Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

U mnie dzisiaj cudnie, iscie Patrykowa zielonoirlandzka pogoda 🙂 Sloneczko, cieplutko, wspaniale!
Jaka wiosna ja się pytam???pół dnia napierdziela śniegiem.Boże,kiedy to sie skończy 😵
Na nieszczęście dla innych w okolicach Poznania dzisiaj znowu wiosennie 🙂
W Wrocławiu ostre słońce, na przemian ze śniegiem 🤔
U nas może i pięknie ale zimno jak cholera  🤔wirek:
u nas jakas masakra,wieje,malo glowy nie urwie,powalilo nam w nocy drzewo na padok,wyrwalo furtke z korzeniami i wieje nadal jakby tornado sie zblizalo.jak tak ma wygladac wiosna to ja dziekuje 😵
Hiacynta, a ponoć na wyspach cały rok pada  🤣  😁  😉

Od tygodnia jest cudnie, a ilość kwitnących kwiatów i drzew powala  😍
U mnie nie wiosna na całego a zima, syf, śnieg, zimno, wieje... grr...
U nas od ponad tygodnia rewelacja  💘
W słońcu było dziś chyba z 20 stopni, normalnie się opaliłam  🤣
U MNIE!
/ jak ja na to czekałam!/
Dziś spotkałam w terenie🤔kowronki/phi! już były tydzień temu/ ale i CZAJKI!!! Najpiękniejsze polskie ptaki.
Czyli wiosna JEST!
Dodam,że nocą był mróz i sypał śnieg.
u mnie (Belgia) wiosna juz od dobrego tygodnia- 13-16stopni i cudowne, calkiem niebelgijskie slonce... 🙂  ciesze sie, ze JUZ i mam nadzieje, ze zostanie...
sloneczne pozdrowienia!
Białystok - normalna regularna zimowa śnieżyca...
Olsztyn, wczoraj fajnie 6-7*C tylko mocno wiało, ale nie przeszkodziło mi to żeby wyjść z hali i pierwszy raz od jesieni pojeździć na dworzu  🏇 było super ekstra fantastycznie.
Dziś troche bardziej buro, ale nie pada więc moze i dziś się uda  😀 na dworzu jeszcze nie byłam ale mój domowy termometr wskazuje 2*C więc już nie tak ciepło jak wczoraj.
U mnie (okolice Wrocka) jest w tej chwili 6 st na plusie. Było 10. Ale wiatr tak mroźny i paskudny, jakby bylo -10  🤔
U nas brzydko i szaro dziś było. Do tego popołudniu deszczyk zaczął kropić ...
zimno, ciemno, leje, wieje - wiosna pełną gębą!
Gillian, a u nas dla odmiany kolejny dzień sypie śnieg 😉
a u nas w sobote widziałam parke żurawii,wiec chyba wiosna na amen,chociaz po dzisiejszej pogodzie tego nie mozna powiedziec.Wstaje sobie rano i na luzaku w odzieniu nocnym ide do stajni o 7 karmić konie i.... czym prędzej zawróciłam do domu cieplej sie ubrać/Na zewnątrz śnieg,śnieg z deszczem,grad prawie z huraganem ...nawet nie wiem co to było w każdym razie istne piekło i wiosna tego napewno nazwać sie nie dało....
podobno od piątku ma byc ładnie.... jak na razie to okropne wiatrzysko, leje jak z cebra a popołudniu sypał śnieg :/
a mówili od którego piatku? 👀
od tego najbliższego!!!!
haaa no ciekawe...dobrze by było bo chwilowo patrzac na aktualna pogode to moze w którys piatek maja sie wypogodzi.U nas jak narazie zanosi sie na to,ze niedługo ędą nam potrzebne pontony,żeby konie z padoków odławiać 😁
jak wstalam rano- to mialam wrazenie ze chyba mam zwidy- sypie snieg 😵
zen nie masz zwidów-u nas tez sypie jak cholera 👿 a do tego przeraźliwie wieje wiatr
u mnie kolejny dzień zimy - białooooo
dziś jest czasem słońce czasem śnieg
U mnie rano ciut na plusie potem na minusie i śnieg z deszczem teraz 2 stopnie świeci słońce ale zimny wiatr
U mnie dziś nie mogła sie pogoda zdecydować - najpierw padał deszcz , przestał - nijako , potem sypnęło śniegiem po 2 minutach przestało , wyszło słonko na 2 minuty , za chwilę znów sypnęło . I tak w koło macieju  🙄
😵

Tyle mam do powiedzenia o pogodzie.

Dzisiaj jak jechałam do stajni padał deszcz. POtem wyjrzało słonko i się zrobiło dość przyjemnie. Następnie sypnęło krupem.
A jak wyjeżdżałam ze stajni o 17.50 to tragedia. 4 stopnie na MINUSIE 🤔 , padał deszcz ze śniegiem natychmiast marznąc. Była na drogach ślizgawica jak ch.... Pięćdziesiątki ani razu nie przekroczyłam, a i tak kilka razy zatańczyłam.

Ja chcę poniedziałku 👿
U mnie dzisiaj słońce-śnieg-słońce-śnieg-słońce-śniegodeszcz-słońce-BURZA 🤔-śnieg ..  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się