No to jeszcze raz proszę jak krowie na rowie 🙂 😉 konkretnie napisać mi [b]- po ile składka ( cała suma ), - na ile rat rozbita - do kiedy wpłacamy raty.[/b] :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
zabeczka17, Jak jest ustalone, że 40 osób na liście to przelicz sobie ile to 6x40. 😵 To chyba logiczne, że jak będzie mniej osób, to i składka [chyba] będzie mniejsza...
Notarialna, no chyba nie do końca. Było wstępnie ustalone, że przy 40 osobach składka będzie 4-5zł, a przy 30 po 6zł. Będzie to ostatecznie potwierdzone po zamknięciu list.
ale jeszcze nic nie zostało ustalone w 100%. poki co pojawiło się kilka głosów. zamkniemy listę i wtedy będziemy ustalać 🙂
z drugiej storny bez jasno okreslonych zasad niektórym ciezko bedzie podjac decyzje. Kwota 240zł to duzo dla osob niepełnoletnich, lub studentó itd. Ja coraz bardziej wacham sie przez to co dzialo sie w tym roku z drugiej strony chce sie w to bawic i ,,wam" ufac, urodziny pewnie i tak bede miala znowu ostatnia i nerwów bedzie mnie to kosztowac duzo 😉 ale warto 😁
Nie wiem jak było w zeszłym roku w tej zabawie, ale może dobrze by było po zamknięciu ostatecznej listy wypisać kto kiedy ma urodziny.. A są potem jakieś przypomnienia o płatnościach tych składek? Ja prawdopodobnie zapłacę za pół roku z góry, póki jeszcze zimy nie ma o gotówka się obraca 😜
Aniu kto w jakim miesiacach ma urodziny bedzie dostepne w tabelce w 1 poscie tego watku, natomiast chodzi mi o osoby ktore z premedytacją nie płacą, spóźniają się zwłaszcza po tym jak same dostaną już prezent 🤬 Teraz mamy 2 razy więcej osób i przypuszczam że wiaże sie to z jeszcze wiekszymi problemami płacowymi.... tak więc PRZYPOMINAM: [s]1. Notarialna[/s]2. Ash 3. Kolorwiatru 4. Breva 5. akzzi 6. Caira 7. Zairka 8. Fanga 9. xxagaxx [s]10. Gavi[/s]11. Aniaagre 12.karolinaaa 13. fin 14. Dzionka 15. Korsik 16. Edytka 17. Hermes 18. Klolcia 19. Aniapa 20. Karolcia 21. maleństwo 22. agniecha930 23. Niewidzialna 24. lockmittel 25. lovely 26.Karla🙂 27.Naciau 28.Pacia 29. Hanoverka 30. marysia550 31.pokemon 32. ciska 33. cierp1enie 34. Gagulec 35. Chuda 36. Alabamka 37. Forta 38. AleksandraAlicja
że 2 osoby juz zrezygnowały! mamy 36 osob! Baby przemyślcie to jeszcze i przemyślcie zanim wogole sie wpiszecie.
Proponuję, żeby ustalić konkretna kwotę przeznaczaną na jeden prezent. Sugerujecie, żeby to bylo 4-5zł, jeśli zbierze się 40 osób. Czyli 160-200zł. Ustalcie czy chcecie, żeby to było 160zl czy 200zł i po ustaleniu listy biorących udzial w zabawie podzielcie tę kwotę na liczbę osob. Po zamknięciu listy dajcie sobie kilka dni na przemyślenie sprawy i ewentualne wypisy, zakładając, że nawet jeśli będzie Was mniej, to ustalone kwota zostaje w tej samej wysokości (jest już przecież zaakceptowana przez osoby, które się nie wypisały).
Ja bym była za 200zł bo za to juz fajny prezent jest, a w skali roku to przecież grosze są... nawet jesli rozłożone na 4 raty to co 3 miesiace po 50 zł. IMO to nawet nastolatki bedzie na to stać.