Forum konie »

Produkty BACK ON TRACK

Mam ocieplacze na stawy skokowe. Rozmiar M
cubbins, lauren ja posiadam ten pad od lat już i o mnie wspominała zembria. Tak jak pisała używam go pod derki, także na noc dla konia, który ma problemy z grzbietem. Używam go w okresie jesień/zima.
Bardzo polecam, rezultaty są widoczne, plecy uniesione, mięśnie rozluźnione, niebolesne. Jest także zauważalna różnica w pracy pod siodłem. Używam także czapraka BOT i ochraniaczy treningowych.
Włókno ceramiczne nie rozgrzewa ciała do gorąca także bez obaw 🙂. Najchętniej kupiłabym jeszcze derkę BOT, nawet oglądałam dziś, ale póki co nie mam wolnych środków, a ceny derek są wysokie. Jednakże po latach już używania produktów BOT bez wahania kupiłabym derkę gdybym miała trochę wolnej gotówki 🙂. Także bardzo polecam 🙂.
Czy ktoś z Was używa ocieplaczy na stawy skokowe?
Gillian, ja korzystałam, miałam Back On Track i HKM Mr Feel Warm też.
Widziałaś różnicę?
Koń był operowany tuż poniżej stawu skokowego, utrzymuje się obrzęk - podobno te ocieplacze mogą pomóc. Jakby mi ktoś powiedział, że nacieranie ogonem ryby z Egiptu pomogło to też bym chyba próbowała 😀
Ocieplaczy na stawy skokowe nie używałam, ale regularnie używam ocieplaczy stajennych (dają efekty przy starszym koniu), derek, ochraniaczy, czapraków ...
Odkopuje czy ktoś używa ich ocieplacza do grzbietu?
Używałam parę lat temu.
Dawało to coś?
Kon byl lekko wyczilowany i chyba mu sie podobalo, ale zeby jakieś spektakularne efekty to nie zauważyłam🙂
A jak tego używałaś ?jako coś przed treningiem czy po ? Wiesz może jak z żywotnością tego cuda?ile lat to ma prawo mieć te magiczne właściwości ?
Przed treningiem, niestety krótko używałam więc ciężko mi sie odnieść.
Używałam na plecy i na szyję, nie zauważyłam absolutnie żadnej różnicy 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się