Mam pytanie do biegłych w przepisach parajeździeckich: Jak w praktyce działa reguła 55% w grupie B ? Jeżeli na 2 tegorocznych zawodach w czterech testach na poziomie II oceny przekraczały 55%, czy na kolejnych zawodach muszę czy mogę wystartować na III ?
Lada chwila wchodza nowe przepisy, bez komplikacji w postaci "reguły 55%". Na kolejnych zawodach musisz wystartować na swoim poziomie, jeśli masz oficjalną klasyfikację i chcesz być w grupie A. Jeśli natomiast uważasz, że nie jesteś na to gotowa, możesz wystartowac niżej, lecz będziesz brana pod uwagę tylko w grupie B.
Jesteśmy po pierwszym dniu, poszło nam różnie 😉 (mam na myśli ekipę😉 ). Wyniki będą wkrótce tutaj:http://www.hartpury.ac.uk/dressage/Results/index.html tymczasem my zrobilismy 62,188 i jesteśmy zadowoleni ogólnie, przede wszystkim dlatego, że Romek był na maxa skupiony i skoncentrowany, w przeciwieństwie do wczoraj, kiedy to na tej samej wielkiej hali było mu... hmmm... ciężko... Nawet, kiedy padło nagłośnienie i z głośnika nagle zaczęły dobiegac jakies trzaski zachowal spokoj. Z trybun padło: "What a horse!" 🤣
Usunęłam pierwsze zdjęcie. Rozmiar był ok, ale pojawił się problem z ładowaniem (nie ładowało się całe, nie chcialo się zmniejszyć). Proszę o wstawienie linka do zdjęcia, lub wysłanie go do mnie: forget-me-not04[at]o2.pl - spróbuję załadować je ponownie. W razie maila, proszę dać znać na PW, żebym nie przegapiła 😉
TadamPolscy paraujeżdżeniowcy zajęli 3cie miejsce drużynowo w czasie rozgrywanych w Hartpury zawodów CPEDI***. Impreza była częścią Festival of Dressage, co było kolejnym dowodem na światową tendencję integracji paradresażu z dresażem. Przy okazji mogliśmy oglądać konkursy młodych koni, zawody ogólnokrajowe Premier League oraz zawody CDI (startowała m.in. Kyra Kyrklund) Polska ekipa wystąpiła w składzie: Mariusz Woszczek i Daria- poziom II (9m.- 62,540%, 9m.- 62,063%, 9m.-60,667%) Tomasz Zdańkowski i Ernal- poziom III (7m.- 55,926%, 7m.- 57,111%, 6m.- 60,750%) Patrycja Dziubińska i Amaretto- poziom IV (10m.- 53,229%, 9m.- 54,946%, 8m.- 63%) Patrycja Gepner i Romeo- poziom IV (7m.- 62,188%, 6m.- 60,538%, 5m. - 69,417%)
Aktualnie zawodnicy są w drodze do Millfield i już wkrótce (w sobotę) znowu podejmą zmagania na czworoboku. Tym razem rywalizować będzie przyszłość Polskiego paraujeżdżenia czyli młodzież do 25 roku życia.
Niestety, nas nie będzie. Bardzo żałuję, że niestety nie udało się nam przygotować na te jesienne Mistrzostwa. 🙁
Plany były ambitne, bo chcieliśmy tym razem pojechać w grupie A, ale wyszło inaczej. 🙄
Koń na łąkach. Przynajmniej widzę, że odżywa i to opierd... się dobrze mu robi. Mi za to robi gorzej, ale ja mam teraz tyle rzeczy na łbie, że i tak nie miałabym kiedy wsiadać.
Będę za Was wszystkich trzymać kciuki.
Patka, Ty wiesz, że Ty jesteś mój idol, bo Ty jeździsz tak, że ogień z du... 🏇
Powstało coś takiego jak internetowa baza rodowodowa polskich koni, gromadząca też wyniki sportowe wszelkich polskich zawodników: http://www.bazakoni.pl/index.html
Warto by też było uzupełnić dane koni z dawniejszych lat. Po zarejestrowaniu się w bazie, można przejrzeć karierę klaczy Daria http://www.bazakoni.pl/horse_71016.html - jest dość dokładnie uzupełniona i w ten sposób zobaczyć jakie były imprezy i jakie startowały w nich konie.
Jestem z osobę niesłyszących, umiem jazda konna i 1 lub 2 konna w powożenie. Moja tata nauczyła się mi w zaprzęgu. Marzeń, pasja jest zawody w powożenie. Odbędę w 2011r. egzamin na brązowy odznaki w powożenie.
Dostosowane Sport Mennen Międzynarodowej Federacji Jeździeckiej (FEI) w tym roku FEI World Cup jazdy 2010 Custom Sport Hippique przypisany do Breda. Mistrzostwa świata są dla uczestników niepełnosprawnych fizycznie. Wybór FEI jest w oparciu o nasze wieloletnie doświadczenie w ciasnych sport i zaangażowanie w skorygowanej (para-konny) sportowców. W ubiegłym roku pojawiły się w ciągu Breda holenderski Hippique Custom Sport Ujeżdżeniu miejsce Mistrzostw. Spodziewamy się około trzydziestu uczestników Mistrzostw Świata FEI Wózek inwalidzki Sport Mennen 2010, w tym ówczesnego mistrza świata Jacques Poppen (NED). Uczestnicy są jednego konia i jadą w dużej mierze ten sam program, regularne zespoły z czterech. Kontrola weterynaryjna w środę i czwartek na uczestników Pucharu Świata jazdy na test ujeżdżenia. Piątek jest dniem odpoczynku. W sobotę para-konny Jazda sześć z ośmiu uczestników maratonu przeszkód na regularne jazdy i rydwanów w niedzielę vaardigheidsparcours samo jak międzynarodowe zespoły z czterech. autor: www.bredahippique.nl
Hej studiuje na sggw i troche sie interesuje parajeżdziectwem narazie sama szukam klasyfikatora w Warszawie ale wszystcy póki co są zajęci więc czekam ale ciagle staram sie podnosić kwalifikacje swoje i mojego konia wiec do zobaczenia na zawodach mam nadzieje .Ale póki co mam temat na prezentacje : Parajeżdziectwo, i stąd moje pytanie sporo już wiem ale chciała bym jak najwiecej sie dowiedzieć by przedstawić ciekawie i szczegółowo tą sfere jeżdziectwa .
Interesuje mnie sprzeęt jaki uzywają takie osoby czym jest inny od normalnego czy to chodzi tylko o wodze myśliwskie . Konie jakie wymagania sie im stawia i jak to wygląda od sfery finansowej bo wiadomo jest to drogi sport a renta jest niewielka mi ledno starcza na utrzymanie konia choc była podwyżka w tym miesiącu i
Jeśli ktoś ma w swoim domowym zapleczu stary sprzęt do hipoterapi uszkodzony zepsuty bede wdzęczna za udostępnienie w celu pokazania mozę ktoś ma zerwane wodze myśliwskie ,choćby kawałek .