Przepraszam za offa, cóż to dokładnie jest (tytuł) w tym kurze z muzyką eminema ? Nie lubie tego typu muzyki i za samym eminemem wybitnie nie przepadam ale usłyszałam tam nutę która dawnooo temu wpadła mi w ucho 😁
Boże jaka tragedia łzy same się leją, te słowa i jak ona z bandazami na nogach dalej ruszała kopytkami jak by chciala biec. Jaka dumna, jaka klasa. Biedna. 😕
A ja wiem jak to robią 🏇 Do upadkow koni wykorzystuje się gumowe konie, obejrzyjcie na Discovery Science program Tajemnice Superprodukcji Filmowych , a dokładnie odcinek gdzie przedstawiają jak powstawały sceny w Opowieściach z Narnii (m.in. upadki koni, zblizenia na galopującym koniu).
Te upadające konie tak się składają, że wyglądają jakby miały gumowe nogi, więc chyba coś w tym musi być. Najbardziej podoba mi się scena, jak koleś na koniu prześlizguje się pod ciężarówką :P Podpatrzyli, że na amerykańskich filmach robi się to na motorach, no to zaadaptowali do swojego scenariusza 😀
Ja kiedyś jeździłam na klaczy, która podobnie zachowywała się po zapięciu popręgu. Kładła się w podobny sposób, dosłwnie jakby mdlała. Trzeba było odpiąć siodło, poczekac aż wstanie i powtórzyć siodłanie. Nie wiem z czego to wynikało.