Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

W nocy było -17 stopni  🏇

Ależ wiooosna!
komu pół metra śniegu ?
Wczoraj było strasznie mroźno, dramat po prostu. Prawie odmarzł mi nos jak wracałam w nocy do domu :/ Za to od wtorku ma być wiosna i pod koniec miesiąca 15 stopni. Oby się nie mylili!
komu pół metra śniegu ?

Jakie pół metra, jak szłam po durne* konie na wybieg miałam do pasa, a nie zapadałam się do końca.
I dziękuję bogu, że przełożyli mi zabiegi na poniedziałek, bo nie muszę jechać.
* durne, bo im pogoda nie przeszkadza
spoko, na weekend dojdzie jeszcze  z -12C  to będzie jeszcze weselej  😵
edit: http://pogoda.wp.pl/gid,15413745,kat,1035571,title,Prognoza-pogody,galeria.html 
przestało padać  😲 normalnie  🤔
prognozy sie sprawdzają, oby...
Normalnie chce mi się krzyczeć ,gdzie ta wiosna ?  właśnie zobaczyłam pogodę do 1 kwietnia ma być na minusie  😤    🤬  w tym tylko 2 dni ciepła , mam nadzieje że w końcu będzie ciepło .
monia- takie też prognozy widziałam w necie. Ale w Faktach pokazywali od jutra na plusie, w czwartek już +10 a potem jeszcze cieplej. Kiedyś słuchałam programu o prognozach- na 100% sprawdzają się tylko te na 48h.
No i -12 o poranki
Kosmos jakiś z tą pogodą. Przylatuję ze 1.5 tyg do Polski i wygląda na to, że będę musiała zabrać mocno zimowe rzeczy :/
Ale mielismy czaderski weekend. Padalo i wialo przez 48 h, w pt rano nikt z ulicy nie wyjechal nigdzie, nawet chyba nie wyszedl. Zaspy mielismy po pachy, droga zawiana po pas. Wsobote po poludniu dotarla koparka i odkopala nam droge wiec terenowka dalo sie zjechac. Ale potem to odkopane scial mroz i zrobila sie szklanka i znowu nikt nie wjechal 😀 Dzis w nocy -18. No wiosna jak znalazl :-)
U nas dzisiaj piękne słońce. Trochę wieje, ale i tak jest całkiem przyjemnie  😀
Wczoraj widzieliśmy 3 klucze kaczek/ gęsi. Może, może...?
U nas pieknie bylo caly dzien mimo ze wiało,nawet wybralam sie w teren na pare godzin-bylo cudnie!
z dzisiaj 😉 dodam że to miasto nie jakieś przedmieście

do stajni nie dotarliśmy, zaspy od 50 do półtora metra uniemożliwiają przebicie, a podobno na podkarpaciu wszystkie drogi przejezdne 😉 ciekawe gdzie hmmm
A jak kasztanowce nie zdążą zakwitnąć przez tą niekończącą zimę, to mi maturę odwołają?  😁
U nas też dziś słonecznie, momentami wietrznie. Ale moja córka uparła się na rower i dała czadu 🙂

Dzisiaj rano widziałam prognozę długoterminową. Zima będzie trzymać co najmniej do Świąt Wielkiej Nocy! Będzie przekładaniec - raz powyżej, raz poniżej zera.

A takie prawdziwe wiosenne ciepło na stałe ma przyjść dopiero za trzy tygodnie!

Ide się pociąć tępą żyletką.
Od października (pierwszy rzut śniegu był pod koniec października w Polsce centralnej) do marca - to ponad 5 miesięcy! :-(
A potem ledwo miesiąc ciepła i znowu będę łazić w kurtce w  sierpniu, tak jak rok temu.  😤
Nie mamy jakiejś Marzanny do utopienia? takiej re-voltowej? albo do zakopania w sniegu raczej 😵
omnia- hi hi- u Ciebie też napadało w nocy to białe g....?
Już patrzeć nie mogę nań. a tak ładnie się potopiło już....
najgorsze jest to, że mam tyle do zrobienia i wszystko stoi  👿. Drewna nie da sie zwieżć, bo poprzymarzało. ogrodzenia nie da sie wkopać. Kurnika też nie ma jak postawić - wszak trzeba nogi wkopać takoż. Groszku i bobu nie mam jak posiać 👿 aaa, ja tak lubię bób 😍
ZIMIE MÓWIMY STANOWCZE NIE!!!!!
W Warszawie znowu biało 🙁
wlkp zasypało zupełnie. mam pomysł. a może tak poprzekładać święta  😁 Boże Narodzenie by miało teraz w marcu klimat jak należy  🏇

ja zdam raport, że wiosna przyszła do mnie, jak zakwitną krokusy. ani minutki wcześniej
W Warszawie tra-ge-dia. Zacina śnieg po twarzy, wieje wietrzysko. Do D.
To jest jakaś katastrofa. Jeszcze kilka dni temu byłam optymistką, ale teraz to już się załamałam, szczególnie że we wczorajszych wiadomościach pokazywano zdjęcia z zeszłego roku. Ludzie chodzili w krótkich rękawkach i wygrzewali się na słońcu 🙁
Właśnie.... ja przeglądałam zdjęcia sprzed roku. O tej porze jeździłam już w krótkim rękawku
A teraz - nie ma opcji jazdy, bo nie ma podłoża  😕
Nie chce mi się nawet myśleć jak wygląda moje auto na parkingu... pracę kończę za 1,5 godziny i pewnikiem czeka mnie jeszcze kilkanaście minut odsnieżania :-( śnieg sypie od wczoraj i sypie i sypie i s...kórkowany no 🙁
wszyscy chodza skrzywieni i źli... brak słońca i brak ciepła to brak optymizmu...
nie wpomnię, że jutro pierwszy dzień kalendarzowej wiosny, a wiosny ni widu ni słychu  😵
A u mnie na drodze do stajni wiosna! Wszędzie leżą płatki białych kwitnących roślinek.  😁
Ja jestem na etapie-> pogodzenia się.
Już mam  w d.. tą całą wiosnę, te  lajtowe baletki, sukieneczki- sreczki  😤 Nie, to nie!

Mam  tylko nadzieję, że wymroziło porządnie to całe muchowate i muchowatopodobne ustrojstwo, że komary nie będa tak bardzo doskwierać.

A wiośnie... to ja już podziękuję o! -> chcę lato 😎
No to była moja pierwsza myśl - śnieg paskudny, ale może chodziaż komary zdechną!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się