Forum towarzyskie »

Top model-zostań modelką

[quote author=Naciau link=topic=32158.msg774687#msg774687 date=1290030000]
taa wielka milosc , w wieku 17 lat 😵

nie jest możliwa?
[/quote]

Sznurka
, też się nad tym mocno zastanawiam.  🙄
Beata? była jedyną zgrabną,wyróżniającą się kobietą wśród pozostałych uczestniczek TM.
Podobała mi się, chociaż wyglądała trochę mało kobieco  😉 Przynajmniej była charakterystyczna, takich ładnych Paulinek wsród modelek jest masa i jeszcze więcej.

Ale jak wygra ta cała Kasia to się pochlastam 😵 gdzie z kosmitami do ludzi. Ładna twarz,dobrze wykonuje zadania,no ale jej figura.. jak dla mnie masakra. jest nieproporcjonalna.
Niech już ta cała Paulina wygra. Jest najładniejsza z obecnych uczestniczek. Poza nią żadna ciekawsza postać już nie została.

[quote author=sznurka link=topic=32158.msg775528#msg775528 date=1290102345]

nie jest możliwa?
[/quote]

Sznurka
[/quote]

może i największa jaka przydarzy jej się w życiu.
W każdym wieku da się tak samo odczuć ból jak i miłość,więc nie rozumiem podziałki wiekowej.
Beata? była jedyną zgrabną,wyróżniającą się kobietą wśród pozostałych uczestniczek TM.

Że jaką? Zgrabną?
Że taką. Zgrabną.

[quote author=Bee. link=topic=32158.msg775567#msg775567 date=1290103904]
[quote author=sznurka link=topic=32158.msg775528#msg775528 date=1290102345]

nie jest możliwa?
[/quote]

Sznurka
[/quote]

może i największa jaka przydarzy jej się w życiu.
W każdym wieku da się tak samo odczuć ból jak i miłość,więc nie rozumiem podziałki wiekowej.

[/quote]
też tak uważam, ze swoją jestem do dziś;]
Yga, zgadzam się co do miłości. co do Beaty niestety nie. jakoś ona mi tak kompletnie nie podpasowała. oczywiście, urodę jakąś, specyficzną posiadała, ale tak..

Sznurka, gratuluję! sama bym tak chciała, no ale wyszło inaczej.
A co jest w niej takiego zgrabnego? Okropna twarz, zbyt długie, nieskoordynowane kończyny?
właśnie te długie konczyny.

Nie wybierają tam Miss Świata Grzesiu, także myslę że ocenę piękności jej twarzy możemy sobie odpuscic. Chodzi tu raczej o specyficzność
Wg mnie specyficzność nie równa się zgrabność. Jest specyficzna, owszem. Ale nie zgrabna!
Specyficzna=twarz
zgrabne=ciało
tyle ode mnie. Dziękuję,dobranoc.
yga - ja tez się pochlastam !

ta Beata jakoś mi się najbardziej nadawała na modelke. modeling to pewnie dużo stresów i nie ma co o wszystko ryczeć od razu.
przynajmniej odchodziła z programu z usmiechem na twarzy, a nie ryczała jak te co zostały ale im nie poszło zadanie, hlip, hlip 🤔wirek: (Weronika i Paulina)

nie wiem z jakiej okazji, ale aktualnie najbardziej lubię Olę.
a Piszczałka mogłaby w końcu odpaść - od 4 odcinków ogladam  z nadzieją, że to nastąpi. ;d
Jak dla mnie Beata ma masakryczna twarz...a jesli chodzi o figure to nogi owszem ma długie,ale jest szeroka jakaś i według mnie brakuje jej kobiecosci.Specyficzna?Oh tak nawet za bardzo.
Jak dla mnie Beata wygląda jak świnka Pigi.
I już dawno wylałabym Paulinę, cały czas tylko ryczy i nie walczy.
i nie zna zadnego języka obcego !

edit: haha, napisałam jeżyka zamiast języka  😁
Dobra, każda, byle nie Kasia. PROSZĘ 🤔
Dobra, każda, byle nie Kasia. PROSZĘ 🤔

podwajam 😀 też nie dzierżę tego dziewuszyska. Dla mnie wygląda jak kosmitka i ma zeza.
Ja kibicuje Oli, świetnie się fotografuje, mimo iż nie śmiała to robi swoje i tyle,bez cyrków i łez na każdym kroku. Wkurza mnie Ania??-skąd Oni ją wzięli, Paulina też, ale Ona chociaż ładnie wygląda. Aaaaa tą od zakonnic też lubię-taka pozytywna istotka 😀 😀 😀
Karesowa - zgadzam się w 100%.
i lubie Oli głos, nie wiedzieć czemu.
Beta była okropna, fakt. Twarz miała jakąs odrażającą.
Najgorsza jednak jest Ania.... 😵nie mogę na nia patrzeć, nie daję rady jej słuchać.
Niech sobie Paulina ryczy ale wygra.
kenna, i co taka wieśniara Paulina pojedzie za granice i ani be ani me?
Odpowiedz nauczy się, a jak? Skoro musiała zdać maturę, czyli teoretycznie coś umie...
nie. ona ma braki intelektualne, jest krótko mówiąc TEMPA.

beata miała dobra figure, dziwiły mnie uwagi na temat jej wielkosci, gdzie
była ona duuużo mniejsza od np. Weronki.

Wygra Kasia i to jest najlepszy wybór, powtarzam to ma być TOP MODEL,
a nie TOP SZARA GĘŚ ZE WSI ZBĄSZYNEK, która nie umie angielskiego, ba nawet
polskiego.

ona ma braki intelektualne, jest krótko mówiąc TEMPA No to się Szczery nie popisałeś, szczególnie w tym zdaniu uaahhahaha!

jest krótko mówiąc TEMPA.

ojooj 😎
powtarzam to ma być TOP MODEL,
a nie TOP SZARA GĘŚ ZE WSI ZBĄSZYNEK, która nie umie angielskiego, ba nawet
polskiego.

ANI KOSMITKA.
Błagam, ładna buzia,znajomość angielskiego i pewność siebie to nie wszystko. Trzeba być jeszcze proporcjonalnym 😵
a Paulina nie musiala akurat zdawać angielskiego na maturze  😉 ale o ile db pamiętam, to mówiła że żadnego języka obcego nie zna,więc zgadzam się-nie jest db kandydatką na tap madl  🙄

Szczerze, to mi już żadna nie pasuje na tą top.
Ja też kibicuję Oli. Kasi nie trawię, jest w niej coś irytującego, jest nieproporcjonalna, na każdym zdjęciu ma taki sam wyraz twarzy i mruży oczy.

I uważam, że ostatnie zadanie było niesprawiedliwie ocenione. Sondę uliczną powinna wygrać Weronika.
Według mnie:
Ola- świetna przed aparatem, lecz zbyt mało energii. Ale ładna i chuda jest.  😀
Paulina- ładna, nie zna języków, ryczy i jest zbyt emocjonalna. "A bo ja jestem z małej wsi, nikt mnie nie lubi, jestem za gruba, za brzydka, będę mieć męża alkoholika który będzie mnie lał ile wlezie".
Kasia- wygląda jak ufo. Może według niektórych jest plastyczna ale według mnie jej zdjęcia wychodzą "banalnie".
Weronika- ładna, energiczna i sympatyczna dziewczyna. Ponoć za gruba. Lecz jak widzę jej zdjęcia to mało które dobrze wychodzą.
Piszczałka- To wielkie odrzucenie niby przez dziewczyny i jaka ja jestem biedna. Na moje nie powinna wygrać.

Ola wypada u mnie najlepiej.  😉
Chociaż już jest modelką profesjonalną.
Dla mnie Zbąszynek razi w jednym po oczach- ta dziewucha jest niestabilna emocjonalnie. Nie wiem czy to widzicie ale ta laska siedzi na pograniczu załamania nerwowego-. Ma jakieś kosmiczne stany lękowe ( życie w biedzie, mąż alkoholik i brutal itp.). Dodatkowo nie patrzy na siebie tylko na to  co o niej pomyślą inni. Jest stłamszona sama w sobie, zakompleksiona i to widać.  Najgorsze że to są jakieś stare ,,strachy" które siedzą w niej głęboko i na pewno nie pozbędzie się ich przez okres trwania programu.

Ja rozumiem że ci co żyją w gorszych warunkach  są niejednokrotnie bardziej ograniczeni życiowo ale każdy z nas dokonuje jakiś tam wyborów. Ona z góry zakłada że będzie źle, nie walczy o nic. Gdyby Zbąszynek miała charyzmę Kasi to dawno opanowała by angielski przed programem (  przy dzisiejszym dostępie do edukacji to jest żaden problem). I była by faworytką.
Dla mnie  laska boi się życia i przy pierwszej załamcie, błędzie ( ciąża, niezdane egzaminy na studia, nie wiem bezrobocie) targnie się na życie ( mam takie wrażenie). I mimo świetnej buzi i ładnej figury absolutnie  nie jest na  Tap Modl. W Mediolanie czy Paryżu poległaby przy pierwszej przymiarce strojów. Tam jest walka szczurów a nie impreza rodem z Disneya. Nie podołałaby.
to teraz kibicuję Oli, choć Kaśka też się nadaje, jednak jej nie trawię.
Powiem szczerze ze z odcinka na odcinek juz coraz bardziej mi sie odechciewa to oglądąć... Po pierwsze : Co w tym programie dalej robi ANIA PISZCZAŁKA?! oraz jej kolezanka Paulina Papierska która do szewskiej pasji mnie doprowadza tym ryczeniem i pieprzeniem o szarej myszce ze Zbąszynka... wczoraj rozwaliła mnie tym ze ona chce wygrac bo nie chce w zbaszynku siedziec... do jasnej cholery to może by się do książek siadło i sie wyjechało na studia do wiekszego miasta!?
Kasi również nie mogę słuchać bo ma jakąś taką dziwną manierę nie wiem sama.... ale wk**wia mnie niesamowicie

moją faworytką jest OLA ! Sliczna, zgrabna, kulturalna , widac ze tez niesmiala ale nie robi z siebie ofiary losu non stop
b]Szczery[/b] - Pauliny też nie lubię, bo nie lubię i już, ale co ma do tego skąd ona pochodzi ?
w mieście też angielskiego nie umieja.

nie mieszkam w mieście, tylko pod miastem i nazwijmy rzecz po imieniu : NA WSI.
i co teraz? nazwiesz mnie 'wieśniara Olga ze wsi .... ' ??

nagana - też mi się podobała Weronika. tak jak mowili w programie - od razu łapała kontakt, nie czaiła się i nikt jej nie odmówił.

OLA NAJLEPSZA ! 😅 😅
zabeczka17, a ja mam wrażenie, że Zbąszynek więcej tu gra taką sierotę niż jest nią w rzeczywistości. Myślę, że osoba z takim charakterem nie odważyłaby się iść na taki casting.
Wiesz co jeśli jej rodzina , mama  wspierają ją  w kwestii modelingu to dlaczego nie miałaby się zgłosić a casting? Być może to właśnie  tutaj wywoływana jest  ta ogromna presja i ona sobie z tym nie radzi.  Nagle trafia do wielkiego świata i sama musi o siebie zadbać, a nie jest na to absolutnie gotowa. Tylko nikt się za nią oglądać nie będzie.  To ją przeraża i to widać. Dziewczyna zdaje sobie sprawę że to jest wieczna i ciągła walka dlatego poddaje się na samym początku. Kompleksy i strach przed tym że nikt się z nią pierniczyć nie będzie, nikogo nie interesuje  jej zdanie tylko pogłębia jej frustrację. Zamyka się w sobie i płacze że niby wszystkich zawodzi, a tak naprawdę nawet nie próbuje. Paulina jest wypalona i sama sobie stwarza problemy.
Jeśli ona rzeczywiście wygra depresje ma  zagwarantowaną. Laska ma problem z samą sobą i chociażby dlatego właśnie nie nadaje się na  międzynarodową karierę. To się może skończyć tragicznie. Nagle okey dostanie pieniądze, zacznie zarabiać. Ale nikt się z nią nie będzie certolić ani słuchać jej wywodów. Straci jeden kontrakt za drugim, załamie się i wróci do Zbąszynka klepać biedę. I tak naprawdę sama sobie będzie winna.
Wszystkie inne dziewczyny są stonowane psychicznie i ustawione na zdobycie danego celu ( wygrania kontraktu, zdjęć, zaistnienia w mediach) bo po to są. W tym programie. dostały szansę chcą wykorzystać swoje 5 min. Nie ważne jak ale chcą. A Paulinka z odcinka na odcinek klepie jakieś puste historie a to o nieszczęśliwej miłości a to o biedzie ..  i jest coraz bardziej dla mnie uciążliwa. No ileż można tego słuchać?
Modeling to  nie jest kółko wzajemnej adoracji i psychicznego wsparcia.  Ona widzi że absolutnie grac pierwszych skrzypiec nie będzie - tak jak stara się to robić Kasia - i to ją niszczy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się