Haha, mój pies też tak robi. Ale najlepsze jest to, że czasem wskakuje na fotel kiedy np. idziemy do innego pokoju, po czym jak słyszy, że wracamy to zeskakuje i biegnie na swoje miejsce:P I jego mina "ale o co chodzi?" 😂
Dziewczyny .......... 😵 Moje szczeniaki chyba mnie zabiją ... prałam ich spanie ,zabawki ...i nie zauważyłam że ich ulubiona małpka była gdzieś dziurawa.... no i .......... wyciągnęłam z pralki rzeczy i nagle patrze wata.... a małpa płaska jak deska... dodatkowo nie piszczy 🙁(
Śmieje się z tego ....ale one już nie bardzo, ewidentnie się wkurzają ,że małpka już nie piszczy, a myślałam że głupole nawet się nie skapną ... 🙄
Musze kupić nową i podmienić bo to była jedyna zabawka która dawała im tyle radości, a ja ją po prostu " zabiłam " 🤦
Około godziny 18:20 w KOŁOBRZEGU ZAGINĘŁA SUCZKA BORDER COLLIE CZARNO-BIAŁA - FLICKA (FLIKA). MA OBECNIE PRAWIE 6 MIESIĘCY. Delikatnie potrącił ją samochód, przestraszyła się i pobiegła przed siebie. Ma czip po lewej stronie szyi, nie ma tatuazu. Uciekła na Zwycięzców -koło dworca w stronę Wojska Polskiego. Nr kontaktowy: 795781433 Właścicelką jest Ewa Kiryk. Wszelkie informacje bardzo pomogą! na zdjęciach ma około 5 miesięcy: Pochodzi z hodowli I WSZYSTKO JASNE - jej rodowodowe imię to TOTALNIE DOSKONAŁA I Wszystko Jasne Bardzo porszę wszystkich o dlasze przekazwyanie informacji i info gdyby ktoś widział suczkę!
Kręgosłup. To pseudo collie, w maju skończy 10 lat. Od pewnego czasu gorzej chodziła, zaczęła dostawać suplement "MULTIFLEX". Dziś się o nią bardzo przestraszyłam, bo nie wysikała się przez prawie 24h! Poleciałyśmy do weta, suń przytyła (Kochany Tato stwierdził, że jak psica łazi po mieszkaniu, to jest głodna. A że swoje jedzenie lubi, to zjadala wszystko, co Tato jej dał). Waży teraz 30kg, przytyła w ciągu niecałego miesiąca 3kg. Czyli dużo. I szybko. Kręgosłup bardzo bolesny w okolicach zadu, tylne łapy postawione na palcach, jakby odwrotnie, podbiciem - nie zostają podniesione i poprawione. Poza tym własnie jak idzie, to zamiata tymi łapami.
Dziś poleciała krew do badania, dostała też przeciwbólowe i no-spę na brzuch. NA SZCZĘŚCIE! wysikała się w końcu.
Jutro idziemy na kontrolę, a pewnie w przyszłym tygodniu na prześwietlenie.
Około godziny 18:20 w KOŁOBRZEGU ZAGINĘŁA SUCZKA BORDER COLLIE CZARNO-BIAŁA - FLICKA (FLIKA). MA OBECNIE PRAWIE 6 MIESIĘCY. Delikatnie potrącił ją samochód, przestraszyła się i pobiegła przed siebie. Ma czip po lewej stronie szyi, nie ma tatuazu. Uciekła na Zwycięzców -koło dworca w stronę Wojska Polskiego. Nr kontaktowy: 795781433 Właścicelką jest Ewa Kiryk. Wszelkie informacje bardzo pomogą! na zdjęciach ma około 5 miesięcy: Pochodzi z hodowli I WSZYSTKO JASNE - jej rodowodowe imię to TOTALNIE DOSKONAŁA I Wszystko Jasne Bardzo porszę wszystkich o dlasze przekazwyanie informacji i info gdyby ktoś widział suczkę!
Siostra Soczka 😲 Zrobiłaś wydarzenie na Fejsie? chetnie udostepnie u mnie!
[quote author=Felusia link=topic=32.msg1316514#msg1316514 date=1330112769] Około godziny 18:20 w KOŁOBRZEGU ZAGINĘŁA SUCZKA BORDER COLLIE CZARNO-BIAŁA - FLICKA (FLIKA). MA OBECNIE PRAWIE 6 MIESIĘCY. Delikatnie potrącił ją samochód, przestraszyła się i pobiegła przed siebie. Ma czip po lewej stronie szyi, nie ma tatuazu. Uciekła na Zwycięzców -koło dworca w stronę Wojska Polskiego. Nr kontaktowy: 795781433 Właścicelką jest Ewa Kiryk. Wszelkie informacje bardzo pomogą! na zdjęciach ma około 5 miesięcy: Pochodzi z hodowli I WSZYSTKO JASNE - jej rodowodowe imię to TOTALNIE DOSKONAŁA I Wszystko Jasne Bardzo porszę wszystkich o dlasze przekazwyanie informacji i info gdyby ktoś widział suczkę!
Siostra Soczka 😲 Zrobiłaś wydarzenie na Fejsie? chetnie udostepnie u mnie! [/quote] Ja już udostępniłam rozsyłałam też informacje po znajomych, forach, stronach. Informacje są też u Ewy w profilu: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000533346617 Nr chipa 967000009262400
Słuchajcie, ile pies wybudza się z narkozy? Mój został dziś wykastrowany, w gabinecie nie było możliwości zostawić go do wybudzenia... i tak jakoś zaczynam sie martwić :/ kot szybciej doszedł do siebie po wycięciu.
nie martw się na zapas 🙂, czas wybudzania zależy od wielu czynników, mój kot po wycięciu o 12 miał być w pełni wybudzony o 17... faktycznie odzyskał sprawność koło 9 rano następnego dnia... tyle nerwów i stresów co się wtedy niepotrzebnie najadłam to moje...
P.S. za to suka po sterylizacji i amputacji palca (2w1) zaplanowanej na 10-11, o 15, kiedy po nią przyjechałam przyszła do mnie o własnych siłach 🙂
nie mam pojęcia... zawsze wydawało mi się że pies/kot/człowiek/itp. wybudza się jak narkoza przestaje działać, nawet nie wiedziałam że jest "coś na wybudzenie" 🤔
Oj tak, pudle to wyjątkowe stworzenia 🙂 Ten mój to w ogóle jakieś przedziwne stworzenie 🙂 Strasznie żałuję, że nie znam jego historii.
Co do narkozy, mój miał robione zęby pod narkozą i obudził się po 5 godzinach. Nie miał podawane nic na wybudzenie, leżał w gabinecie aż się w pełni nie obudził.
Hej !Sorry że się rzadko pojawiam, ale obowiązków zamiast ubywać to przybywa 🙁Praca, dziecię własne i zwierzaki psio-końskie to "pożeracze czasu". Mam pytanie: moja psica (astka)od kilku dni ma zaczerwienione lewe ucho i namiętnie je drapie.Wieczorem smaruję pimafucortem i rano jest ok a jak wracam z pracy to ogień jeden wielki🙁 Jakby to było zapalenie uszu to chyba dwa jednocześnie?Jak myślicie wirus czy jakaś złośliwa bakteria? Chyba w poniedziałek polecimy do weta.....
Blow, jakie świetne są! A jakie śmieszne ryjki 🙂 przyzwyczaiłam się do flacich hihihi
JARA, to częsta przypadłość nie ttb a psów z klapniętymi uszkami 😉 Im więcej pływania, im więcej wilgoci dookoła ucha tym łatwiej o zapalenie. Bez względu czy to ttb czy nie 😉
Tak jak pisałyście pies doszedł do siebie - po 24 godzinach jest już zupełnie "swój" 🙂 Interesuje się już jedzeniem, szkoda tylko, że nie Royal Caninem, specjalnie na tę okazję kupionym;/
Najlepsze jest to, że ze schroniska braliśmy psa siedmioletniego a mamy dwu 🙂 wet obejrzał mu dokładnie zęby i stwierdził że w książeczce jest błąd, pies ma najwyżej 2 i pół roku. Taka niespodzianka.
Przemyślałam całą sprawę i mam teraz strasznego moralniaka, słusznie oczywiście. Doszło do mnie, szkoda, że z takim opóźnieniem, że ludzie, którzy robią tak jak ja, "zapychają" swoimi kundelkami potencjalny rynek, a tym samym przeszkadzają profesjonalistom rozwijać rasowe hodowle. To była bardzo, bardzo głupia decyzja... 🤬
Blow, miło się patrzy na takie pocieszne maluchy, aż się buzia sama uśmiecha 🙂
Mam pytanie do psiarzy z pomorskiego :kwiatek:, czy ktoś może polecić lek.wet. - specjalistę, o którym wie, że zna się na zewnątrzwydalniczej niewydolności trzustki? Wiem, że każdy lek. wet. ma pojęcie o tej chorobie, ale mi chodzi naprawdę o specjalistę.
wistra, ciska, Blow, macie rację, że w tym wypadku to najlepsze wyjście, więc to przemyślę, ale niezależnie ode mnie, decyzja należy do mamy i to od niej zależy co będzie dalej z ciążą. Porozmawiam z nią...
Dziewczyny, możecie polecić jakąś książkę lub artykuły dla laika, o podstawach hodowli, licencjach, rodowodach, wystawach itp? Chciałabym się więcej dowiedzieć, a raczej w ogóle się czegoś dowiedzieć o tym jak to wszystko powinno wyglądać 😡
Fin, ja się nie wypowiadam nt. kastracji bądź nie Twojej suczki, wyprowadzam Ciskę z błędu-aborcyjnie można sukę jedynie wykastrować 😉 Sterylizacja to zupełnie inny zabieg.
jestem załamana, chcę wykastrować psa wnętra (jedno jądro nie zeszło) a pani weterynarz wyliczyła mi że zabieg wyniesie 530 zł, szczena mi opadła 😵 i to niby z marcowymi zniżkami...
No właśnie....ja bym na tym etapie ze spokojnym sumieniem już płodów nie wychlastała w imię idei, stało się.Prędzej bym wcześnie pokastrowałamaluchy, przed wydaniem.
Bajaderka, ile waży Twój pies? 😲 miał robione USG tego dżajka?