[quote author=kosteczka link=topic=3416.msg1708653#msg1708653 date=1362666614] Proponuję wrócić z powrotem do wątku o zimie 😁 Dobrze, że jeszcze sań i sanek nie schowałam, bo może przyjdzie jeszcze jakiś kulig zrobić 😉
nie bluźnij! Ja dziś korzystając z jako-takiej wiosny cały dzień zapieprzałam w ogrodzie, i jak się człowiek nachyli nisko to widać że cośtam się budzi do życia 🙂 [/quote]
A nie mówiłam, że trzeba będzie zmienić wątki 😉
U nas śnieg sypie od wczoraj, jest już spora warstwa i pomału zaczynam planować kuligi. Pewnie plany pójdą w łeb, bo dostałam dziś cynk, że w sobotę ma już być +15 😜
Nie rzucaj się z mostu, złap za łopatę i odśnież sobie 300 m2 podwórka, dużo lepszy efekt. 😎 Mój pies nadal w siódmym niebie. Zdążył już zapomnieć, że tydzień temu było już blisko do jego ulubionych kąpieli w rzece.
marysia550, ja w domu telewizji niestety nie mam, to z prognozami jestem zacofana, przekazuję tylko tyle, co usłyszę. No niech już będzie +15 w przyszłą sobotę, byle by do tej już sobie ten śnieg stopniał. Chociaż... jak niedawno wyszłam na dwór, to coś odwilżą mi już zajeżdżało.
Zdołowałam się na maxa. Sniegu nam w niektórych miejscach po łydki. Zamiast działać, znowu zasypiam po pracy, znowu nie mam mocy. Czuję sie taka zawieszona w czasie. Chcę wiosnę... wiosenko kochana przyjdź już do nas 😕
Mnie diabeł podkusił, żebym zobaczyła pogodę dłogoterminową..i fakt, od 18.03 temperatura na plusie, ale od 25.03 powrót zimy! 😵 Mam nadzieję, że to tylko jakiś żart synoptyków!
ja chwilowo jestem w poznaniu i tutaj na dworze uszy i nos nieźle szczypią.. A poza tym jeszcze parę dni temu prognoza u mnie była taka że od 18 ma być ponad 10 stopni. Teraz zmienili że ma być tak do 5 stopni....
w Łodzi -7... Biało... rany, co za kicha. A na wiosze krzoki czekaja na wycinkę 🙁. Drzewo na opał czeka. Ogrodzenia czekają. Kurnik czeka do zrobienia. Wszystko stoi. a potem ocipca dostanę bo wszystko bedzie na hurra. Ogrodek, płoty, frzewo, kurnik, porządki... 😤
patrząc na dalsze prognozy to ja już chyba wolę to -13 :/ owszem będzie cieplej, ale dodatkowo deszcz ze śniegiem, jakieś wiatrzyska zapewne gratis... :/ wcale nie fajnie :/
OT: maleństwo, przejezdzalam wczoraj przez Olsztyn i wypatrywalam z samochodu czy moze gdzies z psem nie spaerujesz 😁
Wiesz, GDZIEŚ to spacerowałam, zależy jaka część Olsztyna. Choć raczej pewnie przez Jaroty nie jechałaś, bo to już raczej wylot z miasta i tzw sypialnia :p