Forum towarzyskie »

Co robicie, gdy nie możecie spać?

Ja nie spię już 3 tydzień czyli od smierci mojej mamusi 😕,cięzko mi określic mój stan,chodze jakby z rozpędu.Nie pomagaja mi ani domowe sposoby ani farmakologia.W ogóle zawsze miałam jakieś jaja ze spaniem ale teraz to już jest szczyt.Boję sie ,ze pewnego dnia po prostu padne i juz nie wstanę.Pocieszajace jest to ze nie mam halucynacji co podobno sie zdarza po kilku nieprzespanych dobach gdy mózg jest tak zmęczony ze ma zaburzenia obioru... 🤔
czarnapanda :przytul: trzymaj się.
czarna A może to depresja sytuacyjna? Może pójdź do jakiegoś psychicznego? Podobno jest to taki przypadek, że kilka tabletek może bardzo pomóc i oszczędzić długotrwałych efektów specjalnych. Ja poważnie.

asior Ja kocham WKKW! Tylko... ujeżdżeniowcy to jakoś bardzo P przeżywają, a WKKWiści jakoś tak bez emocji 🤣
whisper Czytanie ustaw też przerabiałaś?
Własnie się nad tym zastanawiam....bo już niewyróbka normalnie 😵
czarnapanda,  :przytul: idź koniecznie do lekarza!

Ja jak nie mogę spać zwykle wiercę się godzinę, po czym leżę i zaczynam o czymś głęboko myśleć - zaraz zasypiam🙂
Czarnapando- bardzo mi przykro,że taki smutek Cię spotkal.
Byłam w takiej sytuacji-lekarz -lekką ręką zaraz zapisał mi tabletki.
Pomogło na początku niby. Ale na dłuższy dystans przeciwnie.
Uważaj na siebie.
Całe lata miałam taki sposób na zasypianie, że wybierałam sobie "wirtualnie" konika, galopowałam, robiło się błogo - i już. A teraz 🙁 Automatycznie zaczynam myśleć o koniach przed zaśnięciem, a że jeździć już zapewne nie będę (chyba że wymyślę i zrealizuję sposób na zarabianie realnej kasy) - to adrenalina skacze, szlag mnie trafia, wszystkie przykre chwile (z ludźmi, nie z końmi) mi się przypominają - i o spaniu mogę zapomnieć! Może to wydaje się śmieszne, ale już mocno mi dokucza.
A ja wczoraj padłam o 22.30, wstałąm o 6 i jest mi gorzej, jak nie śpię do 3 😲
Czarna Panda  :przytul:

...
ech, a ja wlasnie odkrylam nowy sposob na zasypianie. ostatnio nawet jak jestem strasznie zmeczona to nie moge usnac, wiec w pewnym momencie puszczam sobie program SITA Nauka jezyka francuskiego i po 10 minutach juz spie  😁
Edytka, no niestety ja właśnie przez francuski nie mogę zasnąć... muszę się uczyć :/
Od kilku nocy wzięłam się na sposób i oglądam filmy do upadłego, zapomniałam, że do Gladiatora mogę dorzucić Stygmaty! Tego filmu nigdy nie oglądnęłam do końca! Zawsze mnie uśpi. Dwie noce miałam więc zapewnione, bo najpierw leciał na Cinemax, a potem na Cinemax 2  😁 Niestety dla mnie, często o niezdrowych godzinach puszczają fajne filmy i muszę się pilnować, żeby jednak szukać czegoś co mnie nie wciągnie, bo wtedy to w ogóle oglądam na siedząco  🙄
Ale ostatnio miałam fazę inną - zasypiałam bez problemu, ledwo się położyłam, ale budziłam się w nocy tak 3/4 i koniec ze spaniem, to jest chyba jeszcze gorsze. Bow momencie, gdy trzeba wstać, to człowiek zasypia...
ja ostatnio mam jakies nadmiary enegrii ze szescia i nie moge spac wiec... wychodze przed dom i biegam. nic w tym dziwnego jesli nie wspomne o godzinach... przedwczoraj byla to 23 z minutami  😁
Pełnia księżyca działa na wiele osób. Porusza oceany a co dopiero nasze kruche duszyczki. I -podobno najsilniej działają dwie pełnie w roku - marcowa i sierpniowa. Nie wiem czemu tak. Opowiadała mi o tym pewna przemiła staruszka,która do mnie przychodziła z chorą papugą.Papuga wydobrzała a staruszka długie lata była ze mną zaprzyjaźniona.
Dzwoniła przed pełnią i pytała jak się czuję.
Przy pełni zasłaniam okna a i tak czuję jak księżyc wpełza mi na głowę.
A kiedy ta pełnia ma być?
My mieszkamy w szczerym polu, więc u nas pełnia "pęłną gębą", jasno w domu jak w dzień.
A kiedy ta pełnia ma być?
My mieszkamy w szczerym polu, więc u nas pełnia "pęłną gębą", jasno w domu jak w dzień.

Chyba już wkrótce. Bo już prawie cały widać. 🤔
Czarna przyjmij wyrazy współczucia ... no i do lekarza , na dłuższą bowiem metę tak się nie da ...

na mnie nie działa księżyc , należę bowiem do tych osób które nawet po stresującym dniu , obżarstwie itp , zasypiam gdy głowę do poduszki przyłożę , i jest to każda pora dnia i nocy...

na stan bezsenności , może mieć wpływ ilości wypitych kaw czy herbat , stresu , niepowodzeń i rozpamiętywania zaistniałych sytuacji ...
znam takich ludzi , co wypijają 3-4 kawy dziennie i potem spać nie mogą ... , a może ich organizm sie tak przystosował do kawy , że jej wpływ odczuwalny jest dopiero późnym wieczorem i trwa do późnej nocy ?

ja dziś w nocy zbudziłam się cedząc z nienawiścią : Nigdy więcej ... normalnie wiedziałam że to powiem na głos , zbudziłam sie po pierwszym wyrazie ... a było to skierowane do mojej szefówki ...
ponowne zaśnięcie było kwestią kilku sekund ...
Czarna bardzo mi przykro.. 🙁

Dziś pierwsza noc gdzie udało mi się ciut więcej pospać.. Co prawda w wieloma przerwami ale jednak sen był dłuższy niż poprzednio. Martwi mnie tylko jak zniesie tę całą farmakologię mój żołądek  🙄
Dziękuję dziewczynki :kwiatek: dzisiaj przespałam cała noc,az mi się wierzyć nie chce,ide w srode do lekarza,mam nadzieję,że wrócę w miare szybko na normalne tory.Faszerowac się świnstwami nie zamierzam ale moze uzyskam jakąs sensowna radę co robic.
pełnia chyba jutro, bo dziś jeszcze ciut brakuje do pełnego księżyca
praktykowałam w domu, jak i w środkach transportu wszelakich (nie umiałam spać w samochodzie) - aviomarin. 2 tabletki i nie ma mnie, śpię jak dziecko. Pomocne też w przypadku zmiany stref czasowych.
Dziękuję dziewczynki :kwiatek: dzisiaj przespałam cała noc,az mi się wierzyć nie chce,ide w srode do lekarza,mam nadzieję,że wrócę w miare szybko na normalne tory.Faszerowac się świnstwami nie zamierzam ale moze uzyskam jakąs sensowna radę co robic.

To może jak przespałaś to będzie dobrze  🙂
Ja unikam lekarzy jak ognia.
A ponoć już nie ma aviomarinu przez nastolatki zażywające dla sportu.
dziś ta pełnia 😉

pełnia to zuuuo !!!!! ja chcę spac!  👿 👿 👿
puffff.
Jest aviomarin,ale w aptekach. Ma go nie byc na stacjach,sklepach itp.
A ja dziś spałam jak zabita! Autentycznie. Gdy wyłączyłam już telewizor i w pokoju zrobiło się jeszcze jaśniej przez ten księzyc, to obudził mnie wstający o poranku do pracy małż.  😅 ale się tak wczoraj wkurzyłam na zakończenie pracy, że pewnie jak mi potem ciśnienie opadło, to ło! Zaniemogłam po prostu.
Ja też spałam jak zabita 😅 😅 😅 nie do wiary po prostu!!!!!!!!!! no i oczywiscie juz mi sie włącza olewka na wizytę u lekarza... 😡
Odgrzebuję.
Mam pytanie:
-Czy ktoś z Was korzystał z usług Kliniki Zaburzeń Snu?
Warto pójść? Czy zapiszą proszki typu Melatonina każą się mniej stresować a jak nie pomoże zapiszą te "małe różowe tabletki" ?
Ostatnio nie mogłam zasnąć i nie wiedziałam co ze sobą zrobić, stwierdziłam bardzo ambitnie, że może się poucze i powiem Wam, że książka do biologii jest świetnym środkiem usypiającym, zadziałała idealnie  🤣
Tania a znasz przyczynę problemów ze spaniem? Może nie ma co się od razu na proszki nastawiać? Może zbyt dużo śpisz, może masz problemy o których myślisz w nocy, może czymś się stresujesz? Przyczyn może być wiele .
koszmarnie się męczę. od tygodnia mam nogę w gipsie. cały czas leżę, siedzę i jeżdżę na wózku. tylko raz w ciągu tygodnia się zmęczyłam, gdy ruszyłam na jednej nodze na heroiczną wyprawę zgaszenia świateł w całym domu.
ogólnie nie mam problemów z zasypianiem, mam dwie szkoły, latam od rana do wieczora, w wolne dni konie. a teraz doznałam szoku. w ogóle nie chce mi się spać. turlam się do 4 nad ranem, potem zasypiam, ale co chwila się budzę. przed 9 wstaję, bo nie mam już sił... na spanie  😁.
masakra. przynajniej jeszcze nie przytyłam od tego siedzenia  😎.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się