No`właśnie ilośc postów często nie przekłada się na ich "jakość". Znam pewne forum nie końskie i tam jest możliwość (każdy z uzytkowników) dawania punktów za zawartośc postów. Pod każdym postem jest możliwość +1, -1. Nie wiem czy to jest wykonalne tutaj i czy nie skomplikowało by życia adm. Ale moim zdaniem mogą byc rangi a może ich nie być. 😉
gwash Ale naliczają się podobno tylko wiadomości, ktore napisałas na KONIACH. 😉 możesz to sprawdzic w swoim profilu - tam jest coś takiwgo jak "pokaż statystyki użytkownika" i widac, że na koniach masz 4 wiadomości, na towarzyskich 10.
Opolanka - niemożliwe 😀 bo na rewoltowych koniach nic jeszcze nie napisałam (wstyd hehe) a na volcie zastępczej miałam troszkę zmieniony nick i wiadomości mi nie "przeszły" 😉 Pisałam natomiast w 4 wątkach i chyba dlatego mam 4 wiadomości w liczniku...
Caroline, ależ nikt Ci nie broni, zaskoczyć nas racjonalnością swojej argumentacji. Założę się, iż skoro argumenty przeciwników są tak wątłe, histeryczne i ogólnie bazują na irracjonalnych przesłankach, to bez trudu jesteś w stanie je obalić, przedstawiając multum powodów, dla których rangowanie to taki super pomysł. Śledzisz temat - dajesz to do zrozumienia swoimi jednozdaniowcami i ogólnym "nie histeryzujcie" - poświęć trochę swego cennego czasu i rozbij mur oporu przed rangowaniem potęgą argumentów.
Jur - ocenianie postów się w gruncie rzeczy nie sprawdza, bo wymaga dużej dojrzałości od użytkowników. Widziałem to w działaniu na forum modelarkim - niby dorosłe byki, sami faceci, a mimo wszystko osobiste animozje sprawiały, iż niektórzy mieli "pod górkę" niezależnie od tego co by napisali. To też taki trochę "zabijacz dyskusji" - podobnie jak wszechobecne ankiety - nie chce mi się argumentować... trzebaby się rozpisać... ale po co mam się męczyć, skoro mogę mu walnąć -1, bo się nie zgadzam. Podobnie jest z ankietami. Po co argumentować, dyskutować, pisać, skoro wszystko załatwi anonimowa ankieta 😉
Oki, przedyskutowałam sprawę z Quantą i rzecz wygląda następująco: Dodanie opcji "zdejmij rangi" w profilu to co najmniej 2 godziny kodowania, a trochę szkoda czasu jeśli tylko jedna osoba postuluje takie rozwiązanie. Są ważniejsze sprawy do rozwiązania.
Najłatwiej i najszybciej będzie rangi zdjąć w ogóle, albo je w ogóle zostawić. Dlatego proponujemy naszą ukochaną formę głosowanka - Ankietkę 😀
Krótka piłka z mojej strony. Rangi: a)Zostawiamy b)Kasujemy
tak jak mówiłam, jeśli okaże się, że dodanie opcji "zdejmij rangi" będzie mniej pracochłonne, będzie to dodane i ankieta będzie unieważniona.
Jednak jeśli okaże się, że dodanie tej opcji to gra niewarta świeczki z punktu widzenia czasowego, to ankieta będzie utrzymana w mocy.
Może okazać się też tak, że zdania będą na tyle równo podzielone, że opcja "zdejmij rangi" sprawi, że wilk będzie syty a owca cała, bo gra stanie się warta świeczki.
No nie wiem, to chyba wazna sprawa, więc kilka dni moze nie wystarczyć. A w szczególności jeśli chodzi o osoby, które rzadko tu zaglądają bo nie mają stałego dostępu do netu 😀
Z Quantą ustaliłyśmy, że do Świąt, ale że wiele osób wyjeżdża do domów na święta i mają inne zmartwienia/zajęcia niż nasze forum, to ustawiłam ankietę na czas nieokreślony. Myślę, że powinna się zakończyć po nowym roku, kiedy wszyscy wrócą już do swoich normalnych zajęć i w tym do re-volty.
Z resztą już po wstępnych wynikach widać za czym opowiada się większość forumowiczów.
Dajmy jednak zagłosować wszystkim zainteresowanym 🙂
Są na forum przykłady osób które mają dużo nabitych postów a do żadnego z tematów w którym się wypowiedziały niewiele wniosły. Nie sugeruje się tym w żadnym wypadku.
Nazwy rang są fajne i śmieszne ale jak wiadomo re-voltopiry to osoby dużo piszące i udzielające się wiec jednak rozszerzenie poziomów było by lepsze. Np. Co 500 ?
mi sie tam rangi podobają ...co jak co w realu do N klasy w czymkolwiek mi dużo brakuje, a to takie miłe i śmieszne tutaj . Ja jestem za tym zeby zostały 🙂