Forum towarzyskie »

PSY

W wątku to właściwie oglądam tylko czasem zdjęcia Waszych psinek,ale że w końcu mam coś swoich bestii to wstawie 😉

Wojenkaod dłuższego czasu podziwiam zdjęcia tego Twojego akrobaty i musze Ci powiedziec,że obłędne masz psisko 😀
sienkaświetna sceneria 🙂
Ależ śliczna psina, uwielbiam stojące uszka 😉

A ja jak zwykle wstawię fotki jako ostatni post na stronie 😉

Czy ktos z Was ma może Bouvier des Flandres?? Mój szwagier oszalał, ciekawa jestem czy są faktycznie takie jak o nich piszą 😉
Muffinka-dzięki 😉 Twoje też są świetne ,ile miesięcy mają?
Dobiegają 6 tygodni 😉
Sznurka dzięki za odpowiedź 🙂 Tak mi się właśnie zdaje, że raczej nie ma co panikować ale wolę popytać.
Muffinka rewelacja 😍 takie kudłate kulki 🙂
Libella jak bedziesz następnym razem u weta spytaj dla świetego spokoju, niech obejrzy te dziąsła. Ale w sumie faktycznie raczej nie ma powodów do zdenerwowania.
Dziewczyny, a jak tam u Was z zabieraniem psów do stajni? Puszczacie je wolno? Jak reagują jak widzą Was na koniu? 😁
Moja ogólnie to bardzo łagodne zwierze, ludzi uwielbia, inne zwierzęta- toleruje. Tzn. krzywdy im nie robi, przywita się, a potem najlepiej żeby dać jej spokój 😁 Ale jej miłością jestem ja (niestety- to jest męczące) i jest cholernie zazdrosna. Niby zna konie, nie obszczekuje, ale zastanawiam się jak zareaguje jak zobaczy mnie na innym stworzeniu. Które na dodatek szybko się ze mną porusza... Rozumiecie. Jak to najmożliwiej bezstresowo przeprowadzić?
Przez jakiś czas siostra nie będzie się mogła zająć Lunką pod moją nieobecność, a samej w domu na pół dnia szkoda mi jej zostawiać...
Ja swoich psów do stajni nie zabieram, ale konie znają i nie zaczepiają.
Moja jak jeżdżę biega za mną, a jak stępuje próbuje wskoczyć na konia. Dzięki Bogu wie, że nie wszystkie konie są takie spokojne i robi tak tylko jak jeżdżę na młodym. Jak czyszczę konia to najczęściej leży/tarza się w boksie, albo biega luzem bo całej stajni.
rzadko tu zaglądam ale przyszłam pochwalić się już sporo większym Manieczkiem
został w końcu u mnie  😉
Bardzo kocha konie , jak jestem w stajni to potrafi cały dzień siedzieć z nimi na padoku  czasami zapominam ze mam psa   🤣
Biega przy nich od kąd miał 3 miesiace wiec sie znają bardzo dobrze , nie wykazują agresji  ani on ani konie . Bawia sie , ganiają.
Jak koń pracuje na lonży lub pod kimś to on wie ze nie można biegać za koniem.

ciska, piękny, ale brudas 😉
haha wszyscy tak mówią ale on ma taką maść  😁
ale w błocie sie utytłał to prawda ale tego nie widać :P
a to błotko na łapach i brzuchu to też element sierści? :>
pies jest albo czysty, albo szczęśliwy...  😉
aleksandra, nikt nie twierdzi inaczej 😉

A my w weekend pracowaliśmy 🙂

i zdjęcie poglądowe na to w jakim tempie mój czort leci po aporcik 😉

Wszystkie macie cudne psiaki  😍  😜
Nas jeszcze tu nie ma, więc pokrótce przedstawię moją psinę.
Saba jest 6 letnią suczką w typie Owczarka Niemieckiego( bez rodowodu) (;

Pełne rozmarzenie  😁

Kto się wybiera na wiosenną wytawę do Nowego Dworu MAzowieckiego 10-11 kwietnia??
W&W, już o to pytałam, wynika z tego że my i aleksandra
Ja nie jadę tylko ze względu na sędziego, szkoda tylko kasy, poza tym się nie mogę denerwować więc po co w ocenie czytać zalety wymienione jako wady...? A szkoda bo mam blisko.
k_cian, a wy sobota czy niedziela ???
a kto się wybiera na międzynarodówkę do Katowic?  😀
Ja nie
Następna nasza wystawa to Łódź 1-2 maja.
W&W, To się pewno zobaczymy, bo będę focić. Aurelia też pewno będzie ze swoim briardem 😉
Notarialna, liczę więc że załapiemy się na foty 😀
łatwo będzie nas rozpoznać bo chyba znowu nerosław będzie jednym bi-colorem na wystawie 😉
chociaż okazało się że liczba bicolorów w Polsce wzrosła z 4 na 6 😉

P.S
kochani uwaga na kleszcze jest masakryczny wysyp.
Wczoraj po 15 min pobycie na łące na psie znalazłam ponad 20 szt.
po tym jak to zobaczyłam zabezpieczyłam psa na wszelkie możliwe sposoby ale na te dranie nie ma rady 🙁
Mam nadzieje że znalazłam wszystkie a tych co nie znalazłam uciekły (co dało sie zauważyć) po zakropleniu środka.
Wet podsunęła jeszcze jeden pomysł z zabezpieczeniem.
Potrzebna jest zwykła chustka materiałowa przed spacerem spryskać ją np zwykłym off-em przeciw kleszczom i zawiązać na psiej szyi da to dodatkowy efekt odstraszenia kleszczy.
my niedziela, też prosimy o foty!!

17-18 kwiecień lecimy na częstochowę a potem też chyba łódź.. ale to się dopiero okaże
W&W, To na pewno podejdę. jakby co to krzyczeć będę w waszym kierunku 😉
k_cian, Jak będę z W&W to pewno też się zobaczymy 😀
Zamierzam tym razem wszystkie psiska oblecieć, bo ostatnio siedziałam głównie z Aurelią 🙂
k_cian, my też niedziela 😀
Notarialna, koniecznie krzycz bo ja znowu będę przeżywała jak mrówka okres i będę w wystawowym amoku.
Swoją drogą kiedy mija ten stres związany z wystawianiem psa ??
W&W, slyszalam ze kiedy sie dokonczy szkolenie i zda egzamin 😀iabeł:
W&W, Ty też tak przeżywasz? myslałam że tylko ja mam takiego stresa 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się