Dziewczętaa! Dziś przyjechała do mnie moja nowa sunia! 😍 Wrzucam zdjęcie z ogłoszenia ( rzekomo, bo takie samo zdjęcie znajduje się w kilku różnych ogłoszeniach 🙄 ), ale na żywo wygląda tak samo 😉
A mój staruszek miał dziś kolejną wizytę u weta, aktualnie odsypia. Wycinek z brzucha pobrany, krew pobrana, nawet na zaś załapaliśmy się na darmowe badanie markerów 🙂 bo zdaje się któraś doktorantka pracę pisze. Za trzy tygodnie wyniki. Rtg robione będzie jeśli u psa w obecnych badaniach wyjdzie coś nie tak.
A u nas masakra. Drugi dzień ze sraczką 😵 Jeszcze rano sobie raz zwymiotował, więc biegiem w te pędy do weta. Na badaniu wyszło, że to tylko póki co sensacje żołądkowo-jelitowe, więc musiał się chyba w stajni czegoś nażreć jak nie patrzyłam. Głodówa, podostawał jakiś zastrzyków, smectę iii zobaczymy. Mam nadzieję, że będzie już ok, bo bieganie o 4 rano na pole z psem, nie należy do moich ulubionych zajęć.
[quote author=kurczak_wtw link=topic=32.msg1672254#msg1672254 date=1359620639] Gopi sunia będzie leciała samolotem czy jechała autem? jeśli będzie lecieć to musisz ją przyzwyczaić do transportera żeby bez oporów do niego wchodziła i czuła się w nim bezpiecznie. A w nowym miejscu myślę że zaaklimatyzuje się bardzo szybko psy zazwyczaj łatwo się dostosowują bo najważniejsze jest dla nich bycie z ukochanym właścicielem. [/quote]
Będę ją wiozłą samolotem, bo nie wyobrażam sobie jej w samolocie (ja zresztą z nerwów o nią sama bym na zawał zeszła chyba). Ona jest bardzo wrażliwa na zmiany, dlatego trochę się obawiam jej reakcji.
Dziewczyny - szybkie pytanie. Kiedy szczepić na wściekliznę? Szardi skończy w poniedziałek 4 miesiące. Dzisiaj moge podskoczyć do weta - chyba, że jeszcze miesiąc, dwa się wstrzymać? Wet nic nie wspominała gdy robiłam wirusówki.
gopi,pamiętaj o formalnościach i przeczytaj jeszcze raz co napisałaś 😉 Hiacynta, obowiązkowi szczepienia podlegają psy po skończeniu 3 m-cy, zgodnie z prawem nie masz wyboru JARA, jak masz ostre problemy jelitowe to jesz?
nie szczepie psow na wscieklizne przed skonczeniem roku (wiem ze niezgodnie z prawem, ale wybieram lepsze dla psa rozwiazanie). Dziecka zreszta tez nie szczepie zgodnie z planem panstwowym. a jak maja sraczkę nie daje jeść, zwłaszcza w przypadku zapalenia jelit, trawienei powoduje wydalanie, a wprzypadku biegunki wydaje mi sie ze nasila ja. Zaraz tu Pokemon wjedzie i powie zesmy wszyscy w bledzie i idioci 🤣. Zreszta psy z problemami jelitowymi same nie chca jesc. Ale nie sadze zeby to bylo jedyne sluszne postepowanie. Kazdy ma zazwyczaj temat jakos przerobiony i przemyslany 🙂
Bo tet ma własną wizję świata. Laicką. U nas w terenie jest w tym momencie mnóstwo wściekłości. Za chwilę będzie w całej Polsce. I zastanawia mnie to, jak Czesi sobie to zrobili, że mają kraj wolny od.