Forum konie »

Hubertusy i lisy 2010

hej rafalski, 😀 na wksie bede wierzchem ale dzieki za oferte 😉 za to pozniej- mozna uczcic udany zaladunek 😀
24.10.2010 zapraszamy na hubertusa na rancho Na Grobli we Wrocławiu, będzie "lis szukany", gonitwa za lisem, pokazy rycerskie, ognisko no i mój pokaz koni bojowych  🏇 . oby tylko pogoda nam dopisała  😀
wie ktoś może coś na temat partynickiego hubertusa? kiedy się trzeba zapisywać, ile to kosztuje i czy można wystartować tam jako ciężko zbrojny?
na grobli znowu bedzie szalony lis 😉 ale moze sie towarzysko pojawie 😀
zapraszamy jak najbardziej panowie rycerze szykują dużo towarzyskich atrakcji 😀
30 październik Hubertus 2010 Stara Miłosna Szwadron RP Szkolna 14 Wesoła
na grobli znowu bedzie szalony lis 😉 ale moze sie towarzysko pojawie 😀

ja tam oczywiście będę 🙂
MATRIX69 będziesz na ranczu ? partynice ... trzeba by zadzwonić  👀
na ranczo oczywiście będę robimy z kumplem pokaz bojowy a później opijamy 😀 na partynicki bardzo chciałabym się wybrać tak w ramach rozreklamowania swego bractwa bo w pełno zbrojnej wersji raczej nie jesteśmy szybcy i zwrotni 😀
a ja miałam być w tym roku lisem u nas w stajni, bo w zeszłym roku udało mi się go złapać, a tu klapa, hubertusa nie będzie... Nie chciałby ktoś żeby zagrać u niego lisa? już się nastawiłam, że nim będę :P
Przypominam sięz Kiełczówkowym Hubertusem 😉
Jeszcze można się zapisać. Cena zmieniona na 15 zł ( zrzuta na picie jedzenie ). Jeżeli są chętni proszę dać znać 😉 !
30 październik 2010 - Kiełczówek 😉
ja dzisiaj w roli lisa  🏇 nikt za bardzo nie mogl mnie zlapac to sie po dluzszym czasie podlozylam bo juz nie mialam sily  😁

ja dzisiaj, szukany, było bosko !  🏇 z tym, że nie ma zdjęć, ale wygrałam !  👀
galopada

wiecej wiecej więcej!!!!

A jak tam mój ulubieniec od was się miewa? J. Daniels
Ja wczoraj byłam w Szałszy jako widz.

Imprezę oceniam na plus pomimo nieszczęśliwego wypadku jaki się wydarzył, chłopak który w młodzieżowej gonitwie był lisem dostał kopa w piszczel, noga złamana i niestety musiała przyjechać karetka. Nawiasem mówiąc, nie wiem kto zabiera kopiącego konia na takie imprezy, przecież wiadomo, że będzie ścisk, że koń będzie na konia wpadał - to nie ujeżdżenie czy skoki gdzie kontaktu z innymi zawodnikami można uniknąć :/

zaraz po zdarzeniu koło zawodnika zjawił się sanitariusz, 10-15 minut później przyjechała karetka i go znieśli.
[img]http://i772.photobucket.com/albums/yy5/ninevet/IMG_0016.jpg?t=1287934750[/img]

Potem już młodzieżowa gonitwa przebiegała jak należy, lisem został inny chłopak [ale na poprzedniego lisa koniu] i naprawdę ciężko było go złapać.
Gdy tylko ktoś był blisko ten hamował prawie do zera lub robił szybki zwrot 🙂

Z upadków to były 3, w tym jedna dziewczyna spadła dwa razy, było to dla mnie zagadką, bo zawsze jak spadała była zupełnie po przeciwnej stronie pola niż inni zawodnicy więc powody jej upadków pozostają nieznane 😉

Tu moment łapania kity w 2 wersjach

i szczęśliwy zwycięzca 🙂

Gonitwę dla dorosłych mogę wam opowiedzieć obrazkowo dopiero w następnym poście, bo już wykorzystałam limit 10 zdjęć 😉 Jeśli chcecie oczywiście

ninevet, ja bym bardzo prosiła, bo nie mogłam się pojawić 😉

Nawiasem mówiąc, to na przykład na Leśnej - pełno było koni z czerwonymi wstążkami w grzywie czy ogonie. Czy wszystkie są tak kopiące i gryzące? Czy to tylko ubranie pod kolor?
ninevet, ja bym bardzo prosiła, bo nie mogłam się pojawić 😉

Nawiasem mówiąc, to na przykład na Leśnej - pełno było koni z czerwonymi wstążkami w grzywie czy ogonie. Czy wszystkie są tak kopiące i gryzące? Czy to tylko ubranie pod kolor?

Kopiące i gryzące, to powinna symbolizować wstążka. Ja rozumiem te oznaczenia ale nie rozumiem dlaczego ktoś posiadający takiego konia pcha się na tego typu imprezy, bo przecież trzeba by być supermanem by w pełnym galopie jeszcze móc sprawdzić czy za danym koniem można jechać bezpiecznie.

Gonitwa dla dorosłych

oto Lis 🙂

Tutaj zabawa była w miarę bezpieczna, upadku nie zaobserwowałam - co nie znaczy, że go nie było 🙂
Tylko w jednym momencie ktoś lisowi drogę zajechał ale obyło się bez ofiar

Tu przebieg już samej gonitwy, która była bardzo szybka - najpierw kitę zerwano ze złej strony, ledwo ją przyszyli i już została zerwana z dobrej 😉 Z resztą przez tego samego zawodnika

Oto zwycięzca gonitwy dla dorosłych

I runda honorowa tuż za nim 🙂

ninevet, co to za koń z młodzieżowego lisa?
i ja zapytam. W jakim celu lis z gonitwy dla dorosłych miał czarną wodze ?  😲
Co to za konik nie wiem 🙂
A czarna wodza domyślam się, ze była zalozona dlatego, ze kobyla bardzo ponosila.
Ale nie wiem ja tylko tam zdjęcia robiłam 😉
wszystkie nacje od cowboy aż po kawalerzystów, strój dowolny, szkoda, że eleganckie stroje w stylu angielskim są już wypierane przez byle co 🙁
słyszałam, że w Spale na Hubertusie był duży wypadek - ale w necie chyba nie ma żadnych informacji na ten temat...
wszystkie nacje od cowboy aż po kawalerzystów, strój dowolny, szkoda, że eleganckie stroje w stylu angielskim są już wypierane przez byle co 🙁

Kowboje i kawalerzysci to jeszcze ok, ale jak ktos jedzie w zwyklych bryczesach albo nawet jeansach i zwyczajnej bluzie/kurtce to juz jest, moim zdaniem, wielka przesada. Za "moich czasow" ludzie uczestniczacy w gonitwie albo sie "przebierali" albo ubierali po Bozemu - biale bryczesy, fraczek. Szkoda, ze to sie zmienilo, juz nawet male dzieci maja gdzies, jak sa ubrane na takich imprezach.
Szkoda bo wygląda jak pomykający szybkościówki i mega mi się podoba, gdzieś był link do większej ilości zdjęć z tej gonitwy i super zwroty robił, rolował większe towarzystwo jak chciał. Uwielbiam takie małe zwrotne koniska.
W Spale zajechali dziewczynie-lisowi droge, skończyło się szpitalem, z tego co się orientuje operacją złamanej nogi.
majeczka - to jest fotoblog lisa - http://www.photoblog.pl/szymoonroxa/
tu jest link do mojej galerii z hubertusa http://photo-ninevet.blogspot.com/2010/10/hubertus-szasza.html
a tu do zdjęć autorstwa Natalki1238 -  http://picasaweb.google.com/natalka1238/Szalsza#
Czy ktoś z Was był wczoraj na hubertusie u Pana Marka G.? (mazowieckie)

ninevet, tak, wstążki znam. Ale na Leśnej doliczyłam się co najmniej 6 koni z czymś czerwonym w grzywie lub ogonie, większość wyglądała raczej na funkcję ozdobną...
ha! dzięki! miałam nosa że on od szybkościówek, żadne inne konie (w sensie trenowane do innych konkurencji) nie robią takich zwrotów, jak ja to uwielbiam 😍
Ja miałam jechać do Marka ale w czwartek mój koń zgniótł mnie i pękły żeberka 🙄 także przymusowa przerwa, a u nas (Szwadron) lis za tydzień 😕
Ja właśnie wróciłam z hubertusa.

U nas lisem była tradycyjnie już znana tu pinesska, uciekała na tyle skutecznie, że gonitwa trwała ponad 8 minut!
Łaciate tylko raz poniosło (z efektownymi baranami na początku :hihi🙂 i z chęcią biegało za końmi ale niestety nie chciał wejść w stawkę koni galopujących w ścisku, stąd odpuściłam sobie niejako gonitwę.

Za to znaleźliśmy lisa w szukanym 🙂
A u nas - Woskrzenice Małe k/Białej Podlaskiej, stajnia "Wiosenny WIatr" - Hubertus będzie 13 listopada (żeby choc pogoda była do czegoś podobna!). W programie zawody w skokach, zręcznościowy "tor przeszkód" i szukany lis(a nawet kilka!)
vissenna, w borowej gonitwa trwala z pol godziny, az za dlugo 😉 na poczatku bylo powiedziane ze mamy troche polatac, ku uciesze gawiedzi, a jak lis da znak to gonimy na powaznie. no i od tego momentu trwalo to z 20 min conajmniej. ale lis- to wariat 😉
ja tam uwazam, ze ze zdjec nin, wyglada na to, ze jednak wiekszosc jakos sie starala wygladac. no i przynajmniej wszyscy w nakryciach glowy...
Bylem dzisiaj na hubertusie na grobli z szalonym lisem 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się