Forum towarzyskie »

PSY

Dziewczyny, jaką kupić szczotkę do goldeniej sierści? Byłam dzisiaj w zoologicznym, ale nie otrzymałam fachowej informacji.
Wydaje mi się, że Jara kiedyś pisała o szczotce-cudotwórczyni, ale poddałam się po przekopaniu kilkunastu stron.
Furmaster z zooplusa 😉
Przedstawiam Pixie:

dziewczynka, jaki niedźwiadek polarny!!! Cudny psiak!
dziewczynka, o rany, jaki przeboski 😍 Chcę gooo!
Wspaniały Samoyed  😀

My po dogtrekingu, nie jestem pewna czy nie chcieli nas przypadkiem wykończyć. Spokojnie zrobiłyśmy pod 30 km, punkty kiepsko oznaczone na mapie, trasa niesamowicie wymagająca... Dużą część trasy towarzyszył nam team york i malinois, york calutki dystans na własnych łapkach, mega szacun ode mnie  😀

Ale plan wykonany - psy wyłączone na dziś 😉
Dziewczynka ona jest mega! Czekam, aż podrośnie i zapraszam do mnie! 🙂
dziewczynka, cudeńko!
Dziękujemy 🙂 Z każdą minutą jestem coraz bardziej zakochana.
JARA nie mogę się doczekać
dziewczynka, ojeej ale słodziaaak! *.*
W pierwszym momencie myślałam że to pluszak  🤣 Śliczne maleństwo.
A ja dziś w Kielcach na treningu i z wizytą u Guerrinowej siostry o imieniu Margaryna, służącej w OSP Masłów 🙂😉))

Super ekipa!
Mamy 2 pieski i 4 suczki przychówku 😀

RagDag, a pokaż maleństwa!
Dziewczynka, dołączam się do zachwytu nad młodą!
Nic tylko polać czekoladą i zjeść 😉

Coca wyszła w weekend pierwszy raz na dłuższy spacer. Byliśmy nad wodą, młoda na początku bardzo niepewnie, ale potem już sama śmigała do wody. Pokochała tarzanie się w trawie.
Smyczy się bardzo boi, zaczynamy dopiero po mieszkaniu "oprowadzanki", bo na dworze od razu się kładzie...
Dziewczynka, dołączam się do zachwytu nad młodą!
Nic tylko polać czekoladą i zjeść 😉

ja i bez czekolady bym zjadła 😉 przesłodkie stworzenie!
dziewczynka, cudeńko! Gratulacje, niech się zdrowo chowa!
RaDag, Gratulacje!!! Zdrówka dla maluszków.
naovika- smutne, szkoda psiaka  🙁.
Mam pytanie jakiej wysokości przeszkody może skakać średni pies? Moja suczka jest bardzo skoczna, zastanawiam się jakie przeszkody mogę jej postawić ma ona ok 45 cm a spokojnie jest w stanie skoczyć trzy razy tyle  😉.
Zależy od wieku psa. Młody pies, do roku, półtora, nie powinien skakać przez przeszkody. Jeżeli już to niewielkie, do połowy wysokości psa w kłębie. Mniej więcej. Nie da się tego konkretnie stwierdzić, bo dużo zależy od typu psa, jego budowy. Inaczej będzie skakać buldożek a inaczej jack russel 🙂 chociaż w kłębie mogą byc podobnej wysokości.
A, i jeszcze zależy czy skacze bez kontaktu z przeszkoda czy z naskokiem i oparciem się o przeszkodę. Z oparciem może pokonywać dużo większe przeszkody. Problemem nie jest tu naskokiem, ale lądowanie. Jeżeli uczy się psa pod kątem sportu trzeba uczyć skakać bez kontaktu.
Zależy od przeszkody ale zazwyczaj nie opiera się na przeszkodzie. Wygląda tak http://re-volta.pl/galeria/album/5297
RagDag, a pokaż maleństwa!

Proszę bardzo

RaDag, gratulacje !
Pirat30, taki to skakać może 🙂 sporo. Byle bez przeforsowania.
Pytanie do jasnowidza 🙂 jaki rozmiar legowiska, miski i obroży dla tego psa? http://schronisko.info.pl/adopcje/daj-dom/felek-detail  Albo chociaż legowiska i miski bo obroże chyba trudniej wybrać "na oko".
Szaga- roz. obroży ok. 40 cm miska i legowisko średniej wielkości według mnie.  😉
Legowisko średnie to M-ka (70 cm), ale miska średnia to nie mam pojęcie. 0,5 l? 1,5l?
Miskę zawsze możesz kupić jak przywieziesz psa 🙂 jak jeden dzień zje z bądź jakiej miski domowej czy takiej metalowej z  biedronki za 4 zł to skrętu jelit nie dostanie 😉
Teoretycznie to wiem, ale nie mogę się powstrzymać  🤔wirek:
Dzięki 🙂 Notabene zakupy właśnie w animali kompletuje. Szkoda, że tak mało obroży mają na magazynie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się