Forum towarzyskie »

Nie tylko fotografowane, także rysowane... cz.III

Zygzak planeta10 dziękuję 🙂 Każda z Was ma piękne prace. Każda ma w sobie coś... co porusza.  :kwiatek: :kwiatek:
Aaa na 3 jest Radża?  😎
breakawayy Radża Radża 😉
No widzisz, da się rozpoznać i to bardzo łatwo 🙂. Swoją drogą - podobaają mi się te Twoje rysunki 😉.
Mi się wymarzyło mieć w domu na ścianie Szał uniesień Podkowińskiego, a że nie pojadę do Krakowa i nie będę kraść dzieł (przy okazji zabrałabym Czwórkę Chełmońskiego 😀), jak zobaczyłam obraz na żywo to mi się ugięły kolana.  Musiałam sama sobie namalować. Olej na płótnie, moja wersja kolorystyczna, nie idealna kopia 🙂
breakawayy dziękuję  :kwiatek:
shagyaaa wow! jestem pod wrażeniem! 🙇

no to jeszcze coś w kolorze - jak na razie jedyny pastelowy 😉

shagyaaa jak dla mnie mistrzostwo świata  😉

I kilka moich eksperymentów. Jak widać próby nie zaznaczania brył konturem wychodza beznadziejnie. Nie będę już więcej próbować zmieniać swojej techniki.
Jestem świadoma swoich błędów i zamierzam je stosowac byle tylko móc się wyrażac w moich pracach. Mam gdzieś że coś jest zle.. póki widac że to koń jestem zadowolona.
zabeczka17-no i super jest ,nie wiem co Ty w tym beznadziejnego widzisz.Trzymaj się swojego stylu ,a z biegiem czasu nabierzesz  większego doświadczenia .Zresztą człowiek uczy się przez całe życie i co jakiś czas nawet  tą samą rzecz inaczej postrzega.
Szczerze ,ja bardzo rzadko jestem zadowolona ze swoich prac ,a i są takie pomimo krytyki (mąż to mój prywatny ,surowy krytyk :lol🙂których nie poprawiam bo widzę w nich to co chciałam przekazać. 
;] beznadziejne jest dla mnie to że poprostu zmuszam się rysowac ,,poprawnie" a i tak mi to nie wychodzi. nie ma to dla mnie charakteru tak jak ostatni obrazek.
;]
No nie wiem, mnie się podobają tylko te trzy ostatnie, poprzednie wyglądają jakbyś nie umiała jeszcze koni rysować (w sensie - nie widziała jak powinny wyglądać), a na tych trzech z Twojego ostatniego posta konie wyglądają końsko i ładnie  😉
w takim razie się nie znam bo dla mnie np. ta praca wygląda o wiele bardziej ,, końsko" niż na tych ostatnich
zabeczka17 - tylko bez obrazy  😉  Taka mocna krecha "obwódkowa" kojarzy mi się z moimi pracami, jakie wykonywałam w dzieciństwie. Brałam zdjęcie, kalkę, papier - a potem dzielnie cieniowałam ołówkiem wnętrze odrysowanych konturów...

edit:

Zygzak - jeśli chodzi o "końskie głowy" - na moje oko miałaś zbyt twardy ołówek, jeśli chodzi o źrebaczka - wygląda naprawdę dobrze... no i ołówek był już miękki  😉
Majorka dzięki za spostrzeżenia 🙂 być może tak to wygląda, ale ołówek był ten sam 🙂 dosłownie 😉 ale że troszeczkę inną techniką zaczęłam ostatnio rysować niż te pierwsze portrety to fakt 🙂
Majorka w takim razie zatrzymałam się na poziomie dziecka 😀 😜  😉
Zygzak, a nie lepiej użyć paru ołówków? Może spróbuj zobaczyć różnicę między 2h, hb, 5b i 8b?

zabeczka17,  dlaczego tak łatwo się poddajesz? Rysowanie nie jest łatwe, nikt nie powiedział, że będzie? Robisz to dla siebie i dla zabawy, rozumiem, ale rozwój to też fajna opcja...

Skaner nie bardzo radzi sobie z rysunkami. Będę musiała zrobić zdjęcie, żeby oddało kontrasty.
Dziubane z nudów. Tak działają na mnie wykłady z ekonomii.
Strzyga  tylko ja nie mam opcji ani ciśnienia na rozwój 🙂 Rysuje tylko wtedy kiedy... tęsknię za kobyłą :P:P:P Serio 🙂
Całe życie rysowałam bo tęskniłam, za końmi ( to siedziało w podświadomości). Tak jak poeta pisze wiersze do nieszczęśliwej miłości tak ja rysowałam te piękne zwierzęta - forma terapii? 🙂 nie wiem ale zaczęło sie od 4 roku życia 🙂
Teraz mam własnego czterokopytnego i  rysuję jak jestem  w domu, w bloku  mega stęskniona...  Przez  zimę mamy ograniczoną możliwość widywania się z racji tego że szybciej robi się ciemno. Ot cała zagadka. 🙂
Kiedyś  brałam na poważnie rysunek .. dzisiaj? nieee... 🙂 są ciekawsze zajęcia np. werkowanie kopyt 😀 :P:P:P 🙂
A to że coś tam stworzę? no tak zrobi mi się lepiej i  rysunek ląduje do szafy. 🙂 

A tak na boku to fajny obrazeczek  🙂
Strzyga haa tak, ja wiem, że warto spróbować 🙂 tylko, że aktualnie mam tylko 2B w domu, którym i rysuję i piszę jak coś potrzeba na uczelni 😉 a do sklepu jakiegokolwiek żeby kupić mi nigdy nie po drodze  🤣 a jak jestem to po coś innego i ołówki po prostu wylatują z głowy 😡
Ja już teraz rzadko rysuję nie pod przymusem, ale dostałam tablet pod choinkę, więc wstąpiły we mnie nowe siły😉 Tzn. jednorazowe, bo niedługo sesja i właściwie to powinnam się uczyć😉
Wrzucam więc parę powigilijnych szkicy w lekko kreskówkowym stylu😉

kolejna praca, ołówek + gumka 🙂

86x41cm

Alice, WYPAS! 🙂 piękna, lekka kreska.
Rozumiem, że to komputerowe (tełko widać różowe😉 - painter?

Ja dziś się biłam z ustawieniami PSa, żeby mój tablet się ogarniał 😉

Strzyga - proporcje leżą niestety 🙂 Ale dłub, dłub, warto.

żabeczka - Twoje prace z poprzedniej strony fajne...
Tak, komputerowe😉
to photoshop, tlo tak sobie dorobiłam

nawet nie mialam pojecia, ze tablet daje takie mozliwosci... nastepnym razem stworzę cos bardziej realistycznego 😉
W międzyczasie trochę sie jeszcze bawiłam, ale to już kompletnie kreskówkowe mi wyszło😉 podam tylko linka
Alice,
przyznaje szczerze, ze nie mialam w zyciu do czynienia z tabletem itp, ale szacun😉 pochwal sie, co tam jeszcze wyskrobalas
Alice, mega bomba, chociaż te szkice bardziej mi się podobają niż to z devianta, co podałaś.
Ale jest bosko, mówię ci.
Dziękuję ślicznie😉
Niestety nic więcej nie mam. Te dwa szkice wyszły spontaniczne w święta, bo musiałam nacieszyć się prezentem ( 😉 ), a teraz niestety na tapecie jest zbliżająca sie sesja i na rysunki nie ma czasu.
Alice, ojtam ojtam, sesja to nuda 😉
Nuda nie nuda, to tak czy siak będzie najcięższa sesja w moim życiu  :emot4:
Anaa dziękuję 🙂
Alice, ojoj to co zaliczasz w tym semestrze? 😉
zabeczka17, 🙂
w wątku mieszkaniowm moja prośba przeszła bez echa, totż tutaj się bezczelnie wepchnę, z góry przepraszaam  🙇

chciałabym sobie zrobić mural na schodach prowadzących do mojego pokoju, chodzi mi dokladnie o coś takiego:

jednak moje zdolności plastyczne są mizerne. Mógłby mi ktoś przenieść ten wzór na kartkę? tak, aby obraz był 'na przeciw'/en face? oczywiście się odwdzięczę  :kwiatek:
Alice, ojoj to co zaliczasz w tym semestrze? 😉
zabeczka17, 🙂

Mam maaasę projektów do oddania: z budownictwa, konstrukcji, urbanistyki, fizyki budowli, projekt przychodni + 5 kół i jeden egzamin:/ i jeszcze jakies małe zaliczenia pozostałych przedmiotów

Ale nie offtopuję już😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się