Forum konie »

Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

maluchy daja czadu.... 😎

asia ten film pojawia się średnio raz na każdą stronę 😎
_kate, obawiam się, że jest to głupota matki, która kazała dzieciakowi jeździć i spotyka się jak widać z oporem  🤔 Szkoda że mój angielski jest taki słaby...
zoyabea wow ale dzieciak zasuwa na tym kucyku...wygląda jak by miał zaraz nóżki zgubić  😁

_kate, obawiam się, że jest to głupota matki, która kazała dzieciakowi jeździć i spotyka się jak widać z oporem  🤔 Szkoda że mój angielski jest taki słaby...

Też tak uważam. Oglądając ten filmik mam wrażenie że tam matka ma coś nie bardzo z głową  🤔wirek:..... rozumiem ze ta dziewczyna jest pod presja matki ( domyślam się  :icon_rolleyes🙂 ale tez jest chyba trochę mało zrównoważona psychicznie  🤔  Sumując czysta patologia 🤔wirek:
śmiechowe

otwierając ten filmik spodziewałam się śmiesznego filmiku na temat "Jak się nie powinno jeździć", ale im dłużej go oglądałam, tym większe miałam wątpliwości. Nie wiem, co jest z tą dziewczyną, ale mam wrażenie, że jest chora psychicznie i może ten koń ma za zadanie ją otworzyć czy coś w tym stylu.
albo faktycznie mama ją zmusza.
Przede wszystkim to dziecko nie chce być kamerowane, widać jak z płaczem odtrąca kamerę.

To może jeszcze bardziej optymistycznie o dzieciach:
- cudnie to wygląda. Chyba też wystartuję w czymś takim  😀iabeł:
Brrrr
Ja pierdzielę!!! Przepraszam za brzydkie słowo, ale to było przerażające!! Matko, do czego zdolne są konie w amoku, normalnie nie wmurowało.
dżizassss... w tym filmie wstawionym przez Wojenkę jest jakaś masakra - a najgorsze, że mam wrażenie że wszyscy tam zgłupieli w pewnym momencie...
Ja mam wrażenie, że konie też zupełnie zgłupiały, wyglądały jakby nic nie widziały przez te okulary przy ogłowiach - normalnie galopowały po ludziach, po innych koniach... Ludzie też zgłupieli, ale wcale się nie dziwię, masakra. Dlaczego ten koń tak nagle na koniec upadł i nie rwał się do wstawania?
Głupota ludzka nie zna granic. A ten kon na końcu upadł bo go lina "podcieli" zeby sie wywrócił.  Też "ekstra" pomysł.
rozumiem, ze to byla stresujaca sytuacja, ale nie przyszloby mi do glowy lapac galopujacego konia za wodze, albo stawac dokladnie przed nim w odleglosci 2 m (patrz pan, ktorego przygniotl do sciany...), a do tego publicznosc "ochhhh, ahhh", normalnie rece opadaja 🙄
choc ludzie w ogole sa pomyslowi, kiedys na zawodach kon zaczal mi swirowac-deby, bryki, ponoszenie, po czym jakis facet stanal za nim jak zaczal sie cofac i do mnie z morda, ze "co ja robie?!!!", a tak nudzilo mi sie 😎 albo na koniu, ktory generalnie mial slaba sterownosc w sytuacjach stresowych i zap*** ile fabryka dala publicznosc zaczela cmokac, chyba mieli nadzieje, ze zalicze jakis efektowny skok przez plot...
Tak obiektywnie to ludzie nie zachowywali się prawidłowo, ale patrząc na to, jak mrożąca krew w żyłach była to sytuacja naprawdę nie dziwię się im. Szczególnie, że była to klasa Pleasure i w tych wózkach siedziały panie po 50-tce, nie przygotowane pewnie na taką traumę. Ciri to trochę inna sytuacja niż jak ci koń zaczął brykać (chociaż oczywiście facet zachował się idiotycznie). Tutaj te latające luzem konie zagrażały innym koniom i ludziom, trzeba było jak najszybciej je zatrzymać a nie czekać aż się zmęczą. Z jaką one siłą rozwalały te wózki, matko...  🤔 Jak dla mnie naprawdę rażącej głupoty ludzi nie widzę, szczególnie do tego, co się działo.
Dzionka-oczywiscie, ze inna, choc straty w ludziach moglyby byc podobne  😉  ale dziwi mnie rowniez to, ze pozostale osoby nie pomyslaly od razu, zeby zejsc do srodka, dluzsza chwile, jest spory rozgardiasz-przez co drugi kon obrywa...no i te piski na widowni dobijaja, na takich imprezach powinno sie chyba glosno i wyraznie oglaszac, ze widownia ma siedziec cicho obojetnie co by sie dzialo, tak tak, wiem, ze latwo tak mowic 😉
No tak, widownię to ciężko opanować nawet jak mało się dzieje (patrz flesze i wrzaski na trybunach na Torwarze), a co dopiero jak taki horror... Fajne było to, że spikerka mówiła co robić, organizowało to jakoś przebieg akcji - szczególnie wtedy jak na samym początku kazała przejść do stępa wszystkim, gdy zauważyła, że jeden koń ponosi (jeszcze z lduziem na pokładzie). No ale mam szczerą nadzieję, że się nigdy w takiej sytuacji sama nie znajdę.

O, przypomniało mi się, że miałam niefajną sytuację na Woli w Poznaniu kiedyś, jak pojechałam na szkolenie z klubem sportowym z komi rajdowymi. Mój arabek ze mną na grzbiecie poniósł i dobre parę minut lataliśmy dzikim galopem po całej hali zanim ktoś wpadł żeby zamknąć nas w ciaśniejszej przestrzeni, gdzie koń się ogarnął w końcu. No ale myślenie potrzebuje czasu w takich sytuacjach najwyraźniej  🙂
o wlasnie, chcialam dopisac o tej spikerce, jednak jak ktos "z gory" mowi co kto ma robic a nie kazdy wrzeszczy do siebie to o wiele latwiej jest ogarnac nawet wystraszonych ludzi 🙂
a co do sytuacji opisanej przez Ciebie-ile razy na zawodach jak ktos spadnie na parkurze/rozprezalni albo nawet kon sie wyrwie i lata dookola 1 osoba probuje go zlapac zanim inni sie obudza, ze trzeba konia "przymknac" 🙄 😉
rzeczywiscie, myslenie wymaga czasu 😁
o kurcze, ale historia....

ta spikerka była rozgarnieta, wydaje mi sie ze w ogole sensownie podeszli do sprawy. moze powinni wyprowadzic cala reszte, ale skad mogli wiedziec, ze bedzie az tak źle.... kon jak sie zaplacze to gna jak dziki. chcialabym troche usprawiedliwic te nieliczna widownie- wyglada na to ze te okrzyki to raczej z przerazenie, niz dla podsycenia sytuacji.
Dla mnie żenujące w tym filmie jest brak jakiejkolwiek myślącej reakcji, zamiast natychmiast wyprowadzić konie i łapać pojedynczego, dopuścili do tego żeby na siebie wpadały. Gdzie tu myślenie, to trwało i trwało, można było wiele razy się zgrupować i zablokować koniowi drogę oraz go uspokoić.
Teraz jest łatwo mówić i snuć opowieści "co by się nie zrobiło w takiej sytuacji", w każdym razie wydaje mi się, że pierwsze co to zaczęłabym wyprowadzać swojego konia, a nie czekać aż na siebie powpadają. Cała sytuacja trwała ok. sześciu minut myślę, że to wystarczająco dużo czasu by ochłonąć i opracować plan działania...
Przerażacie mnie. Jeżeli nie widzicie nic złego/głupiego w gonieniu uciekajacego konia to ja nie mam pytań. Jeżeli tym bardziej nie podpada wam to że robią to ludzie ubrani w białe fartuchy to ja się poddaje. A na koniec pewnie wyciągniecie lasso i będziecie w ten sposób chwytać biegnącego konia i jestem załamany.
Jur-a kto napisal, ze wszystko jest ok? 😲
Jur, widać że nigdy nie byłaś w takiej sytuacji jak ta z filmiku... Ja też gołym okiem widzę, ile rzeczy można było zrobić, żeby akcje poszła sprawniej i mniej osób i koni ucierpiało. Ale też wiem jak traci się głowę w takich dramatycznych momentch i jak potem pluje się sobie w brodę, że się tego czy tego nie zrobiło. Ławo krytykowac oglądając sytuacją na zimno. W ogniu wydarzeń traci się zdrowy rozsądek i tyle.

co powiecie na to 🙂dla mnie konie wspaniale...swietnie wyglądają pod jezdzcem...tylko te podloze troche do bani...(niestety nie dziala mi glos w kompie wiec nie ma uroku)heh

fajna taka wyprawa🙂

a na to niemam slów...cudowneeeeeeee 💘
co myslicie o koniach tych ras?
a to z innej beczki, jest boski  😍

Gracja, teraz sobie tak pomyślałam, czy to przypadkiem nie jest inochód?  😉

Nie było wcześniej, prawda?  👀
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=HgG_Gwy7Ysg
co sądzicie o tej dziewczynie i jej stylu jazdy? bo nie bardzo rozumiem co ona chce osiagnac wykrecając tak mocno łeb, moze mi ktos wyjasni?

no i te skoki:

brr
jakiś czas temu na re-volcie ta pani już się pojawiła (a raczej jej blog)  Tak mi się wydaje przynajmniej, że to ta. Wtedy zostały skomentowane jej gigantyczne kolczyki i mocno wydekoltowane bluzki, w których jeździła. 😎
asia na filmiku gracji koń poruszał się pięknym kłusem 🙂 to nie jest inochód 🙂
a ten, który wkleiłaś już był kiedyś 🙂
koń wspaniały, ale ten... "sport" niekoniecznie 🤔
Z filmu wojenki jednego nie rozumiem...
Babka mówiła, zeby natychmiast wyprowadzic konie na zewnątrz a ci nadal stoją jak te tumoki...
A krzyki z widowni pozostawię bez komentarza..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się