Pomocy!
Po kolejnym malowaniu ścian rodzina powiedziała basta - muszę dla Rybosoma zakupić plastikowy (najlepiej) kojec do spania / legowisko z materacem, obowiązkowo z wyższymi burtami (przynajmniej z tą wysoką tylna ścianką).
Wymagania lokatora:
- rozmiar XXXL (XXXX...XXXXL), coś jak dla poniaka. Pies to owczarek marki "osowski mix", wysoki na łapach (nie schylam się, żeby go pogłaskać), długość grzbietu 90cm, masa kochanego ciałka to 47kg (plus kilka kilo po zimie). Pies pokontuzyjny, przednia prawa łapa w większości leży wyprostowana, więc kojce 100-110cm długości są za krótkie.
- elastyczny materiał konstrukcji. Rybosom uwielbia uwalać się brzuchem na ścianę (pozostawiając osyfioną brzuchem smugę na ścianie na wysokości 15-45cm) i pacać po ścianie szanownymi czterema odnóżami (kolejna smuga na wys. ca 60-70cm). Konstrukcja musi wytrzymać napór brzuszyska, a zakładam, że większość legowisk jest na owalu, więc jakieś tam naprężenia na linii bebol-kojec-ściana z pewnością nastąpią
[PS. nie ratan, nie wiklina - moje koty przerobią na drapak w 15 sekund]
😵
Poratujecie jakimiś linkami? Allegro, znane mi z kocich asortymentów sklepu
www, okoliczne hurtownie i trójmiejskie zoologiki już oblatane - posucha. Pan Starszy wciąż na materacu sypia, a ja z jednej ściany już tynk starłam.
Rybek wiernie pozdrawia: