Są długie, ładnie różowe, tylko ta wystająca część jest pożółkła 🙄 robiłam manicure francuski, ale że nie jestem księżniczką siedzącą na tronie, to nie ma sposobu, żeby po dwóch dniach lakier nie odpryskiwał, a wygląda to obrzydliwie...
też mam ten problem, poza tym nie umiem zrobić "frencza" ładnie i prosto 🙄 dlatego maluje całą płytkę paznokcia bezbarwnym albo 'naturalnym' lakierem, a końcówki od spodu maluje białą kredką do paznokci - jak dla mnie to wygląda nawet ładniej, bo bardziej naturalnie.
Minus - co kilka godzin trzeba poprawić, ale zajmuje to dosłownie chwilkę i z dwojga złego wolę to, niż zmywanie i malowanie paznokci co dzien lub dwa.
wypróbowane, paski są dla mnie za proste 😉 mam taki dziwny kształt paznokcia, do tego troche niesymetryczny, że jak maluje przy pasku to to w ogóle nie wygląda...a może po prostu za bardzo się czepiam 😉
ja właśnie skończyłam ente opakowanie tego peelingu oriflame sweedish spa 🙂 jak dla mnie bomba 😉 chociaż teraz w sumie mam ochotę na jakiś który by pachniał słodziutko 🙂 mam też grejfrutowy z ori, ale ma strasznie twarde granulki... można nim naprawdę nieźle się spiłować 😉
Tez tak mam Anka, jedyne co choc troche pomaga to biotyna, ale pierwsze efekty lykania tabletek dopiero po 2- 3 miesiacach widac. Ale po biotynie jest lepiej.
Farmona Tutti Frutti laboratorium kosmetyków naturalnych = karmel+cynamon+białe trufle 300 ml za śmieszną cenę. Mam też brzoskwinia i mango. pachną cudownie
Taniu ja mam z tej serii figi i daktyle.Rewelacja.Zapach bomba,momentalnie sie wchłania i pozostawia skórkę delikatna jak pupcia niemowlaczka 🤣 Zapach utrzymuje się bardzo długo. Balsam cynamonowy mi niestety nie podszedł-dostałam po nim mega uczulenia,wyglądałam jak poparzona wrzatkiem. 😵
Hehe ja też już mam wszystko 😁 W weekend zaopatrzyłam się w balsam do ciała (to nic, że teraz na półce stoją trzy 🤔wirek: ). Uwielbiam kosmetyki z Ziaji 😜
Nie wiem czy pisałam już w tym wątku, ale polecam Wam krem do stóp z silikonem i peeling do stóp Avonu. Skóra jest po nich gładka i mięciutka, a przy tym bardzo przyjemnie pachnie.
Przy okazji pielęgnacji stóp mam pytanie, gdzie można dostać skarpetki, które można założyć np. na noc na nakremowane stopy, żeby wspomóc działanie kremu (a przy okazji nie wytrzeć go całego w pościel)??
w Oriflame były takie, ale chyba tylko okazyjnie, nie w każdym katalogu... ja zakładam zwykłe, mam kilka par takich do spania, bo w zimie z reguły śpię w skarpetkach 😡
szepcik Moja mama ma philipsa satinelle (wygląda trochę inaczej) już od paru ładnych lat. Do tej pory działa bez zarzutu 😉 Ja kiedyś próbowałam używać tego ustrojstwa, ale stwierdziłam, że to przyrząd dla masochistów i dałam sobie spokój.
Przypomniało mi sie teraz jak we wczesnych latach 90-tych moja Mamcia nabyła ówczesny szał i krzyk mody tzw.EPILADY....sprężynkowy depilator.Chrystusie Panie,użycie tego ustrojstwa bez przeżycia zawału serca z udarem mózgu graniczyło z cudem.Nie musze dodawać ze aby tego killera uzyc najpierw należało porosnąć do stopnia "łydki a`la Maradona",co zwłaszcza w lecie było dość upierdliwe,poniewaz jeśli nie miałaś gąszczu na nogach to to coś nie działało bo nie łapało krótszych włosków a ból był porażający,nie dający się porównać z niczym innym (może z bólem ucha lub zęba).Ale czego się nie robiło aby być piknym i gładkim. 😵