No właśnie, męczymy się już od dłuższego czasu nad nazwą która będzie zarówno prosta, czytelna, wpadająca w pamięć i jednocześnie nie będzie "identyczna" z wieloma jeździeckimi inicjatywami. Przyznajemy, że im dalej w las tymgłupsze mamy pomysły 😡 Może kreatywne voltowe mózgi chciałyby mieć swój udział? 🙂
Ja co prawda nie para ale koń "para" 😉 Ale na serio, jeżeli potrzebujecie grafik, moja druga połowa jest całkiem "wziętym" 😉 grafikiem, napiszcie, zrobi wam chętnie grafikę na stronę itp. Takie "nasze" wsparcie 🙂
Mnie się centaury zawsze kojarzyły z parajeździectwem... bo to jakby koń zastępował człowiekowi tego, czego on sam nie ma. Myślałam o CENTAURION. Wtedy nazwa byłaby międzynarodowa i łatwo wymyślić jakieś ładne logo na wyszycie czapraków... i każdy wie o co chodzi. Ale może to jest zbyt oczywiste...
paa, ja bym zrobiła kontaminację Twoich propozycji i wybrała TOP PARAEQUESTRIAN TEAM... choć nie wiem czy ten angielski podoba mi się tak do końca.
w imieniu Moderatorek także zgłaszam chęć pomocy (choćby w przyklejaniu i ogłaszaniu ważnych dla Was spraw). / a.
Let's go, super, bardzo dziękujemy i nie mamy nic przeciwko polskiemu grafikowi w Niemczech ani gdziekolwiek na świecie 😉 Tylko ta nieszczęsna nazwa... edit: aurelia i wszystkie modki, duuży :kwiatek: Centaurion mile by połechtał... lostaka 😎
Bardzo mi się podoba idea centaura aurelio. :kwiatek: Co o tym sądzicie dziewczyny? A gdyby tak, niezależnie od ostatecznej nazwy mieć centaura w logo? Let's go, kochamy wszystkich grafików również tych w Niemczech. Myślałałam o nazwie, żeby w Polsce nie brzmiała zbyt pretensjonalnie, a jednocześnie była łatwa do użycia za granicą.
Hm. Impuls ma chyba pozytywny wydźwięk na wielu płaszczyznach. Jako Impuls z arkuszu ocen [np. "dążność do ruchu naprzód] jak i w sensie Impuls do sportu wogóle, np. parajeździeckiego. Może nie powala 🤦 ale wszystkich językach znaczy niemalże to samo 🙂
Jest klub Impuls niestety- o ile istnienie takowego nas ogranicza (imo- tak). Centaur a Centurion to jednak co innego, ale fakt, też tak mi się kojarzy. Lostak?
Ja chciałam jako dyżurny malkontent zauważyć że centaur lub centurion jest w tylu już nazwach, na szybko: Stowarzyszenie na rzecz koni mojej koleżanki nazywa się Centaur e.V., jest firma rowerowa Centurion, a w google strach wpisać centaura 🤔
edit: wpisałam w google: jedyne 1 milion 410 tys. ... 😀iabeł: W zasadzie ostrzegam przed centaurem w nazwie :/ Oczywiście np. Impuls też jest popularnym słowem ALE nie jeżeli występuje w nazwie, jak np.
Nie musi być niepowtarzalna, z tego co się orientuję, z punktu widzenia prawnego, ale przecież ważne tez żeby się sama pozycjonowała w google . Jeżeli będzie miliony centaurów nigdy się nie wypozycjonuje, jeżeli będzie względnie niepowtarzalna, wypozycjonuje się sama 😉 A na pewno będziecie szukać sponsorów, więc bardzo ważne żeby miała dobra pozycję w wyszukiwarce 🙂
Rzeczywiście jest klub w Łodzi, znalazłam. Ale też widzę zdecydowanie centaura w logo. A może imię jakiegoś sławnego centaura z mitologii, czy kultury masowej? To co pisze Let's Go o pozycjonowaniu w sieci jest też dosyć istotne..
Swoją drogą nie ma to jak dopływ świeżego spojrzenia. 🙂