Forum towarzyskie »

PSY

Byliśmy wczoraj na spacerku z siostra Mi oraz ciotką z Peronówki. Ciężko uwierzyć że to kwiecień, ale u Was pewnie podobnie:

Wilk i zająć  🤣

figura, wcześniej nie mogliśmy podawać oleju, ze względu na zapalenie trzustki.
O EMach tez myślałam, bo też daję koniom. Pewnie im zamówię, to i psu spróbuję podać. Ale on teraz dostaje inny probiotyk - Progen Activ D.
Nie chcę mieszać i dawać na raz wszystkiego.

Śliczne te wilki 🙂
emi śliczne psiaki czy to wilczaki samossa ?
śliczne

teraz moje kochane wariatki
Sara i Azura
Ja podalam dwie butelki Em i kupy ok i bakow brak 🙂😉
śliczne

Sara i Azura

To są wilczaki czechosłowackie (Československý vlčiak)  🙂

Mehari dzięki
[quote author=agis link=topic=32.msg1737111#msg1737111 date=1364998836]
śliczne

Sara i Azura

To są wilczaki czechosłowackie (Československý vlčiak)  🙂

Mehari dzięki
[/quote]
Bardzo śliczne są 🙂
JARA, figura - dzięki :kwiatek: rzeźnik tak mówił, bo pewnie wychodził z tego samego założenia co większość: pies może kości obgryzać i meflać, ale nie zjadać. Jutro pójdę do mięsnego po jedną jagnięcą na spróbowanie 😉

Przy okazji primaaprilisowa turboświnia 😉

Mehari

dodawałaś smectę do posiłków?

Tak na szybko, to polecam Ci Amylactiv Digest (Vetfood) zamiast Kreonu - jest o NIEBO lepszy i daje bdb efekty.

A miedzy nami mówiąc - nie znam lepszego środka zwiększającego przyswajanie pokarmu niż DEBUTIR.
Wątpię, żeby Twój wet testował go u psów, ale ja owszem i efekt jest obłędny.
Tasman również ma problem z nabraniem masy i teraz czytam i czytam co tu można poprawić i w jaki sposób Pro-Biotyk Em niestety jest niedostępny od ręki i trzeba długo czekać 🙁
Znalazłam coś takiego:
http://sklep.mvet.pl/Preparaty-mineralno---witaminowe/Dla-kotow/Koty-dorosle/produkt.2123/

Ktoś zna?
Dzięki JARA za link.

Zadecydowałam też, że kupię http://zooart.com.pl/product-pol-125-Arthroflex-500ml.html

P.S. Tasman schodzi już sam ze schodów w dół, nie trzeba go znosić  😅

AnetaW, kciuki i energia dla suni nadal są 🙂

edit.

Tasman jeszcze w formie na spacerku:

Ja zamiast Arthroflexu polecam kupić koński Cortaflex Soulution ( lub tą silniejszą wersję HA ). Tylko odpowiednio zmniejszyć dawkę. Wychodzi o wiele taniej a skład Cortaflex ma o wiele lepszy.
Mehari ja gotując swego czasu psiakom gotowałam im po ok 1kg na głowę - razem ok 3kg (psy ważą po 40kg sunia 31kg)  samego mięcha, różnego albo serca, wątróbka, płuca, nerki, ryba. Czasem chudsze, czasem mega tłuste do tego szklanka ryżu (na wszystkie) i opakowanie mrożonki jarzynowej (takiej na zupę). Niestety obawiam się że na gotowanym ryżu z dodatkiem mięsa/puszki ciężko mu będzie przybierać na wadze, ryż jest bardzo dietetyczny, skonsultuj z wetem powolne zmienianie proporcji, wiadomo, że problemy z jelitami wykluczają tłuste, ciężkie jedzenie więc moim zdaniem lepiej niech trzyma wagę i baaaardzo powoli przybiera niż przedobrzyć i zaszkodzić "brzuchowi". Spytaj o ryby - może będzie mógł je jadać.

Sue po pierwszej dawce imizolu przy kolejnych badaniach miała wciąż we krwi babeszię... Dostała kolejną dawkę i dziś już "dziadów" nie było, Sue czuje się troszkę lepiej... od poniedziałku nie stanęła wciąż o własnych siłach ale dziś wieczorem pychol uśmiechnięty, ogonek pracował i z pomocą usiadła i wstała na chwilę, rokowania wetów wciąż bardzo ostrożne ale ja widzę światełko w tunelu, ona tyle w życiu się już nacierpiała, że MUUUSI byc dobrze... Serce mi pękało jak musiałam już jechać do domu a ona już na tyle świadoma, że starała się wstać i iść ze mną...  😕 i jak jej wytłmaczyć, że to dla jej dobra?

Emi - "wiosenne" pozdrowienia od wujka Licha... wciąż jestem zachwycona maścią Waszej burej!!!

A ja na stawy polecam Gelacan 😉
CuLuLa, faktycznie poszukaj czegoś innego. Arthroflex drogi i skład średni (w sensie 'dawki w dawce'😉. Moja suka żarła Canivition (http://www.caniviton.pl/OA/Products.htm#forte-plus), potem chwile superflex dla psów z nafu.
No dobrze, pies się troche odblokował i je od kilku dni codziennie (tfu tfu!) ale tylko 70-80% porcji. Macie jakiś pomysł na wyjątkowo zachęcającą karmę? To główne kryterium na razie: karma wyjątkowej smakowitości. Wiem, że to subiektywny parametr ale jestem zdesperowana "poproóbować". Ponieważ mój pies i tak worek 5kg przewidziany dla jego wagi na dwa tygodnie męczy już od dwóch tygodni i jest w połowie ( 😵 ) Cena jest sprawą drugorzędną. Nie mówie, że dostanie ZiwiPeaka za "drobne" 300zł, ale marki klasy Premium też wchodzą w grę.

W piątek mam dostać 1kg TOTW z przepiórką (chyba z przepiórką), Acana Chicken&BurbankPotato odpada, bo rozwolnienie, Pro Plan odpada w ogóle. 

Help?

BTW Z Bozity (Original Plus) na razie jestem zadowolona. Co prawda pies schudł (trudno, żeby nie, skoro jadł raz na dwa dni i to po 30-50% zalecanej dawki dziennej), ale sierść się błyszczy nie łupieży, kupy nareszcie jak należy. Miła odmiana w tym temacie po domowym żarciu.
może Canine Caviar..??
Kurcze, to ja już zgłupiałam: do wyboru dałyście mi:
Canivition, Gelacan i Cortaflex Soulution (rzeczywiście nic się nie stanie psu przy końskim specyfiku?). No i jeszcze Arthroflex. Rozmawiałam wczoraj z ludźmi, którzy stosowali u swoich psów ten Arthroflex i są zadowoleni. Teraz po waszych wpisach sama już nie wiem. Cena nie gra roli tak bardzo, chcę kupić jak najlepszy specyfik.
CuLuLa, Gelacan stosuje się z powodzeniem u psów sportowych. Działa, psy i ludzie zadowoleni. Z resztą kiedyś Kkk pisała, że jej znajomi maszerzy u swoich pierwotniaków stosują i są bardzo zadwoleni.
Ile należy kupić tabletek na odrobaczanie dla dużego psa? Nie mam pojęcia ile moze ważyć...

A nie masz możliwości zabrania psa do weta? Tam by został zważony i ilość tabletek dobrany do jego masy.
Wolałabym nie, mieszkam na wsi, pies jest podwórzowy.
A czym się różni pies podwórkowy od psa domowego? Że z tym pierwszym nie trzeba jeździć do weta, szczepić, leczyć odrobaczać? Mam nadzieję, że powodem jest tylko brak transportu do najbliższego weta, niż taki tok myślenia 😉
oj proszę Cię JARA dajcie spokój, i już jakaś chora nagonka się zaczyna, jak nie wieicie ile dla takiego psa należy kupić tabletek to po prostu nic nie piszcie a nie osądzasz moje myślenie. Pies jest zdrowy, zaszczepiony itd... nie mam jednak zbyt dużo czasu, pracuję, mam gospodarstwo, tabletki mogę kupić po drodze wstepując do lecznicy... muszę tylko wiedzieć ILE. ale pewnie wet będzie to wiedział, więc dzieki za pomoc
oj proszę Cię JARA dajcie spokój, i już jakaś chora nagonka się zaczyna, jak nie wieicie ile dla takiego psa należy kupić tabletek to po prostu nic nie piszcie a nie osądzasz moje myślenie. Pies jest zdrowy, zaszczepiony itd... nie mam jednak zbyt dużo czasu, pracuję, mam gospodarstwo, tabletki mogę kupić po drodze wstepując do lecznicy... muszę tylko wiedzieć ILE. ale pewnie wet będzie to wiedział, więc dzieki za pomoc

musisz znać wagę psa, wtedy wet da tyle ile trzeba, zazwyczaj jedna tabletka jest na 10 kg, ale to też zależy od producenta
ok, wezmę 4, myślę że będzie ok.
ok 40 kg wazy twój pies, na oko. Ja tez kupuje tabletki na robale bez wozenia psów, za duzo zachodu i nie chce mi sie. Wiem ile ważą moje psy i to mi wystarcza. To samo dotyczy kota.
tet dzięki wielkie
Skoro psa szczepisz to powinnaś wiedzieć ile waży.

Ja też nie wożę psów do weta po tabletki, tylko ja wiem ile moje psy ważą. Bez znajomości wagi psa nie da się go leczyć ani szczepić.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się