kuźwa, że dali te reklamy ;/ ale wiadomo Polsat musiał przerwać wypowiedź Thompsona, dla mnie to nieporozumienie 1 rundę Mariusz przegrał, w drugiej był lepszy, zadawał dużo ciosów, Thompson głównie leżał na nim, powinna być dogrywka jak już, a moim zdaniem przegrana Pudziana, tak samo walka Chmielowskiego! Kpina po prostu.
Jednak widać, że Mariusz dużo trenował, jest zdecydowanie lepszy, ale to nie wystarczy by pokonać Thompsona
a teraz Mamed mrrrr edit: aaaaaaa mistrz jest tylko jeden 😍
cos slaby marketing byl tym razem, bo nawet nie wiedzialam, ze pudzian walczy 🙁 afere z wypowiedzia anglika obejzalam sobie przed chwila. walki nie widzialam, nie potrafie ocenic czy mial racje.
Miał racje, miał. Powinni dać im te 3 minuty, bo Pudzian miał może z 5 dobrych ciosów, a to Thomson miał przewage. Druga runda ewentualnie wyrównała, a nie przeważyła nad wygraną Pudziana. Brytyjczyk dobrze podziękował, ja też na jego miejscu poczułabym się oszukana.
Atutowa o jakich 5 ciosach mówisz, znasz się w ogóle na przyznawaniu punktów przez KSW? Jeśli chodzi o to że Thomson miał przy parterze Pudziana, to tak naprawdę jeszcze nic nie daje, bo praktycznie nic nie robił, jego uderzenia były słabe. Fakt 1 rundę wygrał właśnie za punkty "sprowadzenia do parteru" ale drugą walkę wygrał Pudzian za liczne trafione ciosy, za cios który zamroczył Thomsona po którym zachwiał się na nogach, za sprowadzenie do parteru (bo i takie było). KSW toczy się innymi prawami niż MMa, są 2 rundy i tylko dlatego uznali Pudziana, bo w 3 rundzie by wygrał 100%, dodatkowo w 2 rundzie miał więcej punktów niż w Thomson w 1.
ja własnie z KSW wrociłam, w Atlas Arenie siedziałam i widziałam wszystko na żywo..w moim skromnym odczuciu ( nie jestem specjalistą MMA, ale co nieco wiem), wygrana Pudziana nie była sprawiedliwa.. Thomson sie wkurzył po decyzji sędziów, dorwał się do mikrofonu i poleciał po bandzie.. Lewandowski próbowal go trochę uspokoić ale nie wyszło.. szczerze rozumiem brytyjczyka..
Cierp1enie, tak, co nieco wiem 😉 wygrałby w 100%? dosyć wątpliwe, bo w drugiej rundzie ledwo zremisował, i jak dla mnie było 1:1. więc nie rozumiem wygranej Pudziana, parodia, kiepskie szoł zrobiło się z KSW.
obejrzyj sobie jeszcze raz drugą rundę i powiedz kto ledwo stał na nogach po serii ciosów, pudzian z minuty na minutę był coraz lepszy, szkoda że nie wykorzystał sytuacji kiedy Thomson zachwiał się po celnym ciosie.
to pochodzi z forum mma i zawodnik zrobił statystykę jutro się dowiemy wszystkiego, będzie podana karta punktowa, będą wypowiadali się sędziowie jak i sam Pudzian
atutowa- liczą się punkty decydujące, to one decydują o wyniku
Jak już pisałam, nie bronię Pudziana, ale patrzę pod względem celnych trafień i punktacji na walkę. I jak już pisałam, powinna być dogrywka.
Ja się nie znam na tej technice walki. Jednak tak na amatorskie oko Pudzian przegrał. I Mamed też podobno tak ocenił tę walkę. Całość zdumiewająca. Celebryci w strojach jak do opery. Ta oprawa... Zabawne. Najśmiesznejszy był pan co wjechał wozem strażackim a chwilę potem go wynieśli. 😂 carmina- jak wyprowadzili pana z GB? Nam w TV pokazali reklamy. 🙁 śmiesznie pan redaktor bał się odebrać mikrofon.
no i słusznie, bo na oko laika co prawda, ale trochę opatrzonego na młóckę, wcale nie był lepszy techniką nie powala, wogóle nie pracuje dołem, tylko ręce
za to Mamed 😍 ta babka, którą ciągle pokazywali to jego jest?
Tak ogólnie to uważam, że to jakaś paranoja. Jakby nie było obydwoje przygotowywali się do walki, to są miesiące treningu, z pewnością też ponieśli jakieś koszty, stracili masę czasu, co by nie było po mordach dostali, a na koniec okazało się, że to wszystko uznane jest za "nie odbyte" 🤔wirek: Więc po co to wszystko? W takim wypadku sędziowie powinni być w jakiś sposób pociągnięci do odpowiedzialności.
Tak ogólnie to uważam, że to jakaś paranoja. Jakby nie było obydwoje przygotowywali się do walki, to są miesiące treningu, z pewnością też ponieśli jakieś koszty, stracili masę czasu, co by nie było po mordach dostali, a na koniec okazało się, że to wszystko uznane jest za "nie odbyte" kukunamuniu Więc po co to wszystko? W takim wypadku sędziowie powinni być w jakiś sposób pociągnięci do odpowiedzialności.
Kurczak uwierz mi i Thomson i Pudzianowski dostali niezłą kasę za samo to że wyszli na ring 😉
ja oglądałam wszystkie walki i szczerze to tylko Mamed pokazał klasę
Mamed to klasa sama w sobie 😉 Mi się podobał nokaut irokeza. Cierp1enie, to jak z tą wygraną Pudziana? 🙄 Kolejne miejsce, gdzie sędzia psuje wszystko...
Cierp1enie[/b], to jak z tą wygraną Pudziana? 🙄 Kolejne miejsce, gdzie sędzia psuje wszystko...
Ty umiesz czytać, bo wydaje mi się, że nie bardzo? Wielokrotnie powtarzałam, że powinna być dogrywka, a nie wygrana Pudziana. I tak też jest uznane po konferencji, że powinna być dogrywka, a nie uznane zwycięstwo.
to jest gigantyczna kompromitacja dla KSW.. nikt liczący się na świecie czy w europie nie będzie przyjezdżał do takiej Polski gdzie g*wniana organizacja mataczy wynikami jak chce.. Lewandowski&Kawulski robia co mogą, żeby rozpropagować MMA i chwała im za to, jednak ten wyczyn z walką Pudziana odbije im się czkawką ogromną.. szkoda, bo widać że ten szum medialny się zwraca, a tak to sobie strzelili w nogę..
Thomson wyszedł sam grzecznie, jak juz wszystkim nawtykał i porzucał "fuckami" każdemu w twarz.. szkoda ryzykować dyskwalifikacji sportowej na jakieś nadprogramowe lanie po mordzie.. a koleś naprawde jest byczy, więc strach się bać - akurat wyjście z areny dla zawodników było koło mojego sektora, wszyscy się rzucili do barierek zeby go wygwizdać i myślałam, że zaczną czymś w niego rzucać.. taki nastrój w sercach polaczków był po walce..
Solina w sumie masz rację, ale to i tak takie demotywujące kiedy o coś walczysz, tracisz masę energii i czasu, a Twoje starania i tak pozostają zmarnowane przez głupotę innych.
Co do prowadzącego, to wyglądało to komicznie 🤣 ale nie ma co się dziwić, ja tam też wolałabym się z takim bykiem nie kłucić 😉
Cierp1enie, widzę, że taka znawczyni z Ciebie,aż nie mogłaś sobie podarować tego wpisu na facebooku 🙄 KSW toczy się innymi prawami niż MMa, są 2 rundy i tylko dlatego uznali Pudziana, bo w 3 rundzie by wygrał 100%, dodatkowo w 2 rundzie miał więcej punktów niż w Thomson w 1. - O to mi chodzi 😉