Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

nie wiem jak u was. u mnie rozmiękła zima. ciemne chmury wiszą nad stawami. W stodole zaczyna robic się pusto... Kozy dostają joba z nudów, kury chodza juz po całej kuchni. 😵 Okna mam brudne (nie będe myc jak sypie...), po schodach głównych nie daje sie chodzić tak ślisko... zapalę świeczke jajo pływajaca w szklancę, naleje se śliwowicy i idę świetować od dziś. skończe jak przyjdzie wiosna  🏇 Duunia, to teraz dawaj te zdrowaśki WSPAK 😁
TRA-GE-DIA!!! Sypie u nas równo, w godzinę zasypało mi totalnie samochód. Już chciałam konia przebierać, już na zewnątrz z hali wyjść... ale NIE!! I patrzę na prognozę 16-dniową i wcale to dobrze nie wygląda. No ja p....
Dzionka, kupuj kalosze do ślubu 😉
[quote author=maleństwo link=topic=3416.msg1731768#msg1731768 date=1364573854]
Dzionka, kupuj kalosze do ślubu 😉
[/quote]

Jak coś to mogę pożyczyć swoje ;] mam takie gustowne - czerwone z białymi płatkami śniegu 😀
Prawie 19sta, a u mnie skowronek się rozśpiewał. Skowronek w mieście? o.0
u nas sypało od świtu do zmierzchu. Teraz topnieje.
Odgarnęłam dzisiaj calutki podjazd z 10-cio centymetrowej warstwy ciężkiego jak cholera, mokrego czegoś co powinno być już pięknym wspomnieniem zimy  😵 Za to teraz mgła jak mleko - nic nie widać...
Wiosna?
taaa, u mnie wiosna juz chyba była, zaspałam, żeby ja zobaczyć?
Tak tet. Przecież jest zima. Kurde, co ty za prochy na sen brałaś? Przespać całą wiosnę, lato i jesień...  😁
juz sie obawiałam, że wiosna przemkneła niezauwazona nad ranem
topnieje w oczach, w sloncu 14 w cieniu 8, normalnie gdyby nie snieg bylaby wiosna cala geba
U nas dalej śnieg ale zaczyna być ciepło  🏇 
Mój tata już zapowiedział, że zapali lampki na świerku na dworze (bo od BN nie są zdjęte...) 😁

Też mam, też mam, na obu balkonach! Wieczorem zaświecę, a jak.  😁

U mnie (południowa wlkp.) trochę jakiegoś syfu padało rano, ale ogólnie jest w miarę ciepło, chyba w końcu założę kalosze zamiast termobutów na spacer z psem.
kalosze, kalosze, nigdy nie widziałam by w ciągu dnia stopniało tyle śniegu... ale chlapa masakra jakaś
jutro ma padać śnieg, zajebioza normalnie
u mnie trochę stopniało ale i tak tego co zostało jest zdecydowanie za dużo  👿

ja już wiem czyja to wina:

Psu chyba też kalosze sprawię i antybłotny ochraniacz na brzuch, bo znowu mam brązowego labradora zamiast biszkoptowego.  😵
ja mam "podpalanego" nowofundlanda 😵 i trzy tony piachu w domu.... ale jest cieplej!!! i snieg znika 😜
W okolicach Katowic dzisiaj słonko, piękna pogoda, ale uwaga.... właśnie w teleexpresie powiedzieli , że wiosna przesunie się o 10 dni jeszcze  🙇 zamiecie śnieżne, deszcz, śnieg, deszcz, śnieg..... 🙄
wiosna bedzie jak traktor bedzie mial plug z tylu a nie z przodu. Na razie ma z przodu i odsniezal jakies 40 min temu  😵
U mnie wczoraj z konia w ogóle się nie sypało, a dzisiaj sierść leciała aż miło. Jest nadzieja. No i na hali jeździłam w bluzie i kamizelce, a nie puchowej kurtce 🙂 Prognozom nie wierzę, zmieniają się codziennie. Koniowi wierzę 🙂
wiosna bedzie jak traktor bedzie mial plug z tylu a nie z przodu. Na razie ma z przodu i odsniezal jakies 40 min temu  😵

Poproś gościa, żeby przełożył, może to coś da?
U nas nawet przyjemnie, ale śniegu jeszcze sporo, bo mało słońca. Ale to dobrze, bo inaczej bym miała powódź na podwórku. Spływa powoli.

Ja mam maskarę z kotem. Ponieważ podwórko to mega rozgardiasz ziemny kot wnosi wszystko do domu. Skacze po stole, pralce, fotelach. Dziś rano wlazł córce do łóżka. Mam ręczniczek przey drzwiach- jak kot go widzi to rezygnuje z wejścia do domu. I jakos przestaje mi być go żal  😀iabeł:
U nas od wczoraj sypie i sypie i sypie, najpierw grube płaty śniegu, teraz mniejsze, ale wszystko się pomału topi. Oby się jutro nie stopiło całkiem, bo jestem umówiona na zrobienie pierwszego w historii Wielkanocnego kuligu.
Hah, u nas na terenie stajni stoi wielki śniegowy królik. Od hucuła jeszcze może nie większy, ale od szetlanda zdecydowanie xd
A w czwartek już zaczynało być wiosennie...
[quote author=tet link=topic=3416.msg1732874#msg1732874 date=1364665620]

Poproś gościa, żeby przełożył, może to coś da?
[/quote]
tak, albo niech jeździ tyłem  🤣
Nie, tyłem nie! Bo jeszcze zadziała jak film puszczony od tyłu i cały ten odgarnięty śnieg wylezie z powrotem!
to byłoby juz straszne. przecież za kasę wydana na węgiel i drewno mogłam pół roku mieszkać w Egipcie czy innym ciepłym miejscu 
jest, jest !!! widziałam skrawek asfaltu na drodze  😅
ja nie wierze ani progrozom, ani koniom 🤔 już tak fajnie z nich leciało, słoneczko i inne tego typu bajery, a dzisiaj co? 10cm sniegu i dalej sypie.
u nas padało rano, nie śnieg a deszcz
nia ma bata popłyniemy jak tak dalej będzie  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się