Forum towarzyskie »

Pielęgnacja ciała

Sam balsam na cellulit nic nie pomoże, nawet najdrozszy...

Po1. Ruch, cwiczenia,
Po2. Jakieś masaże
Po3. Zdrowa dieta
Po4. Najfajniejsa sprawa - ROLLETIC! Nie trzeba się napocić, a ciało ubija i rzeźbi, gorąc polecam🙂

Z resztą, są takie kobiety, co będą mieć cellulit, bo taka ich "uroda", mam mnóstwo baaardzo chudych koleżanek, co mają kalafior na tyłku, dieta i przyzwyczajenia żywieniowe i skóra się rozwala...
sanna, ja się chyba łapię pod kategorię "starsza i po podwórku dużo lata" 😉
Przed planowanym kilkugodzinnym wietrzeniu się w terenie używałam Eucerin Przeciw Zaczerwienieniom (inaczej czerwone pućki na wysuszonej twarzy gwarantowane), a przy mojej tendencji do przesypiania budzika i permanentnym brakiem czasu rano na coś więcej niż szybki prysznic ratuję się nosząc w torebce Penaten krem ochronny dla niemowląt, ten chroniący przed zimnem i wiatrem. Działa, a moja skóra nie umiera przeciążona klasycznym pełnotłustym kremem ochronnym dla pań.
dzięki Cierp1enie 😉
wie ktoś może czy jakiś sklep stacjonarny albo stacjonarny w Zielonej Gorze albo Warszawie ma pełen wybór kosmetyków Neutrogeny ? z tego co widze do Polski trafia tylko mała częćś ich produktow  🙁
Muffinka - nie ma sprawy. Powiem Ci, że wypróbowałam sporo tego, a tylko to zadziałało. Teraz powrócę do tego na dniach.

Likier - na Rolletic też się wybiorę. Kilka seansów mąż mi sponsoruje 🙂
Alviko, jak bedziesz mila aparat pod reka, mozesz pstryknac fotki tych kremow ?  Wlasnie, te " typowe dla pan" sa straszne dla mojej cery, nie moge z nia dojsc potem do ladu bardzo dlugo.. 🙁
Cierp1enie talia fitness tak? Mydełko i balsam?
W sklepach kupowałaś czy gdzies na allegro...?

edit;na allegro nie ma 😉

edit 2: dopiero jak zobaczyłam w necie to skojarzyłam co to🙂 pewnie w każdym sklepie dostanę.
Dla sanny (wygrzebane z sieci):

Lekki, zielony, z dozownikiem-pompką.  Ja swój w DE kupowałam.
i ten penaten awaryjnie:

Super, to sobie kupię jak wrócę z wyjazdu światecznego 😉
tylko ostrzegam, na początku może być dość ciężko, bo ma ostre drobinki, ale da się wytrzymać i skóra później fajnie ujędrniona
Scottiedzięki :kwiatek:wprawdzie dove działa na wszystkie częsci mojego ciała jak najbardziej nawilżającą jedynie na ręce nie więc własciwie wyboru nie mam i jak tylko bd miała przypływ gotówki to zakupie ten norweski
Jako,że na Was zawsze można liczyć 😉 Zwracam się ( a właściwie moja mama)  z pyatniem:
Czy któraś z Was używała kosmetyków firmy CLARENA ?
Chodzi mi o kremy do twarzy, poleciła jej kosmetyczka.
Dostała próbki i jest zadowolna narazie, a jak to było z Wami?

:kwiatek: Za  odpowiedzi 🙂
Jeśli posmaruję nogi samoopalaczem do twarzy, to chyba nic się nie stanie?
Jak trwała jest opalenizna z tubki - boję się, że wyjdzie brzydko, czy zejdzie do soboty?
I jakieś rady, żeby wyszło ładnie i bez zacieków?
ja zazwyczaj na nogi,stosuje johnsona na twarz
efekt zawsze super,nie ma smug maja ladna opalenizne
Ponia Clarena to świetna firma! Kupuj bez obaw, będziesz zadowolona 🙂
Ponia-potwierdzam słowa Edytki!
Clarena to bardzo dobre kosmetyki!!!  🙂
Dziękuję dziewczyny! 😉
Czy znacie jakieś antyperspiranty bez soli aluminium?
Tylko muszą działać, ten aloesowy z Forever Living products nie działa.
Macie coś godnego polecenia na trądzik? Strasznie mi się przetłuszcza ostatnio skóra i wszędzie robią krostki :/ Nie tylko na twarzy, również dekolt i plecy. Nie wiem co jest, nigdy tak nie miałam, a teraz muszę nakładać codziennie kilogram tapety. Zmywam oczywiście jak tylko wrócę do domu i staram się często oczyszczać skórę, ale to nic nie daje. Może jakieś tabletki, słyszę ciągle reklamy jakiegoś visasxinum (?)? Help, bo wyglądam źleee :/
Dzionka- jako chodzący przykład kilkuletniej walki z tego typu problemami, zamiast wydawac pieniadze na jakies cudowne tabletki polecam odrazu wizyte u derma(dobrego) i zakupienie tego co on poradzi🙂. Wg mnie kazdy problem z cera to inny problem, krostki krostkom i trądzik trądzikowi nierowny wiec wszelkie cuda na patyku to - z mojego doswiadczenia- strata pieniedzy. A jesli wczesniej nie mialas to moze kwestia hormonow? Zmiana tabletek i takie tam?🙂
Masz rację, umówię się na wizytę, bo szkoda czas u i pieniędzy tak na ślepo. Rzuciłam piguły, ale to kilka miesięcy temu - dopiero teraz by mi wyszło?
Mogło wyjść 🙁 Kiedy ostatnio byłaś na czyszczeniu twarzy i pleców?
Mogło mogło. Piguły potrafia niezle namieszac..  🤔
Ja zmagam się z trądzikiem odkad zaczełam byc 'nastką' i powiem tak: no zareagowac trzeba czyli dermatolog. Skoro pojawiło sie niedawno to objawy powinnas szybko zaleczyc środkami zew.  Z tym ze jesli chcesz bardziej zagłebic temat to obowiązkowo badania hormonów (takze czynnosciowo), tymbardziej ze jestes po tabsach... + wymaz z krosty (chyba ze masz małe,niezapalne) zeby dobrac odpowiedni atybiotyk na skóre. Zrobią w wiekszosci laboratoriów. Niestety mamy tak wspaniałą słuzbe zdrowia ze jak poprosisz o skierowanie na te wszystkie wymienione to Cie dermatolog wysmieje.
Ja po wielu latach klasycznych objawów problemów z hormonami, nigdy nie doczekałam sie zadnego skierowania (a chodziłam do ponad 30 lekarzy odnosnie trądziku), leczyli mnie tylko objawowo, w desperacji zdecydowałam sie na najsilniejszy i najdrozszy doustny lek z mozliwych... który mi zniszczył organizm, mam połowe włosów, a tradzik jak byl tak jest.
Dzionka przede wszystkim nie używaj kosmetyków przeciwtrądzikowych z drogerii - żadnych Clean&Clerar i Garnierów.
Mi osobiście najlepiej pomagają zabiegi kwasami i odpowiednie kosmetyki - przede wszystkim bez alkoholu, delikatne, i nawilżanie - oraz odstawienie tabletek pomogło  😁
zen, pleców nigdy nie czyściłam (nawet nie wiedziałam, że jest taki zabieg), ale twarz jakoś na jesieni. Nie zauważyłam ŻADNEJ poprawy po tym niestety...

Evson, współczuję przejść :O Lecę do dermatologa, niech coś zaradzi...

szepcik a te kwasy to gdzie i jak?
peelingi kwasami, u dermatologa lub kosmetyczki, możesz zapytać, jak będziesz
Co do peelingów kwasami: macie namiary na dobrą komsmetyczkę w Warszawie, która robi peelingi kwasami? Chcialabym troche buzke wygladzic.

I przy okazji jakies namiary na depilacje woskiem/pasta cukrowa.
Kwasy owszem,ale pod warunkiem,że nie planujecie w najbliższym czasie opalać się!
I przy okazji jakies namiary na depilacje woskiem/pasta cukrowa.

do tej prosby to i ja sie podczepie 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się