Forum towarzyskie »

PSY

No to dobrze, mam nadzieję, że taka była prawda. Że po prostu nie wyszło, że za blisko się go pozbyli.
też mam taką nadzieję, ale chłopak wydawał się przejęty i bardzo się cieszył z odzyskania. Powiedział, że na spacerze coś zobaczył i nie mógł go już dowołać.  A w sumie to się nie dziwię, bo teren na spacery jest bardzo przyjazny no i jest wiele dzikich zwierzątek  🙂 
Więc oby to była prawda.
Czy ktoś zna i mógłby polecić jakąś szkołę w trójmieście? Chciałabym udać się z moją owsicą na szkolenia z posłuszeństwa i potem może jakiś mały sport o ile zdrowie pozwoli. Najchętniej w Gdyni  😉

Moja owsica przeprowadza się ze mną do trójmiasta!  💃 Miała zostać z mamą, ale dostałam fajną propozycję jeżeli chodzi o mieszkanie i będziemy razem calutki czas  😅
Quendi Osobiście nie szkoliłam się tam, ale znajoma polecała - > http://www.dogproject.pl
Quendi polecam http://psynafali.pl/obi/

😎 😎
no i klops 🙁 Czarny ma kiepskie wyniki moczu. Odczyn zasadowy, dużo kryształów...  ehhh. Póki co czekają nas leki potem znów badania i usg.

Jakiś pomysł co może mieć wpływ na taki stan rzeczy?

edit: kamieni póki co brak, na razie same kryształy.. chodzi mi bardziej co mogło doprowadzic do takiego stanu rzeczy? badania mial w ubiegłym roku i wszystko było idealne. Zywienie?
kkk może ma kamień w nerce
kkk, zalecili Ci karmę dla nerkowców ?
JARA, zalecili ale na razie jej nie wprowadzę, po pierwsze przy naszym karmieniu byłby to koszt 600zł miesięcznie, poza tym obawiam się, że przy stylu życia i aktywności Czarnego to będzie dla niego bardzo mało kaloryczna.

Póki co będzie dostawał leki, już zamówione. Zastanawiam się  czy go nie przebiałkowałam...
On na surowiznie jest tak ?
surowiznę dostaje dodatkowo, normalnie jest na Vollmers'ie - sucha karma i dodatek suszonego mięsa tej samej firmy

edit: tylko że jakiś czas jak strasznie spadł z masy znajomy polecił mi podawanie mączki rybnej...
kkk, a badali krew glukometrem? Wiesz, w kierunku cukrzycy?

No, bo za dużo białka w diecie to mocz idzie w kierunku kwaśnym. I właśnie przy kwaśnym moczu mogą pojawić się kryształy. Ale on ma odczyn zasadowy, więc to raczej w przypadkach stanów zapalnych.

Za dużo wapnia nie dostaje? To byl rutynowe badania, że wykryłaś? Mocz był z rana, taki pierwszy po nocy ?
moczy był popołudniowy ale pies byl naczczo.

w kierunku cukrzycy wet nie idzie, raczej w kierunku zapalenia pęcherza.

Badania byly robione bo nie podobało mi się jak dużo zaczął sikać
Najlepiej badać mocz u psów tak jak u ludzi, przynajmniej tak radzi mój wet. Rano, przed wysiłkiem, bo pies był na czczo, ale ruszał się i wysiłek również może zmieniać parametry moczu.

Może po prostu tylko się przeziębił. 😉
Może po prostu tylko się przeziębił. 😉

chyba niestety nie.. myślę, że wet by wtedy inaczej zareagował 🙂
Kryształy w moczu jakie?
To, że nie chcesz podawać karmy specjalnej to jest głupota. Wbrew pozorom wyjdzie taniej a lepiej dla psa
Kryształy w moczu jakie?
To, że nie chcesz podawać karmy specjalnej to jest głupota. Wbrew pozorom wyjdzie taniej a lepiej dla psa

trójfosforanu amonowomagnezowego.

na razie leki wychodzą taniej-66zl/miesiąc a urinala RC 14kg 300zl i wystarczy mi to na 1/2 miesiąca.
Zobaczymy co będzie po miesiący leczenia jeśli nie będzie innego wyjścia na pewno przestawię go na dietę dla nerkowców, ale obawiam się że będzie to dla niego mało, tzn. nie dość kaloryczna
kkk z weterynaryjnych jest jeszcze hills ciut tańszy...
jeśli okaże się, że niezbędna jest karma, trudno - ile będzie trzeba tyle będziemy płacić, ale chodzi mi o to że Czarny jest nadaktywny, je karmy dla ciężkoproacujących psów i obawiam się, że karma weterynaryjna dietetyczna będzie za słaba 🙁

edit: dostał L-METHIOCID
kkk, a nie znasz lub nie kojarzysz nikogo kto w klimatach zaprzęgowych nie pozbył się haszczaka lub komuś nie zaginął?
słyszałam coś ale o rudej suce... daj jakieś info to wrzucę na fb, moze cos sie uda
Sprawa do końca nie jest taka prosta, otóż na początku lipca trafił do schroniska w Tychach, w stanie skrajnego wycieńczenia. Nie wiadomo co mu było i z dnia na dzień było coraz gorzej. Chodzenie sprawiało mu problem, przewracał się. No i któregoś dnia stan się na tyle pogorszył, że pies nie był wstanie podnieść głowy z ziemi, robione badania, leki, witaminy,a pies ledwo żwywy. Miał zostać uśpiony, ale znalazł się DT doświadczony z haszczakami.

Pies był kompletnie wyalienowany, nie dawał się dotykać, kłapał zębami przy próbach kontaktu. Nie jest agresywny, tylko daje wyraźnie znać, że nie chce kontaktu z człowiekiem, nie ufa. W DT otwiera się. Ogólnie ledwo przeżył i nie wiadomo na co był chory. Tam  gdzie się położył tam leżał, robił pod siebie.. no ogólnie mega długa historia. Jak byśbyła zainteresowana to tu jest [url=[[a]]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229073-AMIR-b%C5%82aga-o-DT-unikn%C4%85%C5%82-%C5%9Bmierci-potrzebna-pomoc-[[a]]!!!!]jego wątek na dogomaii[/url]. Ogólnie pies dochodzi do siebie, zaczyna jeść, zaczyna ufać ludziom, zaczyna interesować się otoczeniem, zaczyna ciągnąć na spacerach. Szukają dla niego domu, żeby otworzył się u ludzi, którzy wezmą go już na stałe, bo szkoda, żeby znów przechodzi to całe przeniesienie z domu do domu. 4 dni temu, całkiem przypadkiem wyszło, że zna komendy, które znają  tylko psy zaprzęgowe 🙁
znam te sprawę... była na fb... to nie "od nas" pies... wiem, że była zbiórka pieniędzy na niego
Kraków!
W niedzielę, 2 września odbędzie się marsz jamników. Od Barbakanu na rynek. I właśnie na rynku w namiocie Safe Animal będzie można za darmo zaczipować psa.

a my się przypominamy i przy okazji chwalimy małym, wspólnym sukcesem.
Dokładnie tydzień temu, podczas IV Obozu szkoleniowego dla wilczaków, moja Mała Dzielna Suczka po ponad półrocznej przerwie w szkoleniu z miejsca zdała egzamin PT 1 stopnia 😅
niby nic wielkiego, ale jednak cieszy. No i mamy motywację aby szkolić się dalej  😁

dwie takie o foteczki dla przypomnienia mordeczki  😜

mój odważny caviś  😁 w ogóle nie chciał wchodzić do żadnej wody, a tu nagle zaczął aż po brzuszek (nawet ma swój ulubiony brodzik 😀), ale pływać się jeszcze nie odważył z własnej woli

JARA, gdzie taka fajna woda?
!!UWAGA WARSZAWSCY MIŁOŚNICY CZWORONOGÓW!!
Na facebooku pojawił się filmik pt "Tak się 'tresuje' psy w schronisku na Paluchu". Bardzo ciężko się go ogląda, ponieważ to co wyprawiają wolontariusze (?!) z leciwym psem przy 27 stopniowym upale, który zamiast obroży ma na szyi pętle z linki podchodzi niemal pod znęcanie się nad zwierzętami.
Podobno sprawa została już zgłoszona do TOZ-u, lecz wciąż nie wiadomo kim są ci ludzie i kto pozwala na takie traktowanie psa "przewodnikowi"
FILMIK:

Pomóżcie nam zidentyfikować osoby nagrane na filmiku!

WARSZAWA

Do 14 grugnia 2012r miasto dopłaca 50% ceny sterylizacji zwierząt.

(...)
Przychodnia dla Zwierząt
ul. P. Gojawiczyńskiej 16, Żoliborz
tel. 22/ 832 19 00

Polecam ten gabinet.
JARA, gdzie taka fajna woda?
Nad Slęzą, między Oporowem, a Klecinem, tuż przy Parku Grabiszyńskim.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się