Forum konie »

hucuły.

marysia550, wydaje mi się, że nie. Nie widziałam też nigdy, żeby ktokolwiek był z koniem na samej płycie.
Kurczak- a ja myslę, że można, a jeśli nawet nie można to jest to wykonalne. Tylko jaki jest tego sens?
Czy zna ktoś może klacz Wycinanka?
zna ją Szumka
marysia550, no właśnie sensu nie widzę żadnego. Myślę, że mogą być problemy, bo płyta zazwyczaj trwa długo, a czas goni, więc dodatkowe konie do oceny tylko by wszystko wydłużyły.
Huculska Ostoja- Ty to już chyba trzeci rok z rzędu zapowiadasz się na na Sielec, nie?
oj to prawda  hhe niom ale teraz  to na pewno bedę 🙂

Namierzyłam to całe Szczyrzyc -  – wieś w Polsce położona w województwie małopolskim, w powiecie limanowskim 🙂
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szczyrzyc

[quote author=marysia550 link=topic=341.msg1669232#msg1669232 date=1359399571]
Huculska Ostoja- Ty to już chyba trzeci rok z rzędu zapowiadasz się na na Sielec, nie?

[/quote]

No to może w końcu sie poznamy
marysia550, wydaje mi się, że nie. Nie widziałam też nigdy, żeby ktokolwiek był z koniem na samej płycie.
  chyba można wystawic  konia na samej płycie 😉
jak byłam w Chmielewie , to zapomniałam się ubezpieczyć i powiedzieli , że mogę wystawic tylko konia na płycie , wiec myslę , że jak zgłosi konia  na udział w zawodach to może wystawić tylko na płycie 🙂

edit :
[quote author=Huculska Ostoja link=topic=341.msg1669459#msg1669459 date=1359407048]
[quote author=marysia550 link=topic=341.msg1669232#msg1669232 date=1359399571]

[/quote]

No to może w końcu sie poznamy
[/quote]
heh niom 🙂
mnie łatwo poznać 😉 z aparatem i koszulką z logiem hc.ostoi 🙂

Tak sobie pomyślałam , że możemy kiedyś wszyscy umówić się na konkretną ściezkę i forumowe poznanie się 🙂  🥂
Huculska Ostoja, ale to było ze względu na to, że byłaś już na miejscu, a nie miałaś dokumentów. Nie sądzę, żeby zgodzili się na przyjazd konia wyłącznie na płytę, ale trzeba by było w związku się dowiadywać.

Co do spotkania, to może być problem, bo każdy gdzie indziej się pojawia, ale pomysł fajny, a jeszcze fajniejszy by był, gdyby udało się go zrealizować w Sielcu 😀
xMonix From np http://www.bazakoni.pl/horse_11922.html
Na zdjeciu taki szczylek, ale teraz to naprawde fajny kon 🙂
xMonix, w okolicach Radomia są też Jowal, Walor, Wigwam, Wulkan i Wykusz. 😉
już dawno mnie nie budzili słowami " Beata wstawaj konie uciekły ! "
cholery jedne uciekły jeziorem

Jeziorem?? Ale przepłynęły ,czy mają jakieś przejście "suchym kopytem"?
hhe niom normalnie przeszły sobie ogrodzenie jeziorem i poszły
u nas od dłuższego czasu duże mrozy więc lód gruby a one  to czują wykorzystały moment i poszły sobie na zwiedzanie lasu,pierwszy raz az tak daleko się zapuściły 🙂
a latem przepływają i  tez uciekają 😀
hhe tak wiem , mam nie normalne konie  🤔wirek:

Ja widziałam 😉 Kobyla młoda i ma iść próbę w tym roku, w zeszłe wakacje właściciel pokazywał ją tylko na płycie  😉
Huculska Ostoja, mi Farunka nawet przez zamarzniętą kałużę nie chce przejść. W ostatnim terenie musiałam z niej zejść i pokazać, że to jej nie zabije 🙂 Fakt, że lód pękał kiedy na niego wchodziła, więc pewnie dlatego się bała, ale cieszę się, że mądra z niej kobyłka i potrafi wyczuć niebezpieczeństwo.
heh  tak moje  to cwane bestie , w lesie jak jest kałuża to albo skacza  albo unik w bok
a do jeziora wbiegają  i pływają na całego i wtredy już się nie boją .
Chyba wszystkie konie wyczuwaja niebezpieczeństwo - to ich natura.

Hucuły na Mazurach
strona pomału idzie do przodu 🙂  jak chcecie to podawajcie linki do swoich stron o hod.hc. 🙂
to piszcie, gdzie te ogiery stoją? Zaraz sobie zobacze na stronie związku maz., ale mogą być nieaktualne dane.

edit: ta wyszukiwarka to w ogóle tam działa- ja nie daję rady w każdym razie  👍
no widać muszę szukać w tym pliku, choć go bardzo nie lubię, bo muszę mieć równocześnie mapę otwartą.
Ale po co mapa?

edit. Dostałam od znajomej, która nie ma konta na re-volcie: http://www.wzhk.radom.pl/katalog2.html
Żebym wiedziała, czy ogier jest oddalony o 100 czy 200km 🙂
Dzięki Kurczak🙂
Ten srokaty ( jeśli mowa o srokaczach)
Wigwam, Witka- Wakant, stoi w Wierzbicy czy w Radomiu??? Tragiczne kopyta to pierwsze co zobaczyłam na zdjęciu, ale reszta wydaje się ok

natomiast Jowal, taki kucysiowaty, a From mało srokaty....
marysia From może mało srokaty, ale jego matka jest ładnie umaszczona  🙂
marysia550, według spisu, który podesłałam swoi w Radomiu, ale to spis na zeszły rok. Na widok Jowala miałam dokładnie takie samo wrażenie jak Ty. Jest też malutki, więc raczej dla większych klaczy. Chociaż jako koń podoba mi się bardzo, taka laleczka. From nie bardzo mi się podoba i też jest w dolnej granicy wzrostu.
a może ktos ma zdjęcia Froma ze ścieżek itp.?
ciekawa jestem jego bardzo, raz widzialam jego matke na ścieżce:P
marysia From może mało srokaty, ale jego matka jest ładnie umaszczona  🙂

Ja Froma widzialam na zywo, wysoki nie jest, ale wyglada inaczej niz na BK 🙂
bardziej ogierzy, szyjke ma i fajne chody.
mily w obsludze 🙂

xMonix Proszę 🙂
Kinia16322, a masz jakieś zdjęcia, na których byłoby widać całą sylwetkę konia?
za duzo zdjęc, nie moge zmienic ;D
Kinia16322, pamiętam Was 🙂 Byłam na tej ścieżce jako widz i widziałam Was. Sam From nadal nie bardzo mi się podoba, ale ma cudowny ogon. Gdzieś nawet powinnam mieć zdjęcia tej kity 😉
Nie, nie.. na Fromie to nie ja 😀
Kazdemu podoba sie co innego, normalne 🙂..
przeszły sobie ogrodzenie jeziorem i poszły
u nas od dłuższego czasu duże mrozy więc lód gruby

Uff, bo już miałam straszną wizję koni pływających przy tej miłej aurze... Moje na lód też się ładują małpy jedne,z nami na grzbietach. Jednak ja nie mam zaufania do bycia na koniu na lodzie ,szczególnie ,gdy ten lód się lekko pod nami przytapia, bądź trzeszczy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się