Forum towarzyskie »

Top model-zostań modelką

Zapomniałaś o chłopaku, który ją zostawił.  😁
...poltora roku temu 😀

haha, tak teraz pomyslalam, ze skoro dziewczyna ma 19 lat, to kiedy jej ukochany tak ja zrazil na cale zycie zostawiajac, miala 17,5. Nie ma co, na pewno byl mezczyzna jej zycia.

Nie mam juz sily do tego typu programow, ogladam jako zapychacze ciszy np przy myciu podlog czy tak jak dzisiaj przy skladaniu prania.
taa wielka milosc , w wieku 17 lat 😵
Jakbym ja tak rozpaczała z powodu wszystkich nieszczęść, które mnie spotkały, to normalnie od razu bym się pocięła 🙂 Ale... jakoś człowiek żyje po każdym kopie 🙂
Wydaje mi się, że wszystkim dziewczynom wybielili zęby. Chyba, że taki efekt był w tej (durnej) reklamie.

Btw. w USA jedna z serii Top Model jest dla dziewczyn szczupłych, ale niskich. Dziewczyny mają +- 160-165 cm wzrostu. Jak dla mnie 😉
Dada na banka wybielili  😉
Wszystko można wyfotoszopowac, ale to cholernie, cholernie, cholernie dużo pracy. Czyli czasu i pieniędzy. Dlatego bierze się fotogenicznych ludzi i cały czas zatrudnia rzeszę wizażystów i fryzjerów. lepiej zapłacić im, niż potem bulić na grafików. serio.

Jeszcze wrócę - Strzyga, gdyby naprawdę tak było jak piszesz, to zdjęcia z gazet nie byłyby w tak przytłaczającej większości wyfotoshopowane. To, co widzimy na fotkach z czasopism to starannie wykreowana fikcja - nie tylko wygładzone w każdą stronę reklamy, ale też okładki, zdjęcia przy artykułach i wywiadach, czy nawet fotki ustrzelone z ukrycia gwiazdom.
Nie jestem grafikiem, a mimo to widzę, że to wszystko jest przepuszczone przez photoshopa - wystarczy spojrzeć na szyje, które nawet zgięte nie mają żadnych zmarszczek, twarze absolutnie bez żadnych porów, bezwłose ciała, podkręcone kolory oczu i skóry, brak jakiegokolwiek śladu po fałdkach, które w niektórych miejscac występują z czystko fizjologicznych /beztłuszczowych/ powodów. A jeśli ktoś tego nie dziwi - co mnie zaskakuje, no ale cóż, bywa - to dowodem na wszechobecne używanie photoshopa są liczne i druzgocące pomyłki grafików.

Przykłady? Proszę bardzo:

Okładka brytyjskiego Cosmopolitana, obczajcie lewą rękę.

Reklama torebek Louis Vouitton - w lustrze nadprogramowy cyc.

Plakat jakiegoś filmu - długość ramienia miażdży system

Tym razem reklamówka kosmetyków i przeszczep nogi

Pół baby od Tui

Brangelina miała pecha do grafika :P

Ale spoooko - nikt nie photoshopuje bo to takie drogie  🤣
aaa ta noga jest straszna!!! jakaś taka oderwana od korpusu, jeszcze mi się przyśni...
busch, ależ ja jestem jak najdalsza od stwierdzenia, że fotoszopa się nie używa. Używa się! Tyle, że nie sadza się brzydkiej, nieumalowanej laski bez włosów i nie strzela się jej fotki małpką, a resztę przerabia fotoszopem.

Z nogą wszystko jest ok. przejedź cyrklem udo. Będzie mniej więcej w tym miejscu, co druga noga. A, że fotograf dupa, to inna sprawa.
a ja byłam w pracy i nie oglądałam, jak to Beata odpadła? 🤔 ona była... niezła.
jaka była sesja?
Odpadła bo ten program to jedna wielka ściema, to jest program dla sierotek ze wsi, którym chyba program pomylił się z Łabędziem być..
Nie rozumiem nadal co robią tam takie mało błyskotliwe, wręcz tempe dziewczyny, które nawet nie znają angielskiego, ba nawet polskiego...

Trzymają tam takie Paulinki i Anie, bo to takie biedne dziewczynki z małej miejscowosci... szok
szkoda, że Beata odpadła.
Paulinie nie idzie, juz 2 odcinek była w 'bottom 3' i powinna wylecieć  🤔 mam wrażenie, że została tylko dzięki Krupie
A ja lubię Paulinę. Mnie nie denerwuje jej gadanie o małej miejscowości, jej płacze, brak pewności siebie - pewnie dlatego, że sama taka jestem (tylko się z tym nie pokazuję w tv :lol🙂. Zapewne jesteśmy w stanie zrozumieć osoby, które są do nas samych podobne. Bardziej wkurza mnie niby pewny siebie sposób bycia innych dziewczyn, np. Weroniki albo Beaty (swoją drogą świetnie, że odpadła, była nieziemsko brzydka!).

Na ostatnich zdjęciach wstawionych przez bush:

Cosmopolitan - to chyba o prawą, a nie o lewą rękę chodzi? Chodzi o to, że brakuje jej ramienia?
Reklama torebek - nie widzę żadnego cyca w lustrze? Widzę dwa cyce i bark goły...
Sheseido faktycznie wygląda potwornie, ale jak pisała Strzyga długość uda pasuje... Ale nawet jeśli to zdjęcie nie jest przerobione, to trzeba być ślepym fotografem albo grafikiem, żeby je puścić w takim stanie  😀 Ta noga może się faktycznie po nocach śnić hehhe

Tak, chodziło o prawą, ale naszą lewą. W lustrze miały być cyce i goły bark. A jeśli w Sheseido noga wam nie starcza, to jeszcze są dodatkowe palce - to zdjęcie jest po prostu sklejone z dwóch różnych. Pewnie na jednym wyglądała dobrze skulona część pani, na drugim wyprostowana nóżka, nastąpiło kopiuj-wklej i here we are 😉
Zdjęcia super, uśmiałam się strasznie 🙂

A kiedy będzie można obejrzeć na VOD najnowszy odcinek?
Bush, świetne są te zdjęcia!
a ja byłam w pracy i nie oglądałam, jak to Beata odpadła? 🤔 ona była... niezła.
jaka była sesja?

no była, to była moja faworytka
nie mam pojęcia jak mogła przejść dalej Paulina i ta Anka :/ myślałam, że któraś z nich w końcu odpadnie
Mnie Beata zaczeła wkurzać tym swoim olewaniem, bo do urody nie sie przyczepie. Ma plastyczna twarz, z dobrym makijażem i fotoszopem bedzie na prawdę niezła  😉
A Paulina powinna wylecieć, zdecydowanie. Hehe, jestem pewna,ze ona wygra  🙄
Moją faworytką jest Ola.  😀
a to nie jest tak, ze ktoś w tym watku pisał, że wygra Paulina? 👀
czy mi sie tylko przywidziało...?
zgadza się 😉 Sigma z tego co pamiętam
o nie, przecież to nie może być prawda 🙁
a ja słyszałam, że wygra Kasia. Jest to bardzo prawdopodobne, fajnie sobie radzi, choć za nią nie przepadam.
na bank wygra Kasia i to dużo razy było wałkowane w necie, przez najróżniejsze portale. ja nie mogłam patrzeć na Beatę i dobrze, że odpadła. co do Pauliny, fakt, powinna odpaść już dawno. ale za to bardzo lubię Weronikę.

jeszcze kiedyś krążyła w internecie plotka, że co niektóre uczestniczki były wcześniej modelkami..
To nie plotka. Niektóre dziewczyny uczestniczyły już w profesjonalnych sesjach. Tak więc to nie są ich pierwsze spotkania z aparatem, czy kamerą.  Ja mam utrwalony w głowie obraz Kasi, kiedy to pozuje na Sharon Stone i wygląda jak kosmita. I tak już dla mnie zostanie....
Dada, dokładnie. ale w takim wypadku nie rozumiem robienia ludzi w konia, że wszystkie to amatorki.  🙄
Ja też byłam za Beatą, chociaż ostatnio jakoś się zrobiło kwaśno między wszystkim dziewczynami.

Tak a propos Kasi, wczoraj wyczytałam gdzieś w internecie, że to ona była w rozmowach w toku pod pseudonimem Iza, w odcinku : chcę zostać anorektyczką. Przyjrzałam się i twarz dość podobna. Ale sama nie wiem.  Co myślicie?

ee nie-eee to nie kasia na moje oko  👀 kasia ma takie małe, zmruzone oczy  😁 to kto w koncu wygra?  👀 Paulina czy Kasia?
Małgo, żartujesz chyba. To zupełnie inna dziewczyna.

Jeśli chodzi o zwyciężczynię, to mam nadzieję, że prawdziwe są pogłoski o tym, że wygra Paulina. Bardziej mi się podoba na zdjęciach i na wybiegu (w jednym z pierwszych odcinków wygrała ten konkurs na wybieg z przeszkodami). Kasia jest bardzo profesjonalna, ale właśnie to nie dla profesjonalistek, a dla amatorek miał być ten program, prawda? Skoro jest już zawodowo związana z modelingiem, to niech nie zabiera szansy tym, które są totalnymi amatorkami (bo są nieśmiałe i z małych miasteczek na przykład  :wysmiewacz22: )
taa wielka milosc , w wieku 17 lat 😵

nie jest możliwa?
Małgo, żartujesz chyba. To zupełnie inna dziewczyna.

Nie żartuję, tylko właśnie gdzieś faktycznie tak wyczytałam 😉
Dla mnie są podobne (zważywszy na makijaż inny, opalenizne jakąś szaloną, peruke itp. ), natomiast nie zaryzykowałaby stwierdzenia że to ta sama dziewczyna.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się