Forum towarzyskie »

Top model-zostań modelką

właśnie chodzi mi o ten finalowy  😡 któraś tutaj pisala że jest na youtubie, a na vod.onet nie ma bo sprawdzalam juz wczesniej
kodi bardzo Cie przepraszam, ale nadal nie wiem co chcesz przekazac.
pony ja wiem że to boli jak ktoś ma własne zdanie a tym bardziej nieprzychylne. - Cytuję: moim zdaniem. I mam prawo je  napisać a ty co najwyżej wciśnij sobie ignore.  I gdybyś umiała czytać ze zrozumieniem to  zobaczyłabyś że nie tylko ja piszę takie nieprzychylne na temat Poliny  rzeczy... czepi się psiego ogona.
kodi a  tak szczerze to żenujące są twoje wypowiedzi o ni w du... ni w oko.
Zarzucanie komuś że  ma swoją opinię i ją wypowiada dla zasady  jest tragiczne.Nie jestem znawcą modelingu ale napisałam i podkreśliłam łopatologicznie - moim zdaniem  I to oznacza że oglądam, analizuję i na tej podstawie buduję swoje zdanie.  Ty co najwyżej podkreślasz że wogóle miałam czelność się odezwać  w tym temacie- i kto tutaj jest żenujący?

Notarialna być może masz rację, dlatego wcześniej napisałam że Pauline zamiast do programu wysłałabym do psychologa.
zabeczka17, No właśnie. Do psychologa. Ale spójrz też na Anię. Chodziły dziewczyny po castingach w Mediolanie - tylko ją wybrali do pierwszego pokazu. A za debiut w Mediolanie wiele dziewczyn dałoby się pokroić - wielka szansa na zauważenie, wybicie się. No i w cv pozycja no. 1 już wypełniona.

Mam nadzieje, że Ani się uda.
Notarialna ja też obstawiałam na Anię właśnie od odcinka w Mediolanie. Tam jednak siedzą  ludzie lepiej poinstruowani która laska nadaje się do tej pracy. Trzymam za Anię kciuki. Za Olę zresztą też... była mega fotogeniczna.
Zabeczka, ale skad wiesz, jakie ja mam zdanie? Odnioslam sie do Twojego tonu 'speca-od-modlingu', a nie do Twojego zdania. Ale widocznie nie tylko ja nie potrafie czytac ze zrouzmieniem🙂
Nie mam przycisku 'ignore', mam polska wersje jezykowa re-volty i mam tylko 'ignoruj', ale nie chce go wciskac bo jak napisalam usmiecham sie na widok Twoich wypowiedzi a usmiech jeszcze nikomu nie zaszkodzil🙂
szkoda, że wygrała Paulina

najlepsze było jej mazgajstwo na koniec "dziewczynka z małej wsi". "nieśmiała" itd itd bleee
właśnie obejrzałam cały odcinek finałowy, najsmieszniejsze z programu momenty- paulina kiedy nazwała siebie zyleta  😁 i non stop śmiejaca się i piszczaca jak syrena Krupa  😂 najlepsze w tym calym odcinku był zespół który grał, to chyba te dziewczyny od szymona majewskiego?
emade podaj linka gdzie obejrzalas ten odcinek bo ja poza chomikiem nie moge znalezc 🙁
a ja się tak nieśmiało wtrącę, że baardzo polecam dzisiejszy felieton z Wysokich Obcasów - zatytułowany bodajże "Top Modelina", niestety nie pamiętam czyjego autorstwa. W mojej opinii bardzo trafny.
Karla, już Ci pisałam. Na you tubie jest- wystarczy wpisac top model w szukajkę. Jest 8 części
Karla

tez miałam problem ze znalezieniem 😉

a tak swoja droga... oblesny był ten prowadzacy z Dzoanna  😵 do tego jak mówił ''jakim jest miłośnikiem kobiet''  😵
Polecam tekst w dzisiejszych "wysokich obcasach" na temat programu 😉
Ovca, a moglabys zeskanowac, please..
Za dwa a najdalej trzy dni będzie można artykuł przeczytać w internecie na stroniie Wysokich obcasów.
Autorką jest Agnieszka Jucewicz.
Tytuł komentarza Top modelina
dzieki Szemrana  :kwiatek:
Za dwa a najdalej trzy dni będzie można artykuł przeczytać w internecie na stroniie Wysokich obcasów.
Autorką jest Agnieszka Jucewicz.
Tytuł komentarza Top modelina

jak już się pokaże to moesz podlinkować bo chętnie przeczytam a na pewno zapomnę do tego czasu 🙂
postaram się nie zapomnieć
zabeczka17, A mnie się bardzo nie podobało jak jury wyskoczyło na nią jak powiedziała, że ma złe doświadczenia z facetami. Odniosłam wrażenie, ze nie było to 'bo rzucił mnie chłopak' tylko gwałt.

Wolałam Anię. Jej podejście, profesjonalizm.

Nie sądzę, że był to gwałt. Nie po tym co powiedziała w teatrze:Zrezygnowałam ze wszystkiego dla Ciebie, a ty mnie zostawiłeś. Co takiego źle zrobiłam? Jak mam teraz o Tobie zapomnieć? Nie potrafię. Chciałam Ci tylko powiedzieć, że byłeś najważniejszym człowiekiem w moim życiu..

A zdjęcia Anji - rewelacyjne ! Jak jej ładnie w tym czarnym kolorze włosów  😜
Zeskanować niestety nie mogę-nie mam skanera,a jak zrobię zdjęcie, może być nieczytelne...ale jak tylko będzie na stronie wo, wrzucę  :kwiatek:
http://wyborcza.pl/1,76842,8756792,Top_modelina.html 

jak dla mnie beznadzieja

jak dla mnie też.
po przeczytaniu początku też artykuł był dla mnie nędzny, ale później nawet mi się spodobał.
Robienie z tych dziewczyn cierpiętnic... jakby ktos je tam na siłę pchał i na siłę tam trzymał
Robienie z tych dziewczyn cierpiętnic... jakby ktos je tam na siłę pchał i na siłę tam trzymał

dokładnie. jakby były na co najmniej jakims zesłaniu pod przymusem i pod kluczem. I właściwie to ja nie wiem co tak naprawde autorka chciała nam przekazać.  Bo to że łatwo nie było a wręcz cięzko, jak w każdym reality szoł to chyba każdy doskonale o tym wie. I że szoł się robi tak by był szołem a nie nudziarskim poprawnym pod każdym względem kabaretem starszych panów.
ale fakt faktem - udzial groznej feministki w takim programie jest co najmniej smieszny
wg mnie artykuł jest świetny.
mam dokładnie to samo zdanie o top model.
dziewczyny idą do tego programu zachęcone jakąś niewyobrażalnie wielka kariera w jury siedzi top modelka, projektant, świetny fotograf one ufają temu co oni mówią "nie rozbierzesz się to odpadniesz bo trzeba sie dostosować,nawet nie wiesz ile dziewczyn czeka na to miejsce" . ta cała wielka otoczka sprawia,ze one dają się tak wykorzystywać, bo będąc tam nie wiedza jak to później wygląda w telewizji. program nie powstał przecież, po to,żeby wykreować nam druga Anje Rubik tylko,żeby trzepać kasę! naprawdę grubą kasę.
btw. weronika i paulina pszech same kiedyś powiedziały w wywiadzie ze nie sądziły ze pewne rzeczy zostaną pokazane! (swoja drogą, wywiad został widzę z youtuba usunięty 😉 )
Zgodzę się z przedmówczyniami.
Robienie z modelki - Niewolnicy Isaury, podczas gdy to tak naprawdę one same sobie wyznaczają granice. Są świadomymi istotami  które o sobie decydują.
A z tą Kazią to tez nieźle jej pojechali.
Ale jakie wykorzystanie? Matko swieta taki zawód ze trzeba te przysłowiowe 'cycki pokazac' nie raz nie dwa. Jedyne co mnie raziło to to, że nie dali dziewczynom zadnej cenzury z tych rozbieranych sesji po czym taki program był puszczany wieczorem w telewizji gdzie zbierały sie go oglądać całe rodzinki. Jak dla mnie niesmaczne
Olga - dzięki za wstawienie linku.

Czy mam rozumieć, że przeciwnicy artykułu dają błogosławieństwo dla wszechobecnego chamstwa w TV (i to dotyczy nie tylko tego porgramu).
Da się (przysięgam, że się da) powiedziec przykre rzeczy w dużo kulturalniejszy sposób.
Teksty jurorów do uczestniczek zacytowane w atrykule są dla mnie nie do przyjęcia.
Czy w zyciu jak wam na czymś (kimś) zależy też dacie się zwyzywać  w imię nadrzędnych celów.
Czy kiedy szef (a na TEJ pracy Wam BARDZO zależy) powie Wam, że macie tępe spojrzenie to przyjmiecie tę uwagę z usmiechem ?
I niech nikt mi nie wmawia, że dziewczyny z programu w imię pseudokariery mogą być znieważane.
Nikt nie może.
I to nie ich wina, że nie potrafią się przed tym chamstwem bronić bo jesli tak, to mam usprawiedliwienie dla każdego "damskiego boksera" - nie tłukłby, żony gdyby mu na to nie pozwoliła. A jak pozwala, to on biedny nie ma innego wyjścia tylko spuścić jej wpierdziel średnio raz w tygodniu.
To są młode dziewczyny a przed nimi siedzą i komentują "autorytety".
Trudno się bronić. Tym trudniej jeśli im tak bardzo zależy.

Jestem staroświecka ? Być może jeśli tak ma wyglądać ten nowomodny świat to........ja wysiadam.
Moje "ja" się buntuje nie tylko na chamskie wypowiedzi. Moje "ja" mówi mi, że z tych dziewczynek robi się emocjonalne prostytutki, które
zdzierżą absolutnie wszystko aby zrobić karierę.
I słowo - kariera - powinnam napisać w cudzysłowiu.
Prymitywna zabawa ku uciesze gawiedzi z której kompletnie nic dla tych dziewczyn nie wyniknie.
Jedynie stacja telewizyjna natrzepie niezłej kasy - głównie na sms-ach i reklamach emitowanych w trakcie programu.
Że, też jeszcze ktoś się daje nabierać.

I to jest moja prywatna opinia o tych programach.
Jedyny program w którym prowadzący jest człowiekiem a nie gburowatym dupkiem jest Wojciech Mann w Szansie na sukces.
No tak, ale on nie obiecuje uczestnikom że podbiją świat.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się