u mnie tez wyladowal. zmeczony bardzo. spal w rynnie i jadl to co konie wysypaly. inny byl niz te miejskie, wstretne takie. mily byl i ladny. zaczelismy mu sypac ziarno tez. posiedzial kilka dni, odpoczal i polecial. ukrecili mu leb za spoznienie?
Mój wujek- sąsiad hoduje gołębie, ma ich... mnóstwo 😵 Puszcza na loty, ma pełno pucharów, medali. Wet, który przyjeżdza do koni jest zamiłowany również w gołębiach i zawsze pyta się o wujka bo wujek znany hodowca z dobrymi egzemplarzami. Tyle, że ja mam pokoj na poddaszu a te zasrańce rano, gdy zostają wypuszczone siadają na dachu i gruchają i tuptają tymi małymi łapkami tup tup tup. Odszczelić wszystkie 😀iabeł: Chłopak jak umyje samochód to musi chować go od razu do garażu bo na drugi dzień kupencje już sa, strasznie się wkurza o to, marzy mu sie wiatrówka 🙂
Wniosło postulat to Rady Miasta o zniesienie zakazu karmienia osrajdachowców w wyznaczonych miejscach. Chcą by było pozwolenie na dokarmianie w DOWOLNYM miejscu w mieście. Wyobrażacie sobie co to będzie za syf?! Normalnie sodoma i gomora. 😵
Ja w związku z gołębiami na balkonie mam inne pytanie: Jak skutecznie i bezpiecznie posprzątać po ptakach?
Kupiliśmy mieszkanie z gniazdem na balkonie. Sądząc po stanie balkonu (ilość gołębich odchodów) gołębie są tam już od dawna. Oczywiście z likwidacją gniazda poczekamy, aż młode samodzielnie z niego wyfruną. Zastanawiam się, w jaki sposób zdezyfnekować później balkon, żeby sprzątanie po niechcianych lokatorach oraz korzystanie z balkonu było bezpieczne. Wyczytałam, że kontakt z odchodami chorych ptaków (zarazków i pasożytów, które mogą się w nich znajdować, jest całe mnóstwo) może grozić zarażeniem różnymi chorobami. Czy w takim razie należy przed sprzątaniem spryskać balkon jakimś środkiem, żeby zniszczyć/zneutralizować enentualne pasożyty i wirusy? Sprzątanie - wiadomo, w rękawicach i jednorazowym sprzętem. Po sprzątaniu znów dezynfekcja? Może ktoś ma doświadczenia w tym zakresie i zechce się nimi podzielić? Nazwy odpowiednich środków mile widziane.