Forum towarzyskie »

U kogo WIOSNA na całego?

A u nas niebieskie niebo, sucho i dosyć ciepło 🙂😉
Śnieg... 🤔
fotki robione 2 dni temu na spacerze w parku 🙂

U nas "jak w garncu" : bocian leciał w śnieżycy.
Latająca wiewióra - CZAAAD  😀
A u mnie śnieg już prawie zniknął  🙂
Cierp1ienie, fajne zdjęcia, brawo za refleks, ustrzelić wiewiórę w takim skoku, no ,no  👍
15 stopni dzisiaj, a ostatnie 4 dni 16-17 i sloneczko 🙂
u mnie w tej chwili znowu zaczęło prószyć...  🤔
U nas od południa leje deszcz i około 5 stopni w plusie  👿
a u mnie wiosna na całego, byłam dziś na giełdzie kwiatowej dzięki czemu mój dom jest pełny tulipanów, żonkili i prymulek wszystko żywe i pachnące 💘
Kraków: około godziny 14 pięknie padał śnieg  😎  na termometrze plus jeden stopień....

ja dziś zastałam za oknem taki widok...

masakra 🙁
całe szczęście w południe nie było po tym śladu 😉
u mnie niestety po południu też sypało.
teraz większość zniknęła ale odkurzałam auto o 15 a śnieg sypał jak w zimie ;/

na tarasie od wschodu miałam rano 20 stopni. fajny kontrast z tym śniegiem..
to jeszcze trochę wiosny 🙂

wiewiórki spotykamy za każdym razem jak jesteśmy w parku 🙂 trudno je uchwycić, bo uciekają od człowieka
nie to co te z Cieplic

zdjęcie ostatnie
wiewiórka jedząca z ręki 🙂
w ogródku pod oknem wyrosło mi stadko przebiśniegów 🙂Wygladaja uroczo. A więc bankowo WIOSNA
U mnie ,mimo porannych przymrozków wiosna na całego. Niestety nie posiadam aparatu foto,by to pokazać.
W ogródku kwitną na całego krokusy, a na przydrożnych wierzbach ,bazie. Pączki forsycji są już w takim stanie, że za chwile powinny pojawić się kwiatki. 😅
u mnie wczoraj trochę popadało, przedwczoraj pośnieżyło, dziś słońce, ok +5, chłodny wiatr
oprócz standardowych przebiśniegów, mam mnóstwo krokusów, białe, żółte, fioletowe i niebieskie

nieśmiało też wychodzą stokrotki

i to żółte coś też kwitnie

część bazi już przekwitła 😉
u mnie tez wiosennie :-)
U mnie pięknie świeci słonko i jest cieplutko, ale do stajni niestety sobie nie pojadę 🙁 no ale wiosna już jest na 100%!!! 😅

U mnie wiosna na całego, nawet biedronki i inne robaczki się powoli pokazują !  😍
budza sie poczwareczki 🙂
Ojejuuu też chce motyla  😍
Bociany przyleciały!! Wczoraj parka zasiedlająca gniazdo we wsi paradowala sobie w najlepsze na świeżo zaoranym polu.
u nas coraz cieplej 🙂 aż chce się żyć!
Słońce grzeje(dziś niebo bezchmurne), ptaki za oknem ćwierkają, kot czai się na parapecie aby jakiegoś wystraszyć przez szybę, koniom na dworze odbija
pojawiają się robaczki 🙂
kwiaty kwitną 😀
pąki na drzewach, ptaki śpiewają, słońce świeci ciepło ciepło! czego chcieć więcej! 😀
A w Poznaniu pąki dopiero na leszczynie, późno w tym roku ta wiosna przychodzi.
Ale wczoraj był pierwszy, naprawdę ciepły wieczór- przepiękny.
Nalle w zeszłym roku o tej porze, to jeszcze śnieg był  🤣
W kwietniu? Chyba nie - przez cały maj padało, ale kwiecień był w miarę pogodny.
Śnieg faktycznie spadł późno w zeszłym roku, ale przez to nie zalegał tak długo, jak w tym.
czy ja wiem 😉 w zeszłym roku na pierwszy dzień wiosny, padoki były jeszcze pomrożone, zimno, mokro nieprzyjemnie, teraz cudnie! 😀
gdzie ta zima stulecia, która miała być w tym roku pytam się?!  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się