Forum towarzyskie »

Pielęgnacja ciała

ovca a gdzie jest ten sklep?  😎
Na Łokietka 26.

to było pierwsze miejsce, które zwiedziłam po przyjeździe do Krakowa  😁

ale lepiej chyba robić zamówienie na stronie i odebrać, bo ciężko się tam szuka czegokolwiek  🤔wirek:
Używa ktoś Antidralu? Na pewno tak, bo to stąd się o tym dowiedziałam  😁
Mam taki dziwny kłopot - nie kłopot. Zaczęłam używać tego w zeszłym roku na wiosnę, na początku tak co 4-5 dni, i jak zapomniałam, to faktycznie zaczynałam się pocić. Nigdy co prawda nie miałam problemu z zapachem potu, ale plamy pod pachami pojawiały się często, i było to krępujące. W okresie letnim nagle prawie w ogóle przestałam się pocić pod pachami, no, tylko w sytuacjach wyjątkowego stresu, czy też przy uprawianiu sportu - ale i tak niedużo. Używam antidralu jakoś raz na miesiąc - czy to normalny efekt?
szepcik ja używam raz na tydzień i właśnie mam wprost przeciwnie- ostatnio zaczęłam się pocić pomimo regularnego stosowania. Wcześniej tak nie było, a używam go już dość długo..
pierwsze co mi się skojarzyło, to jakaś już wyrobiona przez ten czas obrona organizmu, ale to tylko takie moje przemyślenia  😉
a poza tym, na początku działa jak należy? bo chyba przetestuję
szepcik, ja używałam antidralu przez 2,5 roku: w okresie letnim co 2 dni, w zimowym raz w tygodniu. Pod pachami pociłam się tylko w lato (po pół roku od zakończenia stosowania- kiedy było bardzo gorąco) i to dosłownie miałam małą, malutką plameczkę. Jakimś cudem pot zanikł w tym miejscu... Albo wyraźnie bardzo ograniczyło się wydzielanie, bo używam teraz samego antyperspirantu i nawet jak się spocę jak świnia to pod pachami jest sucho.
U mnie działa bardziej niż "jak należy" 😉
Na początku trochę szczypało po aplikacji, i swędziało jak cholera - ale da się przetrzymać 😉
A u mnie wcale =/ Bó, jestem popsuta.
skoro wszelkie psikadła nie pomagają, to co mi szkodzi spróbować 😉
jutro lecę do apteki
u mnie zimą jest tak że prawie wogóle nie musze go używać, może raz na miesiąc się zdarzy. Dajcie medal temu kto to wymyślił 🙂
Po jakim czasie Antidral zaczął u Was działać?Stosuję ponad tydzień codziennie i żadnej rewelacji nie widzę🙁
po 3cim uzyciu, a uzywany co dwa dni.
Super...:/ znacie jakiś inny preparat/zabieg/cokolwiek innego co może okazać się skuteczne?
sprobuj jeszcze Etiaxil (lub podobnie brzmiace.)

ja pisałam wieki wcześniej, że stosowałam Antidral na noc. Myłam się, smarowałam, zakładałam koszulkę do zniszczenia na noc (płyn odbarwia) i rano zmywałam. Swędzenie niesamowite było gwarantowane.
Mam Antidral i w sumie zapominam go używać. Trzeba go stosować według ulotki, on nawet nie tyle co zapobiega poceniu, co pot tak nie śmierdzi.
Ja na początku stosowałam tak ja na ulotce, na noc - bo może poplamić ciuchy - co 3-4 dni, i przez te parę dni nie pociłam się (tylko było mi ciepło pod pachami i myślałam, że się pocę, a było sucho). Jak zapominałam użyć, to pot się pojawiał. No i po jakimś czasie te okresy bez potu się zaczęły wydłużać.
Tak naprawdę trzeba robić przerwy od tego typu dezodorantów, nawet od antyperspirantów. Bo blokują pory i gruczoły potowe co uniemożliwia toksynom wydalanie z organizmu.
A tylko pod pachami (tam, gdzie akurat taki antyperspirant stosuje) się pot wydziela z toksynami? Coś mi się wydaje, że jednak nie i jest wiele innych miejsc na ciele, gdzie toksyny mogą znaleźć ujście.

edit: literówka
Czy ktos uzywa balsamu z Vichy na rozstępy?
Zgrzeszyłam dziś kolejny raz 😜 - KLIK 😜
Wygląda, delikatnie mówiąc, mało apetycznie, ale jak pachnie 😜
REWELACJA! 😍
Ciekawe jest tylko to, że kupiłam go w Rossmanie taniej niż jest na stronie internetowej 🙄
Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc. Chcę sobie kupić depilator, ale się na nich kompletnie nie znam. Jakie macie? Jakie polecacie?
Myślałam o tym: http://allegro.pl/item958757818_nowy_depilator_philips_satin_hp_6407_prezent_wawa.html albo o tym: http://allegro.pl/item953320844_depilator_hp_6508_philips_2_nasadki_mycie_pod_woda.html
Będę bardzo wdzięczna za opinie :kwiatek:
Mam ten drugi i jestem zadowolona.
Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc. Chcę sobie kupić depilator, ale się na nich kompletnie nie znam. Jakie macie? Jakie polecacie?

obecnie mam Brauna Silk-épil Xpressive 7781 Wet&Dry Body & Face (można go używać podczas kąpieli w wannie czy pod prysznicem), a wczesniej korzystałam z Phillipsa Satinelle Ice Premium HP 6503. oba bardzo polecam (z tym że Phillips ma koszmarny serwis gwarancyjny/pogwarancyjny), tylko to trochę inna pólka cenowa 😉
Ja rzuciłam wszystkie depilatory, kremy, woski itp.

dla...

golarki VENUS BREEZE (tej z żelem),

REWELACJA !!!

Starcza na baaaardzo długo, golenie jest tak przyjemne, że nawet mogę golić często, żadnych pianek, bólu, użerania się z tym wszystkim!
nie wiem, czy juz bylo o tym, ale.. pytanie do dziewczyn, tych troszke starszych i spedzajcych wiekszosc dnia na swierzym powietrzu.  Wiadomo jak to dziala na cere.  Jak sobie radzicie z utrzymaniem cery w nalezytej kondycji ? Czy to sie w ogole da?
A ja mam pytanko - która z Was używa czegoś dobrego, skutecznego na cellulit i może polecić i przy okazji sprawdzić mi coś w ulotce 😎?
Dziewczyny potrzebuje pomocy...mam bardzo sucha skórę,pije od dłuższego czasu dużo wody,używam balsamu do ciała dove-wprawdzie nie codziennie,a co drugi czasem trzeci dzień,a skóre mam mega suchą.Nie wiem co z tym zrobic,smarowac sie codziennie?A co jak zaprzestane smarowania?Wtedy znów robi się sucha,dzieje się tak przede wszystkim na rękach i nogach.
Muffinka, jeśli chodzi o krem to używałam przez dłuższy czas Nivea Goodbye cellulite i razem z masażami cellu był niewidoczny. Nie mam niestety opakowania przy sobie, więc nie napiszę Ci, czy mogą stosować go kobiety w ciąży (pewnie o to chcesz zapytać 😉 ).

incognito, ja się balsamuję codziennie, zmieniłabym dove na ten norweski- drogi, ale dobrze nawilżający. Jak miałam problem z suchymi łokciami to smarowałam je kremem do stóp- bardzo szybko się nawilżyły 😉
Tak, tak - właśnie o to chciałam spytać, bo w sklepach czasem ciężko zajrzeć do środka opakowania i sprawdzić w ulotce. A po za tym nie wiem co skuteczne jest a co nie 😉
Muffinka - polecam mydełko na cellulit z serii talia fitness. Stosowane codziennie naprawdę działa. Do tego można balsam stosować po kąpieli i efekt murowany.
W ciąży można talia fitness stosować.
Minus to taki, że to mydełko ma takie chrostki i szorujesz tym mydełkiem skórę. Boli na początku, zwłaszcza po wewnętrznej stronie ud.
Stosowałam z 2 miesiące i bardzo mi się fajne nogi zrobiły. Uda zeszczuplały też i skóra była napięta, gładka, cellulit znacznie zniknął.
Polecam
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się