Forum towarzyskie »

PSY

Mój ma takie adhd że da się od niego tylko podstawowe rzeczy wyegzekwować  🤣
Witam. wiem ze pewnie bylo w tym watku ale tyle stron ze spytam🙂 co uwazacie na temat ON jak przy koniach nadaja sie?
Moje maleństwo:
Frania, jak patrzę w te słodkie ślepka to też mi się wydaje że ten psiak to niezły wariatek  😁
Znacie jakieś sprawdzone hodowle JRT we Wrocławiu i okolicach (do 30km od Wrocka) ?  :kwiatek:
Ona jest nienormalna  😍
Jeszcze dwie z wczoraj

Witam. wiem ze pewnie bylo w tym watku ale tyle stron ze spytam🙂 co uwazacie na temat ON jak przy koniach nadaja sie?

moje zdanie jest takie, że ON nadaje się do wszystkiego. do bycia przy koniach też, ale trzeba poświęcić troszkę czasu na szkolenie, żeby pies poznał zasady przebywania w stajni. ONki to mądrale i szybko się uczą 😉
Ja mam 4 letniego Goldenka  💘
W tym roku w marcu złapał kleszcza i zachorował na babeszioze !
Na szczęście szybko się zorientowaliśmy i udało nam się go wyleczyć...
Wybaczcie ilość zdjęć ale kiedyś mu robiłam sesje i się nie mogłam zdecydować...
Pozdrawiam.  :kwiatek:
Mam do Was pytanie.
Mój ON od około roku ma problemy z uszami, na całej małżowinie ma strupki, dodatkowo zaczęła mu się także łuszczyć skóra na nosie, wygląda to bardzo nieciekawie. Pies cały czas się drapie, potrząsa głową i piszczy kiedy się dotyka uszu.
Przypadek był konsultowany z dwoma różnymi weterynarzami, wydaliśmy już bardzo dużo pieniędzy na leczenie, które nie przyniosło żadnych efektów.
Coraz bardziej mnie to martwi, no i szkoda mi psa, ale nie mam pojęcia co jeszcze mogę dla niego zrobić 🙁
Chętnie poszukałabym jakiegoś porządnego weta w Trójmieście (może ktoś mógłby mi polecić?), tylko mam problem z transportem, nie bardzo mam jak to zorganizować...
Wydaje mi się, że bez badania laboratoryjnego się nie obejdzie.
Przejrzałam już mnóstwo stron internetowych, ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi, będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc.
Nie zrobiliście do tej pory posiewu??  🤔 😵

U mnie jest to pierwsza czynność, jak robi się syf w uszach  🤔

Czyścicie to teraz czymś?
Jaką w ogóle weci postawili diagnozę? (Skoro było leczenie to i była diagnoza)
Postępowałam zgodnie z zaleceniami weterynarza, zaufałam mu bo podobno ma niezłą opinię...
Tu gdzie mieszkam nie mam ponadto możliwości zrobienia jakichkolwiek badań, a jak pisałam wcześniej z transportem psa do innego miasta też jest problem 🤔
Diagnoza była taka, że to jakieś alergiczne zapalenie uszu.
Obecnie ma to smarowane jakimś lekiem przeciwgrzybicznym, nie bardzo mi się to podoba, ale to nie ja decyduję o tym psie, mogę jedynie coś zasugerować.
Dla wyjaśnienia dodam, że pieniądze na leczenie wykładają moi rodzice i to oni podejmują wszelkie decyzje dotyczące psa.
Bez posiewu trudno postawić prawidłową diagnozę, a tym bardziej leczyć.
Bo to w zasadzie może być wszystko: grzyby, bakterie, itd.  🙄
Teraz już o tym wiem i zrobię wszystko, żeby doprowadzić do podjęcia jakichś konkretnych działań.
Pauli, też mam ONka i też ma problemy ze skórą i często z uszami. Próbowaliście zmienić dietę na jakąś dobrą karmę dla alergików?

Poza tym, ponoć ONki są bardzo skłonne do bakteryjnego zapalenia skóry (czy jak to się tam zwie). My musimy niestety kąpać naszego dość często bo historie skórne wciąż wracają  🤔
Pauli, w Olsztynie nie ma labu?
I Pauli pamiętaj, że przed zrobieniem posiewu nie wolno czyścić i smarować uszu.
Lotnaa
Z dietą jeszcze nie kombinowaliśmy.
Najpierw jednak wybierzemy się do weta, potem dopiero dobierzemy się psu do miski 😉

sznurka
W Olsztynie na pewno jest, ale ja tu tylko studiuję, a pies przebywa w moim domu w małym miasteczku, gdzie laboratorium nie ma.
Dlatego właśnie wyjaśniłam, że to nie ja mam w sprawie psa ostatnie słowo.

karolinag4
Ok, przekażę rodzince 🙂
czy ktos ma w Wawie sprawdzona osobe co strzyze psiska wg szablonow ? zabilam maszynke i musze odklaczyc psa przed pokazem
bede mega wdzieczna za sparwdzony namiar na kogos, kto nie zedrze ze mnie za bardzo. :kwiatek:
Karla🙂, polecam psa urok w lecznicy Jatagan na ul. wyspowej
strzygę tam sznaucera i yorka zawsze jestem zadowolona
w&w dzieki, zapomnialam dodac- zadnej wet lecznicy , tylko groomer -juz mi dwa razy u "kolegow po fachu" tak dwa psy zalatwili, ze wypadlismy z pokazow:/
no i super by bylo gdyby to byla lewa strona Wawy - Usrynoof lub Mokotow🙂
tzn w tej lecznicy poprostu przyjmuje fryzjerka która ma tam własny pokój strzyżeń i kąpieli.
wlasnie takich "fryzjerow" po opitoleniu mi foksa na pudla z kulka na ogonie unikam🙂
Jak na lany poniedziałek przystało psiakom zafundowaliśmy dziś wypawę nad wodę: kąpiele, wspólne aportowanie, gonitwy i zabawy w wojnę... były wszystkie atrakcje  🤣

Teraz śpią jak zabite, aż się wierzyć nie chce że tak potrafią  🤣

AnetaW, jak ludzie widzą Cie z pieskami to nie panikują  😁 ?
Prześliczne są  😉
Mój po pływaniu, bieganiu i skakaniu też słodko śpi. A jak ktoś sie zbliży to zabija wzrokiem xD
Staram się, żeby nikogo nie straszyły - rozumiem, że pędzące luzem obejrzeć ludzia stadko może nastraszyć - szczególnie w lesie więc zawsze wołam do siebie jak kogoś widzę ale i tak omijają nas szerokim łukiem  😉

Zapomniałam o głównej atrakcji popołudnia... zamiast szukania wielkanocnego króliczka (który by raczej tego nie przeżył) pieski szukały i odnalazły Różowego Kapturka przed którym same musiały się później chować pod krzaczkami  🤣

Trochę świątecznego Nerosławcia

troche mojego sierściucha

o rany, ale wyrosl! ogurek wiecej wiecej!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się