AnetaW, czy Twój pies to wilczak czechosłowacki? Od jakiegoś czasu fascynują mnie te psy choć jestem miłośniczką dogów niemieckich. Te dwie rasy kompletnie nie są do siebie podobne pod żadnym względem ale marzy mi się taki wilczak 😍
dwie sprawy. przy hurtowni na młocinach mieszka wilczur- młody, a połamany jak stary. w ciągu dnia mieszka sobie na tereni sklepu, na noc zamykany w klatce 2x2, zakreytej prwadzie dachem, ale bez koca czy budy. jest na to jakiś paragraf?
druga rzecz. wiecie, czego się dowiedziałam? jak oduczyć psa ślinienia? wkładać mu plasterek cytryny do pyska. po paru razach się nauczy. wiedziałyscie? mówi to, osoba mająca rasowe psy.
cieciorka ja też o tej cytrynie słyszałam, ale w kwestii żebrania przy stole - za każdym razem jak pies siada przy stole jak jesz, dajesz mu cytrynę aż sobie nie pójdzie. Nie wiem czy to skuteczne, nie próbowałam 🙂
Pies jakiej rasy najlepszy do stajni? Wiadomo, że każdego da się wychować, ale nie które są łatwiejsze do ułożenia i obycia z końmi. prawdę mówiąc nie chciało mi się przeszukiwać 117 stron, a wyszukiwarka niestety nie pomogła, jeżeli pytanie już gdzieś było- przepraszam i proszę o podesłanie informacji gdzie 🙂
Słuchajcie gdzie dostane taki "trymer" . Niestety nie wiem jak sie to nazywa, ale nie jest jak nożyk trymerski , nie ma zadnego ostrza tylko taki jakby gruby grzebień z zakrzywionymi końcówkami obcinający włosy.Mam nadzieje, ze w miarę logicznie go opisałam.
Teoretyk to zwykły kundel. Jej mama jest cała czarna a ojciec NN 🤔wirek: Za duża to też nie jest bo mi do kolana sięga. Jak ją wzięłam to wszyscy w mojej rodzinie się śmiali żebym jej jakąś rasę wymyśliła, albo właśnie że to owczarek anatolijski tylko nie wyrośnięty 🤣
Słuchajcie mam pytanie, kastrowaliśmy dzisiaj naszego psa - bullteriera i zastanawiam sie jak szybko po zabiegu pies powinien dojść do siebie? Bo jest wciąz osowiały i ospały i do tego trząsł się trochę. Pamiętam, że suka była osowiała po sterylizacji przez 2-3 dni, ale u psa jest chyba inaczej?
Teoretyk to zwykły kundel. Jej mama jest cała czarna a ojciec NN 🤔wirek: Za duża to też nie jest bo mi do kolana sięga. Jak ją wzięłam to wszyscy w mojej rodzinie się śmiali żebym jej jakąś rasę wymyśliła, albo właśnie że to owczarek anatolijski tylko nie wyrośnięty 🤣
Ale piękny kundel, ma taki kangalowy ogon w sprężynkę🙂
To może ja przedstawie moje krwiożercze bestie 😀iabeł:
pierwszy kolos to owczarek środkowoazjatycki Hanibal
A to małe białe to nasza maltanka Deizi.Teraz jest troche starsza i ma więcej kłaków. Powiem szczerze że niepraktyczny pies zwłaszcza w taka pogode,przychodzi z pola i do prania od razu 😵