nic ci nie poradzę na to, ze to taka konkurencja 🤣 też nie pałam do niej miłością wielką ale jest, u nas też:-) Ma nawet swoje zalety, jako konkurencja szkoleniowa uważam:-)
forumowiczki, potrzebuję pomocy. w internecie krążył kiedyś filmik, w bardzo wysokiej rozdzielczości, pamiętam, że koń skakał na parkurze, dużo było zbliżeń, detali, bardzo ładny obrazek ogólnie. nie mogę go oczywiście znaleźć, a potrzebuję na studia do prezentacji o jeździectwie. pomogłybyście? :kwiatek:
eterowa, o matko... W którymś wątku ktoś napisał, że na posiadanie konia i jakiegokolwiek zwierzęcia powinno się mieć pozwolenie, przejść jakieś testy... ten filmik to 100% potwierdzenie, a bywają gorsze :/
Ja jak zgłaszałam kilka takich filmików do TOZ-u to przeszły bez echa. Nikogo to nie razi, jeśli nie napisze naprawdę duża ilość osób. Ja opublikuję to na stronie fejsbukowej stajni z odpowiednim komentarzem. Może chociaż zły PR da im do myślenia.
to nic innego jak głupota w czystej postaci i brak elementarnej wiedzy o koniach. Jak można próbować układać konia zapisując w końskiej głowie schemat "człowiek na grzbiecie=bat, stres i idiotyczne ganianie wokół konia.
Bo to jest żałosne "łamanie konia"... Można i tak, ale tak jak przedmówczynie napisały - człowiek nie będzie się koniowi kojarzył z niczym dobrym, a jedynie z bólem i strachem. "Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś" !