Forum towarzyskie »

Pielęgnacja ciała

Poszukaj z Eveline.
z Eveline wszystkie albo efekt chłodzenia albo rozgrzewania-wiem bo mi stoją napoczęte tubki na półce bo nijak nie mogę się tym smarować.
Monia, ja kupowałam jakis zielony z Eveline dla mamy w rozsądnej cenie  😉
Tak tak, to też zajmuje miejsce u mnie na półce-i też ma efekt chłodzący, który do szału mnie doprowadza 😉
Mnie też - używałam tego na wiosnę, a efekt chłodzący był nieprzyjemny. Nie wyobrażam sobie smarowania się tym w zimie  😁
Potrzebny mi preparat do masażu ciała. Taki,żeby mi pani kosmetyczka wcierała w.
Antygrubacki a nie koszmarnie drogi.
Jakieś rady?
Tania polecam lipocell bloker Ziaja - oliwka do masażu z kompleksem antycellulit preparat intensywnie ujędrniający

ziaja
Ja kupuję w drogerii Natura taki olejek do masażu ajurwedyjski z psikaczem, nazwa to chyba Thermo/Therme (cos takiego). Super pachnie, fajna skóra po nim zostaje, do masażu jest świetny!
moj depilator phillipsa sie popsul  👿 wytarło się małe plastikowe kółeczko, a phillips nie przewidział, że cos takiego moze sie zdarzyć, w zwiazku z czym nie ma części zamiennych. byłam w 4 serwisach i wszyscy odprawili mnie z kwitkiem. działa tylko nasadka goląca, której nigdy nie używam  🙄
jestem tak zła, że to się w głowie nie miesci. przerzucam sie teraz na brauna i zamawiam taki http://www.braun.com/pl/silk-epil/silk-epil-wet-dry.html#/silk-epil/ a do phillipsow wroce, jak zrobią coś z tym plastikowym kółkiem.

i zmieniajac temat: znalazłam absolutnie fantastyczny zel do mycia. AA ultra nawilzenie. mam sucha skore, wrazliwa, wiekszosc zeli dodatkowo ja wysusza, podraznia i sprawia, ze jest zaczerwieniona. a ten nie 🙂 cudna konsystencja, zapach przypominajacy zabiegi u kosmetyczki, niesamowita wydajnosc. nie podraznia, nie wysusza. rewelacyjnie zmywa makijaz- zaden plyn, tonik czy mleczko nie sa juz potrzebne.
wyglada tak
Zawsze używałam żeli AA i ogólnie kosmetyków tej firmy, ale co jakiś czas lubię użyć czegoś innego. Póki co lecę z drugą butelką fajnego żelu Clean&Clear.
czy jest jakiś sposób, poza peelingami na pozbycie się opalenizny?
cieciorka, jak możesz chciec pozbyc sie opalenizny  😜 😜

a poza peelingiem to moze jakies zabiegi u kosmetyczki??
cytryną 🙂 przekrajasz na pol i masujesz sie.
czy jest jakiś sposób, poza peelingami na pozbycie się opalenizny?

cieciorka mnie tez ostatnio męczyło to pytanie 🤣 sam peeling nie daje wyraźnych i szybkich efektów 🤔  sprawdzałaś czy ta cytryna działa? 😉
Kefirkiem albo jakąś maślanką. Robimy sobie taką papkę: jogurcik + mąka ziemniaczana i się okładamy. Do tego ja sobie jeszcze starłam ogórka (każda babcia mówi, że wybiela).

W sumie takie okłady skutkowały najlepiej, jak mnie przypaliło w wakacje
zmieniając temat od dzisiaj zakochałam się w musie do ciała Tutti Frutti Farmony z fitoendorfinami 🙂zakupionym w Rossmanie
i ten boski zapach mango z brzoskwinią
thaya ja ubóstwiam karmel&cynamon 😜 teraz sie czaje na peeling do kompletu w tej samej wersji zapachowej 🙂 🍴
a ja nie lubie farmony.

sprobuję z cytryną 🙂 dzięki!
Ble, Farmona wysusza. Może i ładnie pachnie, ale to jedyny plus.
i lepi sie :P
a peelign wcale nie złuszcza
hm to ja chyba naprawde jestem odmieńcem 😉 ja po farmonie mam bardzo miekką i nawilżoną skórę 🙂
hehe ja tez widac odmienna, bo nie wysusza mi skory a wrecz przeciwnie, fajnie nawilza i wygladza
Macie może jakąś radę na bardzo suchą skórę na łokciach??
Balsamy, nawet dosyć tłuste, kiepsko się spisują 🙄

A tak przy okazji zakochałam się na dobre w żelach pod prysznic Ziaji, obecnie używam blubel (o ile dobrze pamiętam jagoda, czarna porzeczka i konwalia) na zmianę z masłem kakaowym 😜
Emolium krem specjalny, dostepny w aptece za ok 20zł. doskonały dla bardzo suchej skory  😍
ja uwielbiam kremy nawilzajace ziaji i masło shea 😉

na łokcie mam fajny krem z avon, do stóp też sie nadaje, mozesz tez kupic jakis krem mocznikowy w aptece.
na łokcie ja mam super kremik tylko strasznie tłusty z oriflame w takich malutkich pojemniczkach za 22 zł chyba
Macie może jakąś radę na bardzo suchą skórę na łokciach?
Może balsam z nagietkiem od Herbamedicusa? Nagietek fajna sprawa.
To taniej wyjdzie kupić Cerkoderm. ZARĄBIŚCIE nawilżające kremy, które polecił mi mój cudotwórca-dermatolog. Tubka kosztuje jakieś 15 zł, a nawilża niesamowicie. U mnie wchłania się super szybko, ale moja skóra jest... specjalnej troski. U innych podobno wchłania się długo, ale na prawdę super nawilża. Ale radzę wybierać jak najniższe, bo im wyższe, tym bardziej tłuste, moja 15 kumpeli się wchłaniała przez 2 czy 3 godziny ( u mnie... 20 sek?)
http://www.cefarm24.pl/cerkoderm-15-krem-75-ml-p5404.html
Maść z nagietkiem - 8 pln za 250 ml, też niezbyt cenna 😉
Ale pewnie cerkoderm lepszy na suche łokcie, choćby przez mocznik.
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:

Rozumiem, że te cuda można znaleźć w aptece?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się