Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

A zauważyliście jak szybko topnieje śnieg?!
Zadziwiające.

Rano jeszcze snieg na polach był - wieczorem już tylko samotne wysepki.
Tylko w lesie jeszcze zalega.
No i już śniegu nie ma. Od wczoraj w dzień 10-12 stopni na plusie.

Niestety jest jeden minus - wszystkie syfy pozimowe widać, ale na szczęście deszcz pada więc może to wszystko zmyje.
Mowisz o psich odchodach? Tragedia!!!

Wczoraj o 21 u nas w stajni nakrylam spacerujaca ropuche!!! Wiosna  :kwiatek:
Zairka, Dokładnie, o psich odchodach. Nie dość, ze przez zimę się tego nazbierało pod śniegiem, to jeszcze dokładają nowe. Czy to taki problem schylić się z woreczkiem i posprzątać po swoim psie?
okolice wroclawia- pada, ale jest cieplutko 🙂 wiosenny deszczyk. niech pada, niech rosliny nadrabiaja! moze straty dla rolnictwa nie beda takie duze.

Niestety jest jeden minus - wszystkie syfy pozimowe widać, ale na szczęście deszcz pada więc może to wszystko zmyje.

nic dodac nic ująć 🙂

[img]http://fabrykamemow.pl/uimages/services/fabrykamemow/i18n/pl_PL//201212/1356813247_by_epim_500.jpg?1356813247[/img]
U mnie poza wiosenną roślinnością i psimi figurkami z brązu w tym roku wyrosło mnóstwo puszek z piwem. Czym podlewać takie piwne krzaczki?  😜
Żaby też już u siebie widziałam, a wczoraj wieczorem wpadła mi do pokoju wielka mucha. Oczywiście jak już prawie spałam. Urządziła niezły koncert połączony z obijaniem się o ściany.  😁
Lało jak cholera, pojeździłam trzy konie w tym deszczu (ba! jak wiosna to i w deszczu można jeździć) i przestało lać, zapowiada się ładna pogoda na jutro.

Ano i pod sklepem wyrosły pijaki🙂
Ano i pod sklepem wyrosły pijaki🙂

to jakieś kwiatki? 😉
Nie tylko pijaki, matki z wózkami i dzieci też zaczęły wyrastać. To niezaprzeczalny dowód na to, że wiosna już jest.

Śnieg topnieje jak szalony, rano pola ośnieżone, a po południu już nie. Tylko czemu z mojego placu śnieg nie chce zniknąć?!  👿
Elu, kwiatki, tylko podlewane nie wodą, a nektarem z tych piwnych pąków co to u mnie przed domem rosną.
to tylko u mnie dzisiaj bylo zimno i deszczowo ? 🙁
posadziłam dwie borówki amerykańskie i jagodę kamczacką na miejsce dwóch niejadanych przez domowników porzeczek czerwonych 😉
rabatki nie tknęłam bo sie rozpadało ...
W Łodzi ciepło, ptaki świrgolą. Czas na wieś! Przenieść kury, ogarnąć dolną kuchnię, zaorac, wsadzić groszek i bób, zwieźć drewno (oznaka wiosny: traktor się zakopał na pastwisku 😉), umyć w końcu te hektary okien, wywalić gnój.... Aaa.... Może uda mi się wsiąść na co? Choć wątpię :/. Kocham swoje urlopy 🙂
U nas ciepełko, odkryłam gniazdo pod dachem, wkurzyły mnie wróble.
Idę suszyć ubrania i sprzęt po wczorajszej jeździe, przynieść letnie ciuchy i biorę się za grabienie podwórka.
w krakowie mega cieplutko 😍 siedze na balkonie w pizamie i palaszuje sniadanko.
WIOOOSNA!
niom w końcu na dobre przyszła wiosna 🙂 😅  na Mazurach piekne słoneczko 🙂
dzisiaj chodzę w krótkim rękawku 🙂
samochód posprzątany , teraz trzeba brać  się za ogarnianie ogródka .....

moje konie tez chcą wiosny i zaczęły się juz sypać :

Słooońceee!  😍 Jakiś obłęd w dodatku ciepło!
Ide Barba przebierać w cieńszą derkę!  😀
a na Warszawskim Mokotowie rano słońce i na prawdę wysoka temperatura.
Potem chwilowe załamanie pogody i grad oraz pierwsza wiosenna burza.
A teraz znów piękne slońce
jupi!! kwitną krokusy!! wiosna pełną gębą. mimo dość sporego wiatru czuć wiosnę i cieplejsze powietrze. wow  😅
w ogródku porobione porządki. błocka praktycznie już nie ma.. miodzio..
Stare Żukowice: jaskółki, żaby i nawet burza! Konie wykąpane. Wiosna!
Wiosna na całego , trawa rośnie , tyle dobrze bo moje zleciały z wagi przez te wariacje  🤔wirek: 
i komary już się pojawiły....  😵
Dzisiaj strzepywałam komara z Haxleya 🙂. W Gdańsku koło 13 stopni, wcześniej padał deszcz. Nawet się na niego ucieszyłam, szybciej się stopi śnieg, a jak pachniało wiosną! 😍
Po miesiącu wróciły baźki:
Słońce, burza, ciepły deszczyk, żaby, muchy, rzeka wylała - WIOSNA!  😉
zakładamy trawnik! nareszcie po falstarcie w marcu.
[quote author=Notarialna link=topic=3416.msg1747112#msg1747112 date=1365770337]

nic dodac nic ująć 🙂

[img]http://fabrykamemow.pl/uimages/services/fabrykamemow/i18n/pl_PL//201212/1356813247_by_epim_500.jpg?1356813247[/img]
[/quote]

CYCU!!!! normalnie jak pies z mojej byłej stajni co nam go ukradli !!!

jeśli chodzi o kupy, jest porażka
odkąd mam obecnego psa sprzątam, poprzednie załatwiały sie na spacerach bardzo rzadko, wiec ogród czyszczony był raz na tydzień gruntownie
niestety, to co sie dzieje przekracza moje wyobrażenie, psy mam od 16 lat a od jakiś dwóch trawniki to minowisko, choć ilość psów się zmniejszyła w okolicy... ale jak sasiada kundelek łazi sobie gdzie chce bo ma otwartą furtkę, a pan jest "u władzy" to przecież nie bedzie się schylał do plebsu i sprzątał... jak wielu innych ludzi którym zebranie kupska psiego wpływa mocniej na perystaltykę jelit ...

na ogrodzie mech, mega mech, ale są chojaki, coś za coś, przynajmniej borówki będą miały się dobrze, jak jej te pierdzielone ślimaki nie wpierniczą...
jak jej te pierdzielone ślimaki nie wpierniczą...  😂 😂
mnie dzisiaj obudziło klekotanie boćków więc jest dobrze. Zapowiada się piękna słoneczna niedziela 🙂
W końcu wiosna 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się