Forum towarzyskie »

PSY

AnetaW, chyba musisz sobie w opisie napisac rase psa 🙇
RaDag, bobma! ciagnie na obrozy? super zdjęcia 🙂
RaDag, bobma! ciagnie na obrozy? super zdjęcia 🙂

Na szelkach ciągną oboje.

Edit: Dorzucam najnowsze fotki moich najmłodszych szczeniaków 😉
Chłopaki rosną jak na drożdżach a łobuzują za kilku.

AnetaW - cudowna psinka
AnetaW wilczak czechosłowacki ?
Zimowe szaleństwa 🙂😉

Proszę umieszczać zdjęcia o wielkości dozwolonej w regulaminie forum

ragdag swietna fota, mega szał!

AnetaW co tak skromnie?
He he... dodałam do podpisu, może pomoże w identyfikacji  🙂
sznurka  żeby w wątku nie zrobiło się za buro i szaro... trzeba oszczędnie z csv  🙂

Może ktoś z okolic akurat mógłby pomóc...

Wczoraj w miejscowości Babice , gmina Lutomiersk, województwo łódzkie zaginął 2 letni , pszeniczny wilczarz, samiec, nr tatuażu 078A. Pies jest bardzo spokojny, ufny. Nie można wykluczyć, że został skradziony z posesji. Jeżeli ktokolwiek mógłby w jakiś sposób pomóc bardzo proszę o kontakt z nami kennel.castaway@gmail.com i link do wilczarzowego forum - są fotki i więcej szczegółów....

[url=http://iwforum.net/pszeniczny-wilczarz-zaginal-vt1847.htm?sid=d280e2f1ce44016e136ecad7d3cc495b#32277]http://iwforum.net/pszeniczny-wilczarz-zaginal-vt1847.htm?sid=d280e2f1ce44016e136ecad7d3cc495b#32277[/url]
Dawno nas tu nie było..

Uśmiech boksera - bezcenny 😉

Zimowy portrecik

RaDag, masz zdjęcia szelek?
Querido, pierwsze rewelacja!
RaDag, masz zdjęcia szelek?

W podanym linku na piątej fotce nieco widać. To są szelki no name, taki pan szył i sprzedawał na allegro- bardzo lekkie,  z szerokim (7cm) pasem na klacie. Nie mogę teraz aukcji znaleźć.
Moje w domu mają takie sprzed 20 lat skórzane fajne.
Querido - 1 zdjęcie genialne !
Kajtek z dzisiejszego spaceru  🤣

Nikaa Kajtek w tym śniegu i z tą piłką......... rewelacja 😜 te kolorki 😜
Nikaa - zdjęcia świetne !
Nikaa super 🙂 My ze Złotym własnie wrocilismy z podobnych szalenstw, ale foty mam wylacznie komorkowe wiec nie wstawie, bo po Twoich wstyd. 😉
Nikaa - super spaniel  😀

ja sie wychowywałam ze złotym cocerem i pamiętam, ze po każdym białym szaleństwie był sramat z kulkami śniego-lodu pomiędzy opuszkami...
Dzięki  :kwiatek:
my_karen   jaki tam wstyd, wstawiaj wstawiaj  🙂
Kajtek dzisiaj wpadł w taki amok, że nie zauważył drzewka i miał bliskie spotkanie z nim  😂 strasznie ta piłka na niego działa  😁

co do kulek śniegu na sierści, fakt koszmar. Kiedyś poszliśmy do lasu na spacer, on coś wytropił i rura w krzaki, ledwo stamtąd wyszedł taki był cały oblepiony tymi kuleczkami ze śniegu,  całą drogę powrotną musiałam go nieść  🤣
Nikaa, cudowny złoty psiak! I piękne zdjęcia.

Querido, joooj jaki ma długaśny ogonek 🙂 A jaka mina radosna 🙂

Dziewuszki, wasze wilczaki są słodkie 🙂

RaDag - wymiatacie!!
Moj tez dzisiaj mega glupawke mial 😁
Jakos nie mamy strasznego problemu z kulkami sniegu - moj śp kundelek łapal tego mase i nieraz przez nie kulal, a ten nie zwraca w ogole uwagi. Tylko raz go porzadnie oblepilo chyba.

A swoja droga to niezle afro ma Kajtus  😁 :kwiatek:

Querido  😍 💘
nie no spanieliska są rozkoszne
ah te uszy  😜

a afro Kajtka to ja uwielbiam  😁
No, mozesz byc z niego dumna, naprawde imponujace 😉
Moj moze zaszpanowac tylko takim:
Wiem ze ktos ma tutaj owczarka belgiskiego malinois. Napiszcie cos wiecej o nich, strasznie mi sie te psy podobaja, ale w sumie malo o nich wiem, poza tym ze sa to psy pracujace. Czym sie roznia np od owczarkow niemieckich?
A tu Moje dwie wariatki, zabawa w" ja uciekam ty mnie gonisz"  😉

xx  niczym superdog  😀

to ja znowu zasypię Kajtusiowym afro  🍴  🤣

przepraszam za ilość  😁
świetny Kajtuś - fajną macie piłkę  😜

ps. nie chcesz mu wyskubać tej czupryny?

mój czarnuch do kompletu  😁

...ale zimno było  brrr
Pomocy!
Po kolejnym malowaniu ścian rodzina powiedziała basta - muszę dla Rybosoma zakupić plastikowy (najlepiej) kojec do spania / legowisko z materacem, obowiązkowo z wyższymi burtami (przynajmniej z tą wysoką tylna ścianką).

Wymagania lokatora:
- rozmiar XXXL (XXXX...XXXXL), coś jak dla poniaka. Pies to owczarek marki "osowski mix", wysoki na łapach (nie schylam się, żeby go pogłaskać), długość grzbietu 90cm, masa kochanego ciałka to 47kg (plus kilka kilo po zimie). Pies pokontuzyjny, przednia prawa łapa w większości leży wyprostowana, więc kojce 100-110cm długości są za krótkie.
- elastyczny materiał konstrukcji. Rybosom uwielbia uwalać się brzuchem na ścianę (pozostawiając osyfioną brzuchem smugę na ścianie na wysokości 15-45cm) i pacać po ścianie szanownymi czterema odnóżami (kolejna smuga na wys. ca 60-70cm). Konstrukcja musi wytrzymać napór brzuszyska, a zakładam, że większość legowisk jest na owalu, więc jakieś tam naprężenia na linii bebol-kojec-ściana z pewnością nastąpią
[PS. nie ratan, nie wiklina - moje koty przerobią na drapak w 15 sekund]
😵

Poratujecie jakimiś linkami? Allegro, znane mi z kocich asortymentów sklepu www, okoliczne hurtownie i trójmiejskie zoologiki już oblatane - posucha. Pan Starszy wciąż na materacu sypia, a ja z jednej ściany już tynk starłam.
Rybek wiernie pozdrawia:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się