiem... Oficer, ze łzami w oczach wyciąga broń i zabija zwierzę...Czy ktoś z Was zna może tytuł filmu... Proszę o pomoc.Pozdrawiam!
kojarze ta piosenke, ale tez chcialabym sie dowiedziec co to za film 😉
tu z youtube
tam jest napisane z jakiego filmu "Służili dwa towariszcza" polski tytuł to "Przeciw Wranglowi"

Ps. nie byłam w stanie obejrzeć całej tej piosenki. Megawyciskacz łez.
Płaczę jak dziecko.
Piękne...
taaa najpiękniejsze jest to, że do tego "teledysku" wepchnęli tego biednego konia do wody w siodle i ogłowiu :/ beznadzieja jak dla mnie, chyba nie trafia w moją wrażliwość 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się