Forum pomoc, uwagi, testy »

Rangi na forum - głosowanie do 2 stycznia 2009 g. 12:00

No`właśnie ilośc postów często nie przekłada się na ich "jakość". Znam pewne forum nie końskie i tam jest możliwość (każdy z uzytkowników) dawania punktów za zawartośc postów. Pod każdym postem jest możliwość +1, -1. Nie wiem czy to jest wykonalne tutaj i czy nie skomplikowało by życia adm.
Ale moim zdaniem mogą byc rangi a może ich nie być. 😉
wątek zamknięty
gwash Ale naliczają się podobno tylko wiadomości, ktore napisałas na KONIACH. 😉
możesz to sprawdzic w swoim profilu - tam jest coś takiwgo jak "pokaż statystyki użytkownika" i widac, że na koniach masz 4 wiadomości, na towarzyskich 10.
wątek zamknięty
Opolanka - niemożliwe 😀  bo na rewoltowych koniach nic jeszcze nie napisałam (wstyd hehe) a na volcie zastępczej miałam troszkę zmieniony nick i wiadomości mi nie "przeszły" 😉
Pisałam natomiast w 4 wątkach i chyba dlatego mam 4 wiadomości w liczniku...
wątek zamknięty
Caroline, ależ nikt Ci nie broni, zaskoczyć nas racjonalnością swojej argumentacji. Założę się, iż skoro argumenty przeciwników są tak wątłe, histeryczne i ogólnie bazują na irracjonalnych przesłankach, to bez trudu jesteś w stanie je obalić, przedstawiając multum powodów, dla których rangowanie to taki super pomysł. Śledzisz temat - dajesz to do zrozumienia swoimi jednozdaniowcami i ogólnym "nie histeryzujcie" - poświęć trochę swego cennego czasu i rozbij mur oporu przed rangowaniem potęgą argumentów.

Jur - ocenianie postów się w gruncie rzeczy nie sprawdza, bo wymaga dużej dojrzałości od użytkowników. Widziałem to w działaniu na forum modelarkim - niby dorosłe byki, sami faceci, a mimo wszystko osobiste animozje sprawiały, iż niektórzy mieli "pod górkę" niezależnie od tego co by napisali. To też taki trochę "zabijacz dyskusji" - podobnie jak wszechobecne ankiety - nie chce mi się argumentować... trzebaby się rozpisać... ale po co mam się męczyć, skoro mogę mu walnąć -1, bo się nie zgadzam. Podobnie jest z ankietami. Po co argumentować, dyskutować, pisać, skoro wszystko załatwi anonimowa ankieta  😉
wątek zamknięty
ocenianie wpisów było przez chwilę na volcie - całe szczęście, że tylko przez chwilę :P
wątek zamknięty
Ja z opóźnieniem ale Quanta- rangi rządzą  😀 padłam jak zobaczyłam!
wątek zamknięty
gwash no to już nie wiem 😉
wątek zamknięty
opolanka - a ja wiem!  😎

zliczaja sie rowniez posty pisane na technicznym 🙂
wątek zamknięty
o! i mamy pierwszego C klasowego uzytkownika 🙂
wątek zamknięty
Caroline ty też zaraz dobijesz do C klasy  😀
wątek zamknięty
Nie trudno dotrzeć do "C klasy", będąc modem 😉
Choć wolałabym, żeby rang nie było, również licznika nie chcę.
Niestety, nie mam na to wpływu 😉
wątek zamknięty
a ja dalej nie znam odpowiedzi na pytanie o indywidualne zdjęcie rangi

pracujemy nad tym / a.
wątek zamknięty
Oki, przedyskutowałam sprawę z Quantą i rzecz wygląda następująco:
Dodanie opcji "zdejmij rangi" w profilu to co najmniej 2 godziny kodowania, a trochę szkoda czasu jeśli tylko jedna osoba postuluje takie rozwiązanie. Są ważniejsze sprawy do rozwiązania.

Najłatwiej i najszybciej będzie rangi zdjąć w ogóle, albo je w ogóle zostawić.
Dlatego proponujemy naszą ukochaną formę głosowanka - Ankietkę 😀

Krótka piłka z mojej strony.
Rangi:
a)Zostawiamy
b)Kasujemy
wątek zamknięty
a nie mozna by dodac w ankiecie tej opcji "zdejmij rangi" bo moze więcej osob tak naprawdę bylo by na tak niz ja?
wątek zamknięty
tak jak mówiłam, jeśli okaże się, że dodanie opcji "zdejmij rangi" będzie mniej pracochłonne, będzie to dodane i ankieta będzie unieważniona.

Jednak jeśli okaże się, że dodanie tej opcji to gra niewarta świeczki z punktu widzenia czasowego, to ankieta będzie utrzymana w mocy.

Może okazać się też tak, że zdania będą na tyle równo podzielone, że opcja "zdejmij rangi" sprawi, że wilk będzie syty a owca cała, bo gra stanie się warta świeczki.

Czy taki układ pasuje?
wątek zamknięty
pasuje
ja bym tylko ankiete na konie wrzuciła
bo mało kto wie ze w ogole sie pojawiła
wątek zamknięty
Już nic xP
wątek zamknięty
Sznurko - gotowe 🙂
wątek zamknięty
brakuje mi jeszcze tylko informacji do kiedy trwa głosowanie
wątek zamknięty
No nie wiem, to chyba wazna sprawa, więc kilka dni moze nie wystarczyć. A w szczególności jeśli chodzi o osoby, które rzadko tu zaglądają bo nie mają stałego dostępu do netu 😀
wątek zamknięty
Z Quantą ustaliłyśmy, że do Świąt, ale że wiele osób wyjeżdża do domów na święta i mają inne zmartwienia/zajęcia niż nasze forum, to ustawiłam ankietę na czas nieokreślony. Myślę, że powinna się zakończyć po nowym roku, kiedy wszyscy wrócą już do swoich normalnych zajęć i w tym do re-volty.

Z resztą już po wstępnych wynikach widać za czym opowiada się większość forumowiczów.

Dajmy jednak zagłosować wszystkim zainteresowanym 🙂
wątek zamknięty
A mnie się tam rangi podobają🙂 zawsze to jakieś urozmaicenie na forum...
Odróżniające nas od innych  👀
wątek zamknięty
swoją drogą...

proponuję, żeby były większe 'progi rangowe'

bo za chwilę co najmniej połowa użytkowników będzie w klasie C ;p
volta jest niezwykle obleganym forum jakby nie patrzeć 😉
wątek zamknięty
Dla mnie ok, śmieszne są 😉
wątek zamknięty
mnie rangi wiszą i powiewają.

Są na forum przykłady osób które mają dużo nabitych postów a do żadnego z tematów w którym się wypowiedziały niewiele wniosły. Nie sugeruje się tym w żadnym wypadku.

Nazwy rang są fajne i śmieszne ale jak wiadomo re-voltopiry to osoby dużo piszące i udzielające się wiec jednak rozszerzenie poziomów było by lepsze. Np. Co 500 ?
wątek zamknięty
Jak na razie zdecydowana większość jest przeciw rangom więc spokojnie 😉
wątek zamknięty
co to znaczy " po nowym roku"?
2 stycznia czy 15?
wątek zamknięty
2 stycznia koniec głosowania, godz. 12😲0
wątek zamknięty
mi sie tam rangi podobają ...co jak co w realu  do N klasy w czymkolwiek mi dużo brakuje, a to takie miłe i śmieszne tutaj . Ja jestem za tym zeby zostały 🙂
wątek zamknięty
Ja też jestem za tym, żeby zostały.
Kto nabija posty to i tak będzie nabijał - niezależnie od rang.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.