Forum towarzyskie »

Pielęgnacja ciała

co jest dobre na rozstepy?

Ponoc MUSTELA nie ma sobie równych.  🙄
ostatnio chciałam sobie zrobić peeling kawowy...
jakież było moje zdumienie, gdy okazało się, że ... kawa wcale nic nie ściera...
wzięłam... kawę rozpuszczalną  😂
cieciorka chcesz zapobiec czy zniwelować juz obecne?
Jeśli zapobiec to rzeczywiscie Mustela ( choc wiadomo, ze nie na kazdego dziala ) a jesli zlikwidowac juz istniejace to mikrodermabrazja w salonie kosm zamiast kremu.
na rozstępy i blizny świetnie działa bio-oil http://www.bio-oil.com/uses.html wprawdzie nie dostępny w Polsce, ale można kupic na ebayu z wysyłką do Polski.
Bio-oil jest najbardziej polecanym kosmetykiem w UK i jeszcze nie przeczytalam o nim złej recenzji.
małe opakowanie kosztuje ok 40zł, ale starcza na bardzo długo 😉
na allegro tez znajdziesz 🙂
A o małym opakowaniu to mówisz o 60ml bo tylko takie jest w cenie ok.40 zl?
tak, małe to 60ml. jest jeszcze dostępne 125ml i 200ml.
sama na rozstępy tego nie używałam (a powinnam  :icon_redface🙂, ale stosowałam na blizny i bardzo suchą skóre i było super! a Angielskie kobitki pieją z zachwytu nad jego działaniem przeciwko rozstępom
Dziewczyny wyspobrytyjskie - wyobrazcie sobie, ze odkrylam (po 3 latach mieszkania w eire  :icon_redface🙂 produkty marki Boots! Kurde, w niczym nie ustepuja tym markowym, a cena znacznie nizsza. Zdecydowanie polecam!  😅
Nie mam tak czasu czytać całego wątku  :kwiatek:  chciałam się dowiedzieć jakie są dobre kremy do ciała ujędrniające .
Ostatnio troszkę schudłam i zauważyłam że skóra na brzuchu zrobiła się jakaś obwisła  😁  boje się że jak jeszcze trochę schudnę to będę miała kawał obwisłej skóry na brzuchu  😵
Jestem po jednej ciąży i jak jeździłam konno to był wszystko ok ,od ponad 2 lat choruje na kręgosłup więc nie mogę jeździć już codziennie  👿  może ktoś ma jakiś pomysł żeby jakoś poprawić tą cholerną skóre na brzuchu . 
:kwiatek:
A jakie właśnie zabiegi na rozstępy są, które działają?
Bodajże Pauli pytała o rady na suche łokcie.
Z pewnością pomoże smarowanie kremem do rąk Neutrogena 🙂

Natomiast rozstępom lepiej zapobiegać (balsamy z kolagenem i z elastyną, ogólnie preparaty ujędrniające), bo powstałe całkiem usunąć niełatwo :/
A jakie właśnie zabiegi na rozstępy są, które działają?

spojrz na strone troche wyzej Edytka napisała o specyfiku na rozstępy
Jaki polecacie dobry i tani balsam nawilżający do ciała? Tylko żeby dał się zużyć do końca, bez cudowania z rozcinaniem opakowania pod koniec.
Ziaja? 😉
ja tej zimy kocham dalej Ziaje z masłem kakaowym, masło do ciała malinowe z body shopu i Garniera czerwonego. A jak jest troche mniej skóra wysuszona skóra to specyfiki Yves Rocher czyli mleczko z brzoskwinią.
A te maślane dobrze i szybko się wchłaniają? Nie brudzą ciuchów?
właśnie są baaaardzo tłuste i troche trzeba poczekać zeby się wchłonęły a i tak skóra nie bedzie tak hmmmm sucha w dotyku. Do tego na pewno ziaja tłuszczy ubrania, wiec stosuje na noc.
Hmmm, przydałoby mi się coś dobrze wchłaniającego, bo nie tylko ubrań, ale pościeli też szkoda. Wybiorę się chyba na zakupy i zobaczę co mi najlepiej pachnie 😉
Deidre, do jakiej kwoty szukasz? bo z polki ok 20zł to polecam L'Oreal NutriLift. lekka konsystencja, swietnie sie wchlania, pieknie pachnie, nawilzenie na dluugi czas. sam balsam (dzieki pompce) tez starcza na długo 🙂

20 zł jak najbardziej do przeżycia 🙂
deidre
W takim razie z czystym sumieniem mogę Ci polecić mój najnowszy nabytek, w którym po prostu się zakochałam - balsam Farmony z migdałami i truflami 😍
Ma lekką konsystencję i szybko się wchłania.
Skóra jest po nim cudownie gładka i obłędnie pachnie   😜 . Wysmarowałam się przed snem i pachniałam do kolejnej kąpieli następnego wieczora. Dla mnie rewelacja 😜

Balsamy Ziaji też są dla mnie bardzo fajne, zwłaszcza kokosowy 😜 , ale Farmona bije je na głowę 😉
Lubię jeszcze balsamy z Avonu (z tej owocowej serii), leciutkie i genialnie pachną 😍
Pauli, migdały i trufle wymiatają! ja jestem na etapie masła karmel-cynamon i normalnie  😜 😜
Weź mi nawet nie mów, balsamy już mi się na półce w łazience nie mieszczą  😜 . Kiedy ja to wszystko zużyję?? 🤔wirek:
Nie potrzebuję kolejnego, nie potrzebuję kolejnego...  :emot4: :emot4:
potrzebujesz jeszcze Tutti Frutti melonowego 😀
Kobieto bez serca!! 🤬
ok to ani słowa o waniliowym kremie do ciała i czekoladowo-pistacjowym maśle 😀
spoko, ja też mam małą łazienkę 😀
moje półeczki też się od balsamów uginają 🙂 kupione przeze mnie zawsze słodkie, owocowe lub czekoladowe
Załatwiłyście mnie  🤬 Wybrałam się na zakupy i nabyłam

Powąchałam w sklepie i po prostu musiałam kupić. Jestem "migdałowy człowiek" i byłam bez szans w zetknięciu z taką straszliwą pokusą. Siedzę i co chwilę się wącham jak głupia  😂 Ale muszę przyznać, że wchłania się błyskawicznie.
Następny będzie ten polecany przez Edytkę. Może mniej pachnie 😉
L'oreal ma bardzo delikatny zapach 😉

ja nie mogę używać (i nie lubię) intesywnie pachnących balsamów, bo po pierwsze mnie uczulają, a po drugie nie lubię jak zapach wody perfumowanej kłoci się z zapachem dezodorantu/balsamu.

co nie znaczy, że nie lubię tych sztucznych balsamowych zapachów. gdyby nie to, że robią mi ze skóry jesień średniowiecza, to używałabym je na noc, a na dzień dalej stosowałabym Loreal NutriLift lub SVR Xerialine Fluide 🙂
Potwierdzam za Edytką, że Loreal Nutrilift jest super do suchej skóry, nie jest bardzo tłusty, dobrze się wchłania, świetnie i na dłuugo odżywia i nawilża. 🙂
Ja byłam w sklepie farmony w krakowie, zwariowałam tam  😵

w końcu kupiłam "tylko" trzy balsamy, peeling i żel, dostałam miliard próbek i z ciężkim, acz pachnącym sercem wyszłam  😜

potrzebujesz jeszcze Tutti Frutti melonowego 😀

najleeeeeeeepszy!  😅
ovca, ja tam już nawet nie wchodzę, bo bym wszystko wykupiła...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się