Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

Gdzie jest wiosna? 🙁

U nas śnieg, ale jak widzę po Waszych wpisach, w całej Polsce biało...
a  na Mazurach  od kilku  dni piekne  słoneczko 😅 
i śnieg znika  w oczach 🙂  🏇
no dziś w Świętokrzyskim sypie i to mocno. Na Mazury też dojdzie. Jak jutro do święcenia będziecie szli.
ja już mam naprawdę dość tej zimy, w stodole mam heizel, bo sie kóz nie da puścic na trawę, takoż w kurniku, siano schodzi w ilościach hurtowych, wszędzie albo śnieg albo błoto, okien umyć nie ma szans (przynajmniej ja nie jestem taka twarda, zeby sie paprać w tej temperaturze), ogólnie masakra
i jeszcze do konia nie mam jak podjechać bo małżon zabrał terenówkę do pracy a patrola diesla sama nie odpalę (z braku chęci odpalania pod nim ogniska), osobówką się nie przedrę, bo u mnie jest droga 1234789 klasy odśnieżania... 😤

ale jestem zła... 👿
co prawda modliłam się o śnieg, ale juz wystarczyyyyyyy..... 🙁
duunia, no o kilka zdrowasiek przesadziłaś...  😉

Na pomorzu przestało jeb... sypać łupieżem, nawet przez chwilę słonko się pokazało. Uhh, może ten #$%#^* front przejdzie bokiem  🙄
no przesadziłam... ale jak to zrównoważyc?? wiem!
opowiem brzydki kawał na wielki piątek, może coś pomoże?  🙄

Facet nazywał się Wilson i miał fabrykę sprzętu żelaznego:
śrubki, gwoździe, nakrętki, łopaty, grabie itp.
Postanowił zatrudnić gościa od reklamy, żeby nakręcił mu film reklamujący jego gwoździe...

Facet przychodzi po tygodniu i pokazuje mu film, a tam rzymski żołnierz przybija gwoździami Jezusa do krzyża, pod spodem napis

"Gwoździe Wilson utrzymają wszystko".

Wilson wpada w szał, mówi że nie może czegoś takiego puścić w TV itp., że jego by ukrzyżowali za taki film itp. NIE, ma przyjść za tydzień z innym filmem i nie ma tam być Rzymianina krzyżującego Jezusa...

Facet przychodzi po tygodniu i pokazuje film, a tam ukrzyżowany Jezus i żołnierz stojący obok z założonym rękami i napis :

Gwoździe Wilson utrzymają wszystko...

Wilson się wściekł , nie można tego puścić w TV , itp., chce filmu ale bez ukrzyżowanego Jezusa...

Facet od reklamy zrobił kwaśna minę i poszedł. Wraca za tydzień i pokazuje trzeci film....

Tam widać taka górkę i kawałek pola. Chwila ciszy. Potem zza górki wybiega jakiś gość w łachmanach, długie włosy, zaniedbany itp. zbiega z tej górki, i przez pole zaiwania oglądając się co chwile do tylu...

Chwila ciszy. Wybiegają rzymscy żołnierze i za nim przez to pole...

Jeden się zatrzymuje przy kamerze i dysząc mówi:
"Gdybyśmy mieli gwoździe Wilsona...."
duunia dobre 🙂 😁

a u nas sypie białe g.  ;/ jest  mróz ;(
I bądź tu mądrym i myj tu okna  😤
duunia Haha! Niezły kawał! 😉

U nas już jakiś czas temu przestało sypać, za to się większość zdążyło stopić i jest błoto z pluchą... My już myliśmy dwa razy okna w tym miesiącu... Raz mój luby, po czym ptaki tak je osrały, że ja poprawiałam po trzech dniach, i znów są osrane na maksa... Już nie mamy pomysłów jak z tymi ptaszorami walczyć...  😵
Kraków Centrum- przestało sypać! 3 stopnie plus! Wiosna na całego!
To ja w takim razie mieszkam chyba w innej strefie klimatycznej  😁 Śnieg topnieje, słońce świeci (no dziś jakoś wyjątkowo nie 😉), a o 9 rano nawet 3 stopnie na +.
To ja też dołączam do grona niedoszłych samobójców.
W Warszawie zaczęło właśnie sypać coś białego. Oprócz tego wicher, że mało głowy nie urwie.
Boże,kiedy to się skończy?! 🙁
SYPIE? jakie sypie? napierda... białym gównem aż miło, a taki chodnik miałam "czarny" i ulicę, jak nic czyn społeczny trza bedzie powtórzyć !!!
kobity w sklepie żartowały że powtórka z rozrywki i znowu w piatek do domu nie dojadą 😉
to co? przynosimy choinki, wieszamy na gałązkach pisanki i zaczynamy śpiewać Jingle eggs...?
I też: Santa Rabbit is coming to town!... 😀
Cholera jasna! W Warszawie śnieg z deszczem pada !
U nas sypie równiutko od rana i +2 jest.

duunia- ja samochód wczoraj na gazie zostawiłam przez zapomnienie i myślałam sobie, że go wypchnę dziś na słoneczko i odpali. He he - marzenia!
W Łodzi też pada. A było już tak blisko do pozbycia się tego białego dziadostwa. Białe święta wielkanocne... tego jeszcze nie grali.
może puszczą Kevina na polsacie 😀
Mój tata już zapowiedział, że zapali lampki na świerku na dworze (bo od BN nie są zdjęte...) 😁
hehe odprawiłam  własne czary i śnieg zaczął topnieć  😁  słoneczko wyszło 😀
Chyba się poważnie zastanowię nad nowym zawodem  💃

takie będą Niemieckie święta mojego siostrzeńca 😉
To ja w takim razie mieszkam chyba w innej strefie klimatycznej  😁 Śnieg topnieje, słońce świeci (no dziś jakoś wyjątkowo nie 😉), a o 9 rano nawet 3 stopnie na +.

Zapomnijcie o tym, co pisałam. Pada śnieg, pada śnieg, tarararara...  😁
W opolskim piękne słoneczko, zero wiatru i około 8-9 stopni NA PLUSIE!  💘
Jak patrzę za okno to mam ochotę się pochlastać  😵
W Bydgoszczy pada deszcz i zimnota. No co za..  👿
a jednak  😎
m.indira- Twoja fotka zrobiła furorę wśród moich znajomych.
U mnie po porannym śniegu (zdjęcie powyżej), ten sam widok, a jakby wiosennie.
Dziś normalnie cztery pory roku.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się